Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
verovatno su joj merili, pitacu je to, mozda je ujutru imala oko 37-37 sa nesto se tolerise

veruj mi, uzecu joj intervju cim izadje i postavicu, nije lupanje ...

..ma verujem ti, tehduduk, samo mi je strashno i suludo, bre.. :sad2:
..ajde da naletish na jednu budalu, desi se, ali to je armija sestara, stazista, doktora, bar nekoliko vizita.. :(
..i druge zene u sobi, ako se ona zbunila i sludela, kako ni jedna da progovori.. :confused:
..nadam se da ce sve biti ok vrlo brzo.. :heart:

..ma verujem ti, tehduduk, samo mi je strashno i suludo, bre.. :sad2:
..ajde da naletish na jednu budalu, desi se, ali to je armija sestara, stazista, doktora, bar nekoliko vizita.. :(
..i druge zene u sobi, ako se ona zbunila i sludela, kako ni jedna da progovori.. :confused:
..nadam se da ce sve biti ok vrlo brzo.. :heart:

otisla je u Narodni, bez obzira na manjak komfora posto je prvorotka a oni vaze za najstrucnije

imala je temp. kada su je pustili, rekli joj da to nije nista, za bolove u stomaku- nadolazi mleko :eek:

na terapiji je sada, veza je preuzela pa ce im valjda veceras ili sutra on reci- koliko god da se stite i cuvaju ledja, sta je otprilike bilo ... nije nemoguce ni da su instrumenti kontaminirani bili

samo da bude ok, posto je ovo samo nebriga i bahatost, sto moze dokazati samim tim da nije pregledana i da je otpustena sa temp- ako nisu neka nova pravila uveli da je i to ok

zao mi devojke posto je sva nezna, gracilna, vetar bi je oduvao
ma, bice ok :heart:

nesto razmisljam, u nasoj firmi sa skoro 200 zaposlenih od kojih su preko 90% zene, samo smo ja i jos jedna koleginica ostale posle petog mjeseca na poslu sve ostale dosta mladje od nas su imale "komplikacije i morale da odrzavaju trudnocu" ne ulazim u to da li je to istina ili im je prosto mrsko da rade ali me zanima da li ste primjetile taj trend da su nam posebno mladje djevojke oko 20-25 god poprilicno nezne i da im sve predstavlja problem, (nas posao nije fizicki tezak jeste sjedeci ali uvjek mozes ustati i prosetati),
zanima me da li koja od vas jos radi ili ste i vi cim ste ostale u drugom stanju otvorile bolovanje......

kod nas i ne daju bolovanje ako ne postoji problem.. na zalost sve je vise rizicnih trudnoca.
a zene se odlucuju da ostanu na poslu sto duze i zbog ekonomske racunice, jer je masa prijavljena na minimalac koji bi dobijala na bolovanju...

kod nas to nije problem jer smo sve prijavljene na pune plate, nas vlasnik je malo slab na trudnice jer nema svoje djece pa su nam dopustene i neke privilegije koje neke uveliko koriste.... a ako stvarno postoji problem naravno da je beba najbitnija

..te devojchice od 20-25 su rodjene posred rata i bombardovanja i sankcija i svega, mozda i imaju vishe problema.. :confused:
..ja sam prvo dvoje dece rodila tokom studija, u sopstveno slobodno vreme i o sopstvenom troshku, josh dok smo planirali novu bebu rekla sam da cu da iskoristim sve shto mogu,
pa sam sa trecim otvorila trudnichko u 10-oj nedelji, dodushe imala sam i hematom koji je bio povelik i rizichan i posao mi je
takav da ukljuchuje rad sa hemikalijama i sa gomilama tinejdzera, a poshto mi grad dotira razliku u plati - nisam bila na poslu nekoliko godina i necu josh koju.. :lol:

kod nas i ne daju bolovanje ako ne postoji problem.. na zalost sve je vise rizicnih trudnoca.
a zene se odlucuju da ostanu na poslu sto duze i zbog ekonomske racunice, jer je masa prijavljena na minimalac koji bi dobijala na bolovanju...

..minimalac ili ne, skoro sve firme osim drzavnih imaju bonuse, stimulacije, dodatke - koji ne ulaze u obrachun,
tako da to jeste chesto motiv mamama, ako je izvodljivo i bezbedno..

