Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uzecu stare japanke ako nista drugo...samo sto su kozne pa se suse 100 godina.....
super je krevetac......ti si jos u dinarima.....svaka cast......
Ja sam uzela one fensi "gumene" klompe sa rupicama, bas su slatke, a nisu bile ni jeftine, ali samo to sam nasla. A sad mi zao da ih nosim tamo pa da ih bacim, tako da cu verovatno i ja uzeti stare japanke, one obicne, za plazu. ;)
U dinarima sam jer je norveska kruna 10 dinara, pa samo dodam ili oduzmem nulu, to mi je lakse nego da preracunavam u evre. z:D

ja sam uzela obicne papuce, bitno da mi je djon samo plasticni.

bila sam danas na kontroli, malo su me preplasili, i tako mi se nista ne dopada, niti znam kolika je beba niti znam da li sam otvorena ili nisam. valjda ce to sledece nedelje ako docekam. ctg mi nije bio dobar, beba se previse mrdala, i ne znam sta mu je jos failo, to kazu da se obicno desava kad se ne doruckuje, a ja sam doruckovala. tako da sam morala opet da idem da doruckujem nesto, pa opet na ctg, posle je bilo sve ok. za nedelju dana opet kontrola, ako je docekam, ja bih volela da se nesto desi do tada. vec dva dana mi ide vodica iz bradavica, ali samo kad ih malo stisnem. od bolova imam samo osecaj tezine i pritisak u karlici. kontrakcije i ono zatezanje stomaka imam normalno ko do sada ali nisu bolne

Poslednja izmena:
ja sam uzela obicne papuce, bitno da mi je djon samo plasticni.

bila sam danas na kontroli, malo su me preplasili, i tako mi se nista ne dopada, niti znam kolika je beba niti znam da li sam otvorena ili nisam. valjda ce to sledece nedelje ako docekam. ctg mi nije bio dobar, beba se previse mrdala, i ne znam sta mu je jos failo, to kazu da se obicno desava kad se ne doruckuje, a ja sam doruckovala. tako da sam morala opet da idem da doruckujem nesto, pa opet na ctg, posle je bilo sve ok. za nedelju dana opet kontrola, ako je docekam, ja bih volela da se nesto desi do tada. vec dva dana mi ide vodica iz bradavica, ali samo kad ih malo stisnem. od bolova imam samo osecaj tezine i pritisak u karlici. kontrakcije i ono zatezanje stomaka imam normalno ko do sada ali nisu bolne

Bice sve u redu, Tina ne brini.Jel ti dolazi mama?z:girl:

Tina, pa kako ti ne kazu nista za bebu na pregledu? Ja mislim da ti moras da pitas, inace ti nista nece reci, tako je ovamo. :roll:

bio je ultrazvuk, i gledala je samo glavu, od vaginalnog pregleda nista, a mene sramota da pitam, prosli put je nekako bila opustena varijanta, nije bilo guzve, doktor nije zurio, pa sam bila opustena da pitam sve sto me zanima. samo kazu da je sve u redu., ah sta se ja zalim, takav utisak sam imala kad sam i kod nas izla na neki pregled, nikad nisam znala sta mi je i uvek saznam na osnovu lekova kojih dobijem, jer procitam za cega je namenjen. tako i ovde, kad bi doktori malo vise delili svoje znanje. secam se jednom kod nas sam iz doktora izvlacila ono jasitnije da bi saznala sta mi je, u pitanju je ginekolog, a jos sam ispala neprijatna. pa zato ne volim previse da ispitujem, a doktor je duzan da mi kaze one osnovne stvari

ne volim previse da ispitujem, a doktor je duzan da mi kaze one osnovne stvari
Mislim da su oni duzni da nam kazu ako nesto nije u redu, inace nista ne komentarisu ako sam ne pitas, zato ne brini, rekli bi ti da je bio neki problem kao sto su ti rekli za ctg, ali dobro je da je bilo u redu na kraju. z:) Ovde cak ni ne dobijes nikakav nalaz, oni samo sve imaju u kompjuteru, jedino u karton redovno pisu pritisak, tezinu i urin.

Caos devojke! Neko se ovde zalio da nesto nema novih trudnica, pa se pitam da li eto mogu da vam se pridruzim? Samo sto vi necete jos dugo ovde da se kuckate za razliku od mene, koja sam "sveza", mada kad pogledam vreme bogami leti, eto i ja sam vec trinaesta nedelja! Mogu misliti kako vama to daleko zvuci...

Cao, cao, hvala na dobrodoslici!z:girl:
Uh, lako je reci: "Ne treba previse da panicis" a kako je to da izvedem, kazi ti meni? z:cry:
Sa prvim detetom sam otisla na porodjaj mrtva 'ladna, ko zena-heroj, bez ikakvog straha, a sad, kad znam sta me ceka... Uopste mi nije sve jedno. Citam, zalite se na besane noci. I ja lose spavam, ali mi bolovi u ledjima i cesti odlasci u kupatilo nisu razlog za to (a imam ih u velikim kolicinama). Veci problem je uspavljivanje, jer krenu da mi se odmotavaju filmovi... Bljak! Uf!
Ne znam kog mi je pola bebica, bice to iznenadjenje. Znam da je krupno i da verovatno nece da saceka krajnji termin (mozda je ranije zaceto, po dimenzijama je starije dve nedelje) . Ja vec sad osecam povremeno lagane kontrakcije, pa moram da lezim da bi ostalo sto duze unutra.
Trudnoca mi je bila manje-vise o.k. Da ne duzim sad, tek se drugi put javljam.
Kiss za sve, cekam da cujem kako ste sve tako hrabre, ne vidim na forumu da iko pominje ovo o cemu ja najvise kukam.

