Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jooj devojke, znaci evo skoro pola 3h je, a mene u 2h probudio moj stomak... bol, varenje, znaci cujem ga :eek: ja otrcala u WC i imala sam sta i da docekam... diareja kakvu godinama nisam imala :dash: sta li mi je sad?! :think: istusirala sam se, pa se sad vracam u krevet, valjda me nece zadesiti jos tokom noci... :sad2:

Dobro jutro:)
Kako ste spavale?
Kockice,
Kako stomak? Pij caj od nane i dvopek da se smiri...

Vidm da ima muka sa spavanjem...
Ja u principu ok spavam, gledam da najvise na levom boku...obgrlim skroz "banana jastuk" i super je, dok rame ne krene da boli...Onda na desnu stranu, pa malo na ledja...Svi mi polozaji prijaju, ali gledam da sam najvise na levom boku zbog protoka krvi, organa...znate vec...

Dobro jutro :cao:
Ja sam se vala naspavala... evo sad ustadoh... :) oko 7h sam opet ustajala do WC, ali hvala Bogu ni traga od onoga sto je bilo u 2h :hvala: stomak me uopste ne muci vise... :klap:
Nekako sam sinoc vise spavala na desnoj strani nego na levoj, iako se secam da sam zaspala na levoj... :eek: e ludila...

Angi kako si mi ti od jutros?! Jel udara malisan?! :cmok:

Uspela...U sredu u 19 idemo da vidimo naseg nemirka:klap:

Super angi :ok: kacis slikice kad se vratis :mrgreen:

Devojke da vas pitam kad vi idete na ultrazvuk jer je glavica od bebe uvek okrenuta na dole,ja svaki put kad sam isla tako je bilo pa neznam dali je to normalno :think:
A da,lose sam spavala,nikako nemogu da se namestim,a ledja me bole ako spavam tako :roll: Mislim da mi nedostaje kalcijuma,zglobovi su poceli da me bole,kao da blokira,,u kolena pogotovu,jer se desava to vama?:cao:

Uspela...U sredu u 19 idemo da vidimo naseg nemirka:klap:

Bravooo... :super: :klap: :heart:

Devojke da vas pitam kad vi idete na ultrazvuk jer je glavica od bebe uvek okrenuta na dole,ja svaki put kad sam isla tako je bilo pa neznam dali je to normalno :think:
A da,lose sam spavala,nikako nemogu da se namestim,a ledja me bole ako spavam tako :roll: Mislim da mi nedostaje kalcijuma,zglobovi su poceli da me bole,kao da blokira,,u kolena pogotovu,jer se desava to vama?:cao:

Meni je Maki uvek prednjacila glavom na UZu, zato sto hodam do tamo i onda ona se namesti kako joj prija dok to radim, a to je ocigledno glavom na dole... ;)
A za spavanje i zglobove ne brini to je sve normalno... imam i ja to... mene vise blokira od kolena na gore, a neke (kao tebe) od kolena na dole... :cao:

Meni je beba prosli put bila glavom dole i to su upisali u napomenu...videcemo kako ce sad biti...Mene ne bole zglobovi...moras da pijesmleko svaki dan i jedes mlecne proizvode...Trudnicama treba oko 1200mg Ca dnevno, a u multivitaminima ima samo 300mg. Odoh u setnju, sunce me zove:cao:

Meni je Maki uvek prednjacila glavom na UZu, zato sto hodam do tamo i onda ona se namesti kako joj prija dok to radim, a to je ocigledno glavom na dole... ;)
A za spavanje i zglobove ne brini to je sve normalno... imam i ja to... mene vise blokira od kolena na gore, a neke (kao tebe) od kolena na dole... :cao:[/QUOTE]

Pa neznam,prosli put kad sam bila kod doce,on kaze dobro je,glavica je okrenuta na dole ,sad nemam pojma dal je normalno,da nije on bi mi rekao ,jel da :think:
Ma zglobovi mi blokiraju od kolena na gore,cak i u guzi neka kost :hahaha: ma sva sam blokirana!
Mleko pijem po 250ml na dan obavezno,i posle neki jogurt i nesto od sira,imam tabletice od kalcijuma od 1000mg dao mi doca al treba da pocnem da ih pijem!
Iskoristi lep dan angi,ovde je bas hladno,prava zima!:cao: :bye:

Pa neznam,prosli put kad sam bila kod doce,on kaze dobro je,glavica je okrenuta na dole ,sad nemam pojma dal je normalno,da nije on bi mi rekao ,jel da :think:
Ma zglobovi mi blokiraju od kolena na gore,cak i u guzi neka kost :hahaha: ma sva sam blokirana!
Mleko pijem po 250ml na dan obavezno,i posle neki jogurt i nesto od sira,imam tabletice od kalcijuma od 1000mg dao mi doca al treba da pocnem da ih pijem!
Iskoristi lep dan angi,ovde je bas hladno,prava zima!:cao: :bye:

Zenska u redu je kako leze u nama, za to ne brini... ;)
Ahaaa znaci i tebi ista blokada... :think: ma ja i copam ponekad kako me sve zablokira :eek:

Caos svima...jutros nije hteo nesto da mi se otvori forum pa evo me sada...ono sto sam vam pisala za stolicu definitivno je bilo od spageta ili cvekle ili kombinacije ova dva...juce nisam jela ni jedno ni drugo i jutros je sve ok...vidim da se mucite sa spavanjem...i ja sam se naslusala takvih prica kada sam krenula na vezbe u prvoj trudnoci...sta znam, ja sam do zadnjeg dana spavala super, a dogurala sam do termina(termin bio 19.09. a ja se porodila 18.09)...al zato, od kada je stigla beba nisam skoro uopste spavala prva 2-3meseca...za polozaje spavanja nikad mi niko nije nesto posebno savetovao...prestala sam da spavam na stomaku kada to vise nisam mogla...posle toga leva, desna strana, na laedjima, kako mi je kad bilo zgodno...jedino se secam, pred sam kraj trudnoce, kada bih valjda spavala na ledjima i trbalo da se okrenem osecala sam kao da ce mi se raspasti kicma...al cim bi se okrenula na stranu sve bi proslo...

Caos svima...jutros nije hteo nesto da mi se otvori forum pa evo me sada...ono sto sam vam pisala za stolicu definitivno je bilo od spageta ili cvekle ili kombinacije ova dva...juce nisam jela ni jedno ni drugo i jutros je sve ok...vidim da se mucite sa spavanjem...i ja sam se naslusala takvih prica kada sam krenula na vezbe u prvoj trudnoci...sta znam, ja sam do zadnjeg dana spavala super, a dogurala sam do termina(termin bio 19.09. a ja se porodila 18.09)...al zato, od kada je stigla beba nisam skoro uopste spavala prva 2-3meseca...za polozaje spavanja nikad mi niko nije nesto posebno savetovao...prestala sam da spavam na stomaku kada to vise nisam mogla...posle toga leva, desna strana, na laedjima, kako mi je kad bilo zgodno...jedino se secam, pred sam kraj trudnoce, kada bih valjda spavala na ledjima i trbalo da se okrenem osecala sam kao da ce mi se raspasti kicma...al cim bi se okrenula na stranu sve bi proslo...

Jooj zavidim ti... :heart:

Nemoj da mi zavidis, kao sto sam ti rekla posle nisam spavala 2-3meseca(moj sin je bio izrazito kolicna beba, pedijatar mi je rekla da se rode takvih pet u celoj generaciji i meni bas zapao jedan, dusa mamina, al je bas bio horor, necu da vas plasim)...hocu da vam kazem da se ne opterecujete suvise polozajima u kojima spavate, to samo doprinosi da jos losije spavate, sto je svakako lose za bebu kao i da spavate na ledjima...
Nego da vas nesto pitam...desava mi se povremeno, obicno kada imam buran dan i dosta se umorim ili sa dosta uzbudjenja...uvece kada prilegnem, osetim kao da mi srce kuca u vratu(smesno sam opisala al ne znam kako drugacije), i nije bas prijatno, kao da me malo gusi, nije fizicki, normalno disem, nego je takav cudan i malo neprijatan osecaj...to mi se nije desavalo u prvoj trudnoci, pa ne znam sta bi moglo biti?...da nije povisen pritisak ili tahikardija...ne merim cesto pritisak, al uglavno mi je nizi ili normalan, pa me zanima jel se nekoj vas to dogadja?

da li moze neko od vas divnih trudnica da mi kaze nesto o dabl i tripl testovima?
da li je obavezna amniocetneza ako se rade ovi testovi, koliko su pouzdani i u kojim nedeljama se rade? imam 25. godina na pocetku sam trudnoce

Nemoj da mi zavidis, kao sto sam ti rekla posle nisam spavala 2-3meseca(moj sin je bio izrazito kolicna beba, pedijatar mi je rekla da se rode takvih pet u celoj generaciji i meni bas zapao jedan, dusa mamina, al je bas bio horor, necu da vas plasim)...hocu da vam kazem da se ne opterecujete suvise polozajima u kojima spavate, to samo doprinosi da jos losije spavate, sto je svakako lose za bebu kao i da spavate na ledjima...
Nego da vas nesto pitam...desava mi se povremeno, obicno kada imam buran dan i dosta se umorim ili sa dosta uzbudjenja...uvece kada prilegnem, osetim kao da mi srce kuca u vratu(smesno sam opisala al ne znam kako drugacije), i nije bas prijatno, kao da me malo gusi, nije fizicki, normalno disem, nego je takav cudan i malo neprijatan osecaj...to mi se nije desavalo u prvoj trudnoci, pa ne znam sta bi moglo biti?...da nije povisen pritisak ili tahikardija...ne merim cesto pritisak, al uglavno mi je nizi ili normalan, pa me zanima jel se nekoj vas to dogadja?

I meni se sad desava kad spavam na ledjima osetim jaj bol u kicmi,kao sto ti kazes da ce se raspasti kicma :roll: ja nocas se bas uplasila,ustala da piskim i bas sam spavala na levoj strani,i jos stavila jastuk ispod stomaka,kad ustala stomk mi je otisao bukvalno na levoj strani,jer je moguce da se bebac tako naslloni bas?? Za to pulsiranje sto osecas u vratu to je normalno,ja to imam isto kad se przforsiram ili puno savijam,i onda pocne srce u vratu blizu grla,nebrini nije to pritisak ,bar je meni normalan,znaci nije od toga,nego ovo drugo stanje :think: Kad ces saznati kog pola je bebac,jer ti porastao stomacic?:cao:

Поздрав мојим драгим трудницама...
Ја тек сад, након четири недеље од порођаја почињем да се враћам у нормалу... Надам се да ми не замерате што се нисам раније јавила...
Иначе, ћера се зове Ана, прави је мали анђео и заиста сам пресрећна...

Miki&Mini,
Dobro nam dosla:)
Dabl test ima pouzdanost od 85%...To je statisticki prikaz na osnovu ultrazvuka i analize krvi...daje verovatnocu da postoji neka od cescis anomalija ploda kao sto je daunov sindrom, Edvardsov sindrom...dabl se radi oko 12.nedelje. Mislim da je triple test malo puzdaniji, on se radi oko 16.te...

Amniocenteza nije obavezna...rade je trudnice preko 35 godina ili ako neki odprethodnih estova nije dobar. Ako ti nije dobar dabl, moze da se uradi biopsija posteljice/horinskoh cupica vec od 10. nedelje, da se ne bi cekala amniocenteza.
Nadam se da sam ti razjasnila...Koja si nedelja, kako se osecas?

Treba da idem na UZ ove nedelje, al cu pomeriti za sledecu, post mm radi ove nedelje popodne pa ne moze da ide samnom, prebacujem za sledecu nedelju kada radi pre podne pa idemo svo troje da vidimo bebca...i nadam se da ce nam reci jel seka ili bata...a stmacic mislim da raste, vec zadnjih par nedelja osecam bebca kada se okrece i lupka...strasno mi se povecao apetit a slabo se krecem zbog ovih hladnoca, plasim se da se ne ugojim previse...inace, sto mi se jede slatko, strasno...u prvoj trudnoci nije uopste, inace nisam neki ovisnik o slatkisima, vise volim slano...al sad mi se bukvalno sve jede...bas cu da se izmerim, nisam odavno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back