Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanima me zasto si se odlucila za bas tu bolnicu?! :think:
Hvala unapred... :heart:

E da znas na tom sajtu sam ja uclanjena, i uvek mi stizu novi newsletteri, u kojoj sam nedelji, ma super je sajt! Znaci imas na tone pitanja i odgovora, malo potrazi i smirices se! :cao:

Bravo ennna!!! Svaka cast!!! :super: :klap: bas takav roditelj bi ja volela da budem... :heart:

Ja sam nedavno procitala da je Visegradska sad u Avg. renovirana, imaju sve novo... :whistling: a posto cu se sigurno poradjati tamo zanimaju me iskustva, komentari i slicno odande... :manikir:

Bices Kockice, sigurna sam:heart:

Cao stomaci, vidim opet ste se raspisale :D:D:D...ne mogu da pohvatam sve postove...
E tako , vratih se ja od dr..rrrrr cekala sam ko kreten tamo vise od sat vremena..jer nije bilo termina kad sam zvala da zakazem, a puna cekaonica i pusta ih preko reda i zakazano i ja sa najvecim stomakom osta predzadnja uzas, moj muz poludeo..a u cekaonici vruce greju ko da smo na Sibiru. I tako nisam bila na uz, dala mi je gomilu nekih uputa i uput za ctg, idem sutra u front da i to obavim...E sad kad mi zena rece pa to je kraj mene ko da je neko udario u glavu i rekao mi pa ti si trudna...Boze kad pre prodje, a u jednom trenutku mi se oduzilo mislila sam nikad kraja. Inace ne znam da li vam se to dogadjalo ,ali ja sam samu sebe iznenadjivala ispred ogledala, ju pa ja sam trudna ili bi u sred nekog razgovora dragom rekla "pa ja sam trudna" i tako do nekog 7 meseca QQ.
A sad je vec kraj jos malo i bebac stize....

@ bonzita i ja sam bas u tom periodu osecala identicne simptome, ali bukvalno kako si opisala, samo ja sam pala, okliznula se zenska i na dupe...sva sreca pa je bebi ok a ja sam bila ugruvana nisam mogla da hodam i posle su krenule te kontrakcije, tada su mi i dali lekove i evo do jutros sam ih pila. Sad bez lekova pa sta mi bog da. Ako se setim jos necega pisem ti :cao:

da na vracaru sam i imam sjajnu dr.....a dz mi je iza coska...u kom si ti delu.....
mesecima se sam dobro raspolozena pa je valjda red da jedan dan poludim.....sva sreca pa sam sama u kuci.......

E pa blizu smo, ja sam ispod Cuburskog parka par ulica...:):)
A normalno je da bre budes nekada i nadrkisa pa trudna si hehe. Meni nekad dodje da skacem od energije sradjujem kucu, sad sam uhvatila muza da krecimo, i to sve u neke opichene boje..ispalo super...;) a nekad bih ujedala i samo mi fali neko da kaze glupost pa da se posvadjamo...A nisa bila takva..TRUDNOCA sta reci :brus:

Kockice ne znam sta te jos interesuje u vezi Visegradske...ja sam se poradjala pre dve godine i tada su uslovi bili ok...ja sam cak zapala u neki apartman, imale smo tv, wc, frizider, klimu...nisam trazila ni platila, al valjda nije ni nilo drugi pa je tu bio slobodan krevet kada su me dovezli sa porodjaja...kada sam mogla malo da setam videla sam da sve sobe nisu takve, bilo ih je po 6-7zena u jednoj sobi i zajednicko kupatilo...generalno, svo osoblje, babice, doktori, sestre...svi su jako strucni i jako neljubazni...to je moje misljenje...i opet cu se poradjati tamo...

kockice09 poradjala sam se u Frontu zato st sam tamo imala neku vezu,al ti ne bi preporucila zato sto su mnogo neljubazni ne smes nista da ih pitas za sve se deru meni je prvo dete pa nisam znala ni kako da dojim ni da treba grudi da masiram posle porodjaja jer sam mogla dobiti mastitis,ma nista ih nesmes pitati

Kockice,
Visegradska nije skroz renovirana. Vec neko vreme je u toku renoviranje treceg sprata, pa je sada tamo kazu haos, jer ide mnogo zena u isto kupatilo. Ono u junu je bio deo treceg praa, dodati su jos neki boxovi.
Na forumu roditelj.portal imas temu o porodilistima u Bg i mozes da iscitas najsvezije utiske. Znam pouzdano da je na carskim rezovima novo, jer mi se tu u maju porodila drugarica. Nadam se da ce se to renoviranje uskoro zavrsiti, a planiram i da pitam mog dr kada ce. Pa da nas dve dodjemo u novo sa nasim bebicama:)