..te devojchice od 20-25 su rodjene posred rata i bombardovanja i sankcija i svega, mozda i imaju vishe problema.. :confused:
..ja sam prvo dvoje dece rodila tokom studija, u sopstveno slobodno vreme i o sopstvenom troshku, josh dok smo planirali novu bebu rekla sam da cu da iskoristim sve shto mogu,
pa sam sa trecim otvorila trudnichko u 10-oj nedelji, dodushe imala sam i hematom koji je bio povelik i rizichan i posao mi je
takav da ukljuchuje rad sa hemikalijama i sa gomilama tinejdzera, a poshto mi grad dotira razliku u plati - nisam bila na poslu nekoliko godina i necu josh koju.. :lol:

moja drugarica je skoro rodila trece i ima godinu i po porodilskog, pitam se koliko je za cetvrto po meni nebi trebalo manje od dve godine.

nesto razmisljam, u nasoj firmi sa skoro 200 zaposlenih od kojih su preko 90% zene, samo smo ja i jos jedna koleginica ostale posle petog mjeseca na poslu sve ostale dosta mladje od nas su imale "komplikacije i morale da odrzavaju trudnocu" ne ulazim u to da li je to istina ili im je prosto mrsko da rade ali me zanima da li ste primjetile taj trend da su nam posebno mladje djevojke oko 20-25 god poprilicno nezne i da im sve predstavlja problem, (nas posao nije fizicki tezak jeste sjedeci ali uvjek mozes ustati i prosetati),
zanima me da li koja od vas jos radi ili ste i vi cim ste ostale u drugom stanju otvorile bolovanje......

A zasto da ne iskoriste?!
Kao da je drugima krivo sto neko ide na trudnicko a neko ne.
Ako ti smeta sto ti nisi otisla?

Ja sam za to da zene idu na trudnocko da bre imaju pravo da izaberu hoce ili nece da rade tokom trudnoce.
Pa sta fali sto ce biti kuci 6-7 meseci... nek uzivaju malo...

Daj Boze da je sve vise tih sto uzivaju kuci a manje onih sto idu da bi odmorila na 'kvarno'(kao da ne zasluzuju da odmore)

ja cu otvoriti prvog dana kada saznam da sam trudna, neka placa drzava, dosta i ja ulazem u nju :)
i uzivacu, setacu i i i i i.....

ja cu otvoriti prvog dana kada saznam da sam trudna, neka placa drzava, dosta i ja ulazem u nju :)
i uzivacu, setacu i i i i i.....

Ja sam se u prvoj trudnoci pravila da mogu sve i nisam otisla na odrzavanje. Imala sam spontani u 12. nedelji. U drugoj trudnoci sam otisla na odrzavanje cim se videla srcana radnja jer je bila rizicna trudnoca. Mislim, bila je i prva ali mi dr rekla da ako mislim da mogu, da je bolje da radim. Na zalost na greskama se uci. Cak i da sam dobijala 10% plate otisla bih na odrzavanje, ne vredi rizikovati.

Znam dosta zena koje kao da nisu ni primetile da su trudne i radile su do poslednjeg dana. Ja kazem svaka njima cast, ja ne bih mogla. Putujem svaki dan 50km na i sa posla, promenim 2 autobusa u svakom pravcu, sretnem oko 50+50 ljudi u prevozu i jos toliko na poslu. Kada ponovo ostanem trudna, nadam se da cu moci otici na odrzavanje, pa makar primala i minimalac.

Ja nisam otishla na odrzhavanje, mada kad god bi me dr videla, samo je vikala : Vi josh radite ?!!?? :eek: ... Mogla sam da otvorim na osnovu zdravlja, ali me ekonomska situacija ubi u glavu .. u NS grad nije dotirao, pa bih pala na 65 posto svoje plate, sa muzhevljevim neredovnim minimalcem ( bar da je minimalac , ali je manje) i kreditom bankrotirali bi drugi mesec ... pa sam radila sasvim nezahvalan posao, dosta dugo ishla dva puta tamo i nazad busom ( i umirala od muke - samo u busu mi je bila muka) i morala dan posle amnio da se javim na posao ( mada su me poslali kuci kad su videli da mi nije dobro) ... kad bi' radjala drugo ( veeeeoma mala verovatnoca) otishla bih na odrzhavanje, jer su u medjuvremenu doneli odluku da trudnice ipak dobiju celu platu ... ko god mozhe, nek' ide, meni je prijalo kad sam na kraju otishla sa posla ( srecom leti ne radimo, pa sam ipak 2 meseca bila kuci ) :bye:

Kao da je drugima krivo sto neko ide na trudnicko a neko ne.
Ako ti smeta sto ti nisi otisla?

Ja sam za to da zene idu na trudnocko da bre imaju pravo da izaberu hoce ili nece da rade tokom trudnoce.

Daj Boze da je sve vise tih sto uzivaju kuci a manje onih sto idu da bi odmorila na 'kvarno'(kao da ne zasluzuju da odmore)

Slazem se.:super:

Kao da je drugima krivo sto neko ide na trudnicko a neko ne.Ako ti smeta sto ti nisi otisla?

Nemojte me pogresno shvatiti naravno da mi nije krivo ovo je samo neko moje razmisljanje, valda sam ja previse aktivna osoba mene opet sjedenje kod kuce ubija, jedva sam prezivjela onih godinu dana na porodilskom jedva sam cekala kad cu na posao, 90% mog drustva radi tako da do 4-5 h nema sa kim ni kafu popiti, onda uzmem kao budala pa svaki dan generalno ciscenje kuce, kuvanje parane peglanje..... ma neznam se ja odmoriti, sada da odem na bolovanje vjerovatno bi se 10 puta vise ubijala od posla nego ovdje na radnom mjestu, ( gdje stignem uz redovan posao da propratim i sve forume :) )
naravno da mi bebi bilo sta zafali nebi ja ovdje bila ni dana ali nevidim zasto od drugog stanja praviti bolest, to je nesto najlepse, blagoslov ali to ne znaci da zena mora biti pod staklenim zvonom....

..smisao porodiljskog je da budesh uz dete, onda kada si mu najpotrebniji..
..ne fizichki, to moze bilo ko da "opsluzi" vec u psiholoshkom i emotivnom smislu..
..znam da smo svi razlichiti, ali ja bih uzela neplaceno da bih ostala sa decom prvih godina,
jaslice su nuzno zlo..
..ja bih svim zenama omogucila da od detetovog prvog rodjendana pa do tri pune godine i polaska u vrtic
rade polovinu radnog vremena..

..smisao porodiljskog je da budesh uz dete, onda kada si mu najpotrebniji..
..ne fizichki, to moze bilo ko da "opsluzi" vec u psiholoshkom i emotivnom smislu..
..znam da smo svi razlichiti, ali ja bih uzela neplaceno da bih ostala sa decom prvih godina,
jaslice su nuzno zlo..
..ja bih svim zenama omogucila da od detetovog prvog rodjendana pa do tri pune godine i polaska u vrtic
rade polovinu radnog vremena
..

ako se ikad kandidujes za predstednika imas moj glas :) kad smo kod ove teme mislim da bi svaku zemlju trebala da vodi zena sa mimimim 5 djece, onda nebi bilo rata i gladi, muskarci nemaju taj osjecaj njima je sve bitnije od naroda.
:)

inace da se vratimo nekim ruzicastijim temama, a to ko kada i zasto ide na porodiljsko, neka ostane stvar licnog izbora svake zene....

danas smo 13+0
sutra ulazimo u cetvrti mesec :)
i cini mi se da primecujem malo stomak, onako kao da malo iskace vec sada...:)

cestitam, cini mi se juce si bila nestrpljiva da cujes bebino srculence, vreme brzo prolazi,
jos malo pa ces ponosno da setas stomacic ispod haljinica ( samo da se vreme stabilizuje )

mi smo 27+4 ako bude kao sa prvim jos jedno 10-tak nedelja i eto bebca :)

ja sam radila do poslednjeg dana zakonskog roka kad se mora na porodiljsko. putujem na i sa posla 70km. ja sam suvise aktivna da bih sedela kuci 8 meseci. tacno bih svisnula, jer znam kako mi je tesko palo i kako sam se smorila poslednje 3 nedelje kod kuce. to mi se oduzilo ko svih 9 meseci ukupno. tako u obe trudnoce. bila sam super zdrava i nisam imala nikakvih problema, tako da sam mogla da budem aktivna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back