Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Гошчице, сви смо прошли ту фамозну прву фазу - неспавање, неизлажење, .... Ја сам чак оба пута "прсла" због тога, посебно због неспавања. Некако сам комбиновала да, чим га подојим, клиснем негде на кратко, на ваздух, док супруг и мама пазе на бебицу, која би спавала. Ако бих малкице каснила, давали би му водицу, мада је то било стварно ретко (ајде да не испаднем да сам неодговорна). Незгодно је ако беба нема ритам ручкања и спавања, моја оба детета јесу имала па сам могла да изведем тако нешто. И плус што сам имала коме да оставим бебу да пази.

Happy-ca:
Termin mi je 26.aprila,ali svi koji me vide misle da sam u devetom,bas sam velika :-).Sinoc sam se uplasila,al brzo sam se smirila,a sada se brinem,jer sam za ceo dan bebu osetila samo dva puta,a inace je jako nemiran,al valjda je sve u redu,necu jos dodatno da ga stresiram.Moguce da je konacno nasao sebi polozaj koji mu odgovara,pa ceo dan spava,ma sigurno je to...

ja sam se smorila - kod mene pa obrnuto, evo ušli smo u 7. a ne vidi se... stomak nije ništa posebno velik, ispod jakne se i ne vidi :(
sve je ok - u redu mu je konstitucija za taj period nego više je ,,pozadi'' nego što je napred a ja baš htela stomak :roll:

Ma ne bitno - razlika u terminima nam je 12 dana pa sam samo uletela da kažem .- blago tebiiiiiiiiiiiii :P

Goscica:
Uhhh...evo smo se kao usemili.Dojim ga cesto - na 2, 2,5 sata.Nego cime ste mazali guzu kad se ojede, jel PENATEN krema ok i dovoljna.Mazala ga Pavlovicevom, ali se evo osuo. :?

Sebamed ima kremu za ojede...fenimenalna je .Jedno mazanje i gotovo.

Inace su mi jos u porodilistu rekli da ne mazemo Pavlovicevu jer ima nesto u sebi ( linolin ili tako nesto) na sta su deca cesto alergicna a ispoljava se tek kasnije kao ekcem. Od prvog dana do danas koristim Sebamed i toliko sam zadovoljna da svima preporucim. Ima cela kolekcija proizvoda , a ovlascena apoteka je u Svetogorskoj , tamo je sve jeftinije i uvek ima svega. Cak trudnice mozete koristiti njihov gel za intimnu negu, dve kapi su dovoljne, traje sto godina odlicno je i preporucio mi ga je ginekogog.

Bebama redovno treba "plakinjati" guzu (posle kakenja) mlakom vodom i bebi sapunom, posle toga bebi krema i nece biti ojeda. Ja sam prvu bebu jednom samo obrisala vlaznim maramicama i odmah se siroma' ojeo. Inace meni se najboljom pokazala Pavloviceva "orginal" krema.

G.
ojed..

oprati guzičak:)
fenom osušiti, napuderisati!
pomaže i odličan je metod.
inače toplo preporučujem penaten kolekciju i z telo. lice a i za "duzu!" (guzu)
pavlovićeva je takođe feLomeLaLna:)

Ja nazalost sa Penaten sapunom imam losa iskustva. Sa Pavlovicevom nikada nismo imali problema.
Ja cu sad opet da raspalim, kao na onoj temi kozmetika, ko da me prirodna kozmetika placa.
Mozda su osip izazvale vlazne maramice. I one, kao i sve, da tako kazem, komercijalne kreme imaju, neka vise, neka manje, stetne sastojke. Recimo, Niveine ili Pampers maramice su pune parabena koji dokazano izazivaju alergije.
Otkako sam procitala neke zastrasujuce informacije zahvaljujuci Betty-noj temi “jel da se mazemo kokosjim govnima 100%”, ja sam se mic po mic preorijentisala na prirodnu kozmetiku. Jeste malo skuplje, al nekako mi savest mirnija.
Tamo sam nasla i Logoninu baby kolekciju. Koristimo sampon, losion, kremu i penu za kupanje. Niti mu iritira oci, niti mu se bilo kakve nezeljene reakcije javljaju, apritom predivno mirise na neven. Garantuju da je sve prirodno, a da je bilje uzgajano bezikakvih pesticida.
A dok je Djole, lutka jedna, u Pampersu, mozes i od toga ocekivati ojede, nas je na to pedijatar upozorio. Dimitrije se osuo u 7. mesecu, a onda nam je pedijatar preporucio, verovala ili ne, da pri svakom pranju guzu protrljamo mekinjama, i to je upalilo.

Uzasno... Pavloviceva smrdi na naftu sto i nije cudno ako se pogleda njen sastav.

Ne mogu da verujem da neko bebu maze sa tom smrdljivom tvari... mene je mama mazala jekodermom, a ja nadam se necu nicim mog bebu... ako vec moram, onda cu neki melem od nevena, potpuno cist, bez naftnih derivata.

Nasla sam i neke vlazne maramice koje nemaju konzervanse i slicne gadosti, a kupila sam mu i neka ulja za masazu. Bez obzira sto cu koristiti iskljucivo prirodnu kozmetiku, moj glas ide minimalizmu, najprirodnije je sto manje ga mazati... samo u slucaju neke bolesti treba zavuci ruku u fioku sa kozmetikom.

Nerviraju me ljudi koji ne gledaju svoja posla... Juce sam drugi put usla u jednu perverznu pekaru/poslasticarnicu/kafeteriju (prvi put u subotu) i uzela par peciva (slatkih) za poneti... Juce me je prodavacica gledala kao da sam najgori zlotvor!
Kao da me je ne daj boze videla sa casom viskija i cigaretom u ruci!

Ne mogu da verujem!!!

Stvarno ne vidim nista lose u tome sto sam pojela jedan komad neceg lepog i slatkog... oh, boze... pa i ja sam covek, nisam farma.

ra-ta-tat:
Nerviraju me ljudi koji ne gledaju svoja posla... Juce sam drugi put usla u jednu perverznu pekaru/poslasticarnicu/kafeteriju (prvi put u subotu) i uzela par peciva (slatkih) za poneti... Juce me je prodavacica gledala kao da sam najgori zlotvor!
Kao da me je ne daj boze videla sa casom viskija i cigaretom u ruci!

Ne mogu da verujem!!!

Stvarno ne vidim nista lose u tome sto sam pojela jedan komad neceg lepog i slatkog... oh, boze... pa i ja sam covek, nisam farma.

Е стварно свашта! Људи су стварно неваспитани! :-?

Mili:
Е стварно свашта! Људи су стварно неваспитани! :-?
Bas svasta! Valjda je to prokletstvo male sredine... kao da nije dovoljno to sto sam slatko mogla samo krisom kod kuce da jedem... sada moram da saljem i muza da ide u nabavku :roll:
Najbolje da izdaju pismene dozvole trudnicama koje nemaju problema sa diabetesom da mogu da udju u poslasticarnice.

Ма не треба се нервирати! Ја живим у средини где свако брине туђу бригу, а никад своју! Шта да ти кажем, сем да отприлике знам тај осећај!

majcheki:
ja sam se smorila - kod mene pa obrnuto, evo ušli smo u 7. a ne vidi se... stomak nije ništa posebno velik, ispod jakne se i ne vidi :(
sve je ok - u redu mu je konstitucija za taj period nego više je ,,pozadi'' nego što je napred a ja baš htela stomak :roll:

Ma ne bitno - razlika u terminima nam je 12 dana pa sam samo uletela da kažem .- blago tebiiiiiiiiiiiii :P
Da ne nosis mozda devojcicu?Kazu da je mami tada veca guza,a stomak malen.

Blago majcheki........Ja sam 30. nedelja i ko da nosim ogromnu fudbalsku loptu. A