Pa ja sad sa mojim ne panici verovatno zvucim kao ti kad si isla prvi put da se poradjas :aha: :mrgreen: vec smo pre pricale o ovome i strah tj psiha moze mnogooo vise problema da napravi nego mnogo toga... :roll: ne do Bog da te uhvati napad panike, straha, cega god dok se poradjas i onda se neces moci koncentrisati na guranje... :aha: mozda bi ti neke vezbe za opustanje dobro dosle, akupunktura, povedi neku prijateljicu, clana porodice, muza sa sobom... tako nesto :think:
Sto se termina tice, u istom smo sosu, moja slatka devojcica isto prednjaci oko 2 nedelje i dosta je krupna :aha: joj kako si izdrzala a da ne znas pol svaka ti cast, ja ne bih mogla :klap: :worth:

Inace cestitam Margo :klap: :D
Uh ala se raspisete, mene nema samo 1 dan, i vec moram da citam stranice unazad :hahaha:
Elem mi smo vam dobro, sve je spremno, kupljeno, samo jos da spakujem sve u torbu i ja sam gotova :aha: cak mi je mama nasla i skroz plasticne papuce za porodiliste i jos 2 ogromneee spavacice :klap: samo bade mantil nemam ali bas me briga ionako cu biti u brusu sa onim vaticama u njim i spavacicama mojim uvek... e da nasla sam i u apoteci one kao mrezaste gace koje drze uloske... nisam mogla da udjem u njih kako treba i onda sam lepo uzela makaze i isekla ih tako da mogu da udjem :mrgreen: heheh... inace kod nas je sve isto, malo setkam, Maki se baca, stucka, lupka, obozava da mi oduzme celu levu nogu :roll: mene karlica, ledja i nespavanje i dalje muce ali sta je tu je... Maki sad vec zna toliko jako da udari da bas zaboli :sad2: jaooo daaa apropo skakala je za taticu :klap: sve je video preko kamere :zaljubljena: i raspilavio se... pa sam onda morala da stavljam slusalice na stomak da on prica sa njom, pa se onda smirila valjda nepoznat glas, pa joj cudno... :aha: ali sam morala tatici da obecam da cu joj cesto stavljati slusalice na usi da ga cuje, makar glas da joj bude poznat... bas tuzno,... ali sta je tu je, radujem se dolasku nase male smizle i onda eto nam vec i tatice za manje od 2 meseca :klap: :zurka:

Cao...z:poz:
Evo i nas dvoje...Bili smo na vezbicama pa u skitnji po radnjama...bas lepo vreme...
Nocas mi se bebac bas komesao, a ja samo opipavam jel se okrenuo, a pojma nemam...UZ cu imati sledece nedelje, ko ce docekati...
Mogu da zadrzim dah 30tak sekundi, trebalo bi da navezbam do 45s, kaze sestra na vezbama, ali nije ni ovo lose za drugi put.
Kupila sam par jeftinih stvarcica u Sneguljici preko puta DZ u Nehruovoj, bas je jeftina radnja. Imaju i posteljinu sa super ogradicom duz celog kreveta, kojoj se skida navlaka, pa se pere sama bez sundjera ispod, pa cemo mozda tamo kupiti.
Setala sam duze od dva sata, sa pauzom za kaficu..bas mi je prijalo...
Mislim da smo sa odecom zavrsili, vreme je za kadicu, pult itd. Svugde one anatomske kade, moracu do Akse.
Margo i Kockice kakvu ste vi kupili, jel na stalku i koliko je dugacka?
Margo, Papuce imas razne za plazu, ako nisu sklonili u BN Bosu u Kralja Milana blizu slavije, Jeftine su bile letos, ja jedva nasla jer mrzim japanke. Treba imati i jedne suve papuce, svake upiju bar malo vlage.

Cao...z:poz:
Evo i nas dvoje...Bili smo na vezbicama pa u skitnji po radnjama...bas lepo vreme...
Nocas mi se bebac bas komesao, a ja samo opipavam jel se okrenuo, a pojma nemam...UZ cu imati sledece nedelje, ko ce docekati...
Margo i Kockice kakvu ste vi kupili, jel na stalku i koliko je dugacka?

Ehej :cao: drago mi je da ste se lepo nasetali i ja sam danas bila do Merkatora Novog i tamo popila 1 limuna, malo razgledala radnje, usla u Hipermarket i takoooo... :aha:
Sto se komesanja tice, Maki je danas bila prilicno mirna, sve do pre nekih 2h kad je krenula u bahanalijeeeee extra klase :eek: znaci boli to sto radi, ali nisam za dz mama... moram trpim z:p
Joj ja idem na CTG i pregled sad u subotu i isto ne mogu da docekam... :besna:
E kadu nam je kupila baba, znam da ima stalak i da je zuta, ali velicinu ne znam... a posta nam baka nije tu trenutno, otisla do grada, izmericu kadicu sutra pa ti pisem velicinu, izvini sto sam do sad zaboravila :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back