E hvala vam na komentarima... :hvala: ja imam vezu za Visegradsku, zato cu tamo i da odem... :cao: a vala necu dati da mi se sestre deru ili bilo sta, ima da im se derem natrag pa cik nek mi neka ovolikoj pridje ili nesto, odavno nisam nokautirala nekoga... :mrgreen: a i za te apartmane sam cula, pa cu videti mozda i to platimo... ma videcemo... :bye: sve u svemu bice kako se dogovorim sa svojim doktorom, a o tome cu vas obavestavati... :cao:

Bices Kockice, sigurna sam:heart:

:rumenko: :rumenko: :rumenko: nadam se... :cmok:

Zove se Anja i evo ceo dan nesto zeza nece da spavka,al dobro izdrzljivo je ako imas uslova samo napred super je osecaj

Jaoo imenjakinja moja... :zag: poljubi je u tibu od mene!!! :zaljubljena:

Jaoj, Kockice, nece se drati na tebe(osim na porodjaju-mozda)...nego te nece primecivati...a ti nemas snage da ustanes i da ih zoves...al fala bogu u svakoj sobi bude neka drugorotka pa te ona uputi, pomogne ti da ustanes...jer drugorotke uglavnom ne seckaju pa budu pokretljivije a imaju i iskustva...

Zove se Anja i evo ceo dan nesto zeza nece da spavka,al dobro izdrzljivo je ako imas uslova samo napred super je osecaj
Bas je slatko ime za slatku devojcicu,nek je ziva i zdrava,lepa i pametna na mamu ;) :heart::heart:
Cao stomaci, vidim opet ste se raspisale :D:D:D...ne mogu da pohvatam sve postove...
E tako , vratih se ja od dr..rrrrr cekala sam ko kreten tamo vise od sat vremena..jer nije bilo termina kad sam zvala da zakazem, a puna cekaonica i pusta ih preko reda i zakazano i ja sa najvecim stomakom osta predzadnja uzas, moj muz poludeo..a u cekaonici vruce greju ko da smo na Sibiru. I tako nisam bila na uz, dala mi je gomilu nekih uputa i uput za ctg, idem sutra u front da i to obavim...E sad kad mi zena rece pa to je kraj mene ko da je neko udario u glavu i rekao mi pa ti si trudna...Boze kad pre prodje, a u jednom trenutku mi se oduzilo mislila sam nikad kraja. Inace ne znam da li vam se to dogadjalo ,ali ja sam samu sebe iznenadjivala ispred ogledala, ju pa ja sam trudna ili bi u sred nekog razgovora dragom rekla "pa ja sam trudna" i tako do nekog 7 meseca QQ.
A sad je vec kraj jos malo i bebac stize....

@ bonzita i ja sam bas u tom periodu osecala identicne simptome, ali bukvalno kako si opisala, samo ja sam pala, okliznula se zenska i na dupe...sva sreca pa je bebi ok a ja sam bila ugruvana nisam mogla da hodam i posle su krenule te kontrakcije, tada su mi i dali lekove i evo do jutros sam ih pila. Sad bez lekova pa sta mi bog da. Ako se setim jos necega pisem ti :cao:
Sutra ides na ctg?Pisi nam kako je to,ja imam 24februara :whistling: Jos malkice izdrzi i bebac stize :lol:
Znaci isto kao i kod mene,pa to ce izgleda i kod mene do kraja trudnoce biti tako,Nadam se da ce nam porodjaj biti lak kad vec trudnoca nije :worth:

[
Sutra ides na ctg?Pisi nam kako je to,ja imam 24februara :whistling: Jos malkice izdrzi i bebac stize :lol:
Znaci isto kao i kod mene,pa to ce izgleda i kod mene do kraja trudnoce biti tako,Nadam se da ce nam porodjaj biti lak kad vec trudnoca nije :worth:[/QUOTE]

Naravno da pisem, a nemora da znaci da ce i tebi biti do kraja trudnoce,samo budi pozitivna, ja ti zelim da sve prodje i da uzivas..I hvala ti i ja se tome nadam :)

Jaoj, Kockice, nece se drati na tebe(osim na porodjaju-mozda)...nego te nece primecivati...a ti nemas snage da ustanes i da ih zoves...al fala bogu u svakoj sobi bude neka drugorotka pa te ona uputi, pomogne ti da ustanes...jer drugorotke uglavnom ne seckaju pa budu pokretljivije a imaju i iskustva...

Ma ima da im ustanem! :hahaha: pazi ako sam vec nasla vezu i on zna da mi je prvo dete i muz mi nije tu i pritisak i kilaza... ma ne bude li pored mene, napenalicu ga!!! :whistling: ali majke mi hocu... :cao:

Ma ima da im ustanem! :hahaha: pazi ako sam vec nasla vezu i on zna da mi je prvo dete i muz mi nije tu i pritisak i kilaza... ma ne bude li pored mene, napenalicu ga!!! :whistling: ali majke mi hocu... :cao:

Ala je opasna ova Kockica :azdaja: ja je se bojim majke mi :P:P:P:P

Nemoj bre da se opterecujes time, mada njima nekada stvarno treba podviknuti..sta bre ima da se deru na porodilju ko da je njoj lako..kazu dere se..pa normalno boli mora da se dere...:brus::brus:

carobno drvo a gde se planiras poroditi

U Norveskoj. Ovde, za razliku od nas, svi hvale osoblje, da su pazljivi i puni razumevanja, uvek na usluzi. Ja sam imala prilike da se uverim u to, jer sam lezala u bolnici. Ali sto se tice strucnosti lekara, ima svasta, kao i svugde. Svi hvale sistem, a ja mislim da je nevidjeno lopovski. Sistem npr. na sva usta vice da je za trudnice sve besplatno, sve moze - a na kraju nista ne moze. Npr., trudna si, zaboli te stomak, imas dijareju, i odes na pregled, i onda platis za taj pregled, jer "to nema veze sa trudnocom", samo "redovne trudnicke kontrole" su besplatne... Pa sto tako ne kazete... :lol:

Tako da sad nisam sigurna da cu dobiti epidural, i ako se odlucim za njega.
Navodno se moze dobiti na zahtev i besplatan je, ali da li ces ga dobiti odlucuje babica.
Ona, pretpostavljam, zna bolje od mene koliko me boli i da li mi stvarno treba... :roll:
Ja inace nisam od onih koje vriste na sav glas kad ih nesto boli, ja volim da se zavucem pod cebe, lezim u mraku i cutim... Eventualno u 5 do 12 grizem posteljinu, udaram glavom o zid/ivicu kreveta, zavijam, zavisno od faze. :lol: Mislim da cu ih sve izbaciti napolje, neka se tornjaju sa svojim masazama i toplim kupkama, jos mi to treba na svu muku.

Babice su strogo protiv epidurala, jer znaju da ce majka tiskati kako treba ako se prirodno poradja, a ako dobije epidural, po pravilu nece moci da tiska kako treba, jer zbog utrnulosti ne oseca dovoljno jak nagon. Onda babica/lekar mora da pritskom na stomak pomogne bebi da izidje napolje, sto znaci da se mogu javiti komplikacije, a to svako zeli da izbegne. Eto, to sam cula na kursu, od babice licno...

Aj da i ja nesto napisem..ja sam trudna po drugi put, vec imam jednu devojcicu od 17 meseci, sad sam valjda u 13toj nedelji. Beskrajnooooo zavidim vama koje ste trudne po prvi put, pa mozete da spavate kad vam je volja, da se izlezavate ako vam je do toga i uzivate..:) Eeee, tih devet meseci prve trudnoce su bili najlepsi u mom zivotu! Sad nista nije isto, jer je moja princeza jos mala i trazi celodnevni angazman, a o nosanju i skakanju po mom stomaku i da ne pricam (joj)
Za epidural - prvi put sam se porodila skroz na prirodno i bolelo je, bas. Posle sam rekla, ako se ikada ponovo budem poradjala, samo uz epidural..ali, sad opet nisam sigurna..Citala sam i cula razna iskustva, pozitivna i negativna, i na kraju, izgleda mi da cu opet stisnuti zube i nadati se da cu preziveti jos jedan put :)

E, pa devojke da vam se izjadam...
Bili smo na 4D...beba lepo napreduje, ima 580g, prednjaci 5dana, ali...Mnogo je nisko...glavom je vec u porodjajnom kanalu...Doktor je vrlo zabrinut i rekao mi je da STROGO lezim, da ne bi bilo svasta...od tog momenta slike su mi postale nebitne...Gledao je detaljno sve organe, ukljucivao one boje za prokrvljenost...Sve je u redu...Videla sam odmah da "slabo" slika bebu, samo uvecava organe...
Odmah je video pisu koja je veeeika:) 1.9cm, kaze pola butne kosti, samo sto ne nastavlja da raste tim tempom:hahaha: Eto, malo i sale na ovu muku...
U jednom trenutku videlo se jasno lice bebe, buckasti obrazi vec i sladak mi je:heart: Radio je i vaginalni da bi pregledao glavu jer je nisko pa nije mogao obicnim...Nemam kontrakcije, nikakve lekove ne treba da pijem...
Kad se zavrsilo, seli smo i rekao kontrola za dve nedelje i da nije naivno...Ja se rasplakala, pa je rekao da tako mora ili to ili bolnica...Kaze: Neko ostane tesko u drugom stanu, neko ima takvu matericu i eto...Nema pravila...Dragi me tesio u cekaonici dok smo cekali da ispisu predlog za komisiju za bolovanje...
Ali kap koja je prelila casu je kad smo dosli kuci i otvorili CD!
Ljudi moji, samo dve slike kicme u 3D!!!!!!!! Desetak slika organa, mozga, srca neke senke...sve za nas nebitno...tri filmica sa pisom u 2D! Nismo mogli da verujemo!
Za sta dadosmo pare?! Ni jedna slika bebe!!!!!!!! Ma poludeli skroz...Posto je vec bilo kasno, nisam zvala...Ali planiram sutra da pozovem, mada on nije tamo sigurno i da vidim sta ce mi reci, da li ce hteti da ga zovu...Jesu slike sad nebitne, ali ovo je previse! To je trebalo da me drzi dok lezim, pa da povremeno gledam moju bebu...a ne ovo...

S druge strane, to je doktor koji ce mi do kraja voditi trudnocu i kako sad da se pokacim sa njim?! Bitnije je da je odradio strucni deo, ali...
Kako biste vi postupile?

Eto, izjadah se malo...Idem da legnem...Samo placem kad pomislim da nigde ne mogu da odem...Ni do mojih...ni kolima da se vozim...da gledam stvari za bebu...
Cuvajte se i setajte za mene...Kacicu se naravno ovde, ali ne tako cesto, jer ne smem ni da sedim...:cmok:

Aj da i ja nesto napisem..ja sam trudna po drugi put, vec imam jednu devojcicu od 17 meseci, sad sam valjda u 13toj nedelji. Beskrajnooooo zavidim vama koje ste trudne po prvi put, pa mozete da spavate kad vam je volja, da se izlezavate ako vam je do toga i uzivate..:) Eeee, tih devet meseci prve trudnoce su bili najlepsi u mom zivotu! Sad nista nije isto, jer je moja princeza jos mala i trazi celodnevni angazman, a o nosanju i skakanju po mom stomaku i da ne pricam (joj)
Za epidural - prvi put sam se porodila skroz na prirodno i bolelo je, bas. Posle sam rekla, ako se ikada ponovo budem poradjala, samo uz epidural..ali, sad opet nisam sigurna..Citala sam i cula razna iskustva, pozitivna i negativna, i na kraju, izgleda mi da cu opet stisnuti zube i nadati se da cu preziveti jos jedan put :)

Cestitam, dobro dosla. :)
Sto se izlezavanja tice, ja sam se debelo "izlezavala" prva 4, 5 meseca, iz kreveta nisam mogla da ustanem. A sada smo krevet i ja smrtni neprijatelji, nista od spavanja. Sve sto sam spavala da valja u poslednjih nedelju dana su bila 2 sata danas na sofi.
Ali razumem savrseno o cemu pricas, ja drugom trudnocom i tesim i plasim samu sebe, kazem, dobro je, sta bi da sad drugo dete skace po meni, a onda pomislim, ko li ce to preziveti, i to me ceka. :hahaha: Zaista ne znam gde trudnice nalaze snagu i za drugu decu... :dontunderstand:

Angi... ne znam sta da ti kazem, osim da slusas sta su ti rekli, da mirujes, i da se ne nerviras. Kao sto ti je doktor rekao, svakog od nas nesto zakaci, nekog muci ovo, nekog ono.
Moj savet ti je da niposto ne pravis frku oko slika, na kraju krajeva, verujem da i sama shvatas da je covek radio svoj posao i gledao da sve detaljno ispita, pa nije ni mislio na slikice.
Ja nemam CD, imam samo dve slikice u 3D i par u 2D. Jeste to sve lepo, ali ono pravo dolazi tek kad ugledamo svoju bebu, tada ces moci da ga slikajes svaki dan. :P
Misli na to i odmaraj se.
Poljubac za vas dvoje! :cmok:

Babice su strogo protiv epidurala, jer znaju da ce majka tiskati kako treba ako se prirodno poradja, a ako dobije epidural, po pravilu nece moci da tiska kako treba, jer zbog utrnulosti ne oseca dovoljno jak nagon. Onda babica/lekar mora da pritskom na stomak pomogne bebi da izidje napolje, sto znaci da se mogu javiti komplikacije, a to svako zeli da izbegne. Eto, to sam cula na kursu, od babice licno...

To za tiskanje sam i ja cula uz epidural, ali za one koje ne podnose bol uopste je to blazenstvo pa ih bas briga dal ce im babica leci na stomak i izgurnuti napolje ili ne... :eek: tako sam ja cula... :think:

:hahaha::hahaha:Kockice, natasa

MAJKE MI SJAJNE STE:hahaha::hahaha::hahaha::klap::klap:

:rumenko: :rumenko: :rumenko: hvala,.... trudimo se! :mrgreen: :hahaha: :heart:

Tako je, Kockice! :super:

Ma udri... :rotf: :hvala: :brus:

Castitam kao prvo! :vatromet: ispricaj nam svoja iskustva prve trudnoce... :worth: eh bas zato sam ja jednom izjavila da necu drugo dete dok je prvo jos malo... ali videcemo... :cmok: Ljubi dete i mazi tibu... :cao:

E, pa devojke da vam se izjadam...
Bili smo na 4D...beba lepo napreduje, ima 580g, prednjaci 5dana, ali...Mnogo je nisko...glavom je vec u porodjajnom kanalu...Doktor je vrlo zabrinut i rekao mi je da STROGO lezim, da ne bi bilo svasta...od tog momenta slike su mi postale nebitne...Gledao je detaljno sve organe, ukljucivao one boje za prokrvljenost...Sve je u redu...Videla sam odmah da "slabo" slika bebu, samo uvecava organe...
Odmah je video pisu koja je veeeika:) 1.9cm, kaze pola butne kosti, samo sto ne nastavlja da raste tim tempom:hahaha: Eto, malo i sale na ovu muku...
U jednom trenutku videlo se jasno lice bebe, buckasti obrazi vec i sladak mi je:heart: Radio je i vaginalni da bi pregledao glavu jer je nisko pa nije mogao obicnim...Nemam kontrakcije, nikakve lekove ne treba da pijem...
Kad se zavrsilo, seli smo i rekao kontrola za dve nedelje i da nije naivno...Ja se rasplakala, pa je rekao da tako mora ili to ili bolnica...Kaze: Neko ostane tesko u drugom stanu, neko ima takvu matericu i eto...Nema pravila...Dragi me tesio u cekaonici dok smo cekali da ispisu predlog za komisiju za bolovanje...
Ali kap koja je prelila casu je kad smo dosli kuci i otvorili CD!
Ljudi moji, samo dve slike kicme u 3D!!!!!!!! Desetak slika organa, mozga, srca neke senke...sve za nas nebitno...tri filmica sa pisom u 2D! Nismo mogli da verujemo!
Za sta dadosmo pare?! Ni jedna slika bebe!!!!!!!! Ma poludeli skroz...Posto je vec bilo kasno, nisam zvala...Ali planiram sutra da pozovem, mada on nije tamo sigurno i da vidim sta ce mi reci, da li ce hteti da ga zovu...Jesu slike sad nebitne, ali ovo je previse! To je trebalo da me drzi dok lezim, pa da povremeno gledam moju bebu...a ne ovo...

S druge strane, to je doktor koji ce mi do kraja voditi trudnocu i kako sad da se pokacim sa njim?! Bitnije je da je odradio strucni deo, ali...
Kako biste vi postupile?

Eto, izjadah se malo...Idem da legnem...Samo placem kad pomislim da nigde ne mogu da odem...Ni do mojih...ni kolima da se vozim...da gledam stvari za bebu...
Cuvajte se i setajte za mene...Kacicu se naravno ovde, ali ne tako cesto, jer ne smem ni da sedim...:cmok:

:sad2: :sad2: :sad2: nemoj places evo i ja sam... :besna:
Pa ne mogu da verujem da ti nije snimio bebu, aman zovi ga sutra i reci mu!!! :eek: :rtfm:
A za mirovanje se ne nerviraj puno, nego nek ti dragi muz nakupuje filmova, kokica itd. pa uzivaj u tome sto moras da mirujes maximalnooo, iako znam da bi ti da skitas... drzi seeee... tu smo za tebe kad ti zatrebamo!!! :heart: :heart: :heart:

zabavno....odmah sam se oraspolozila.......bebac je nemiran......tezak je izmedju 1100g i 1300g.....
slikala mu je pisu...:hahaha:.....

Hehehehhe drago mi je da lepo napreduje pisonja mali... :heart: :D (mali on, ne pisa naravno! :D) nadam se da ti je danas bolje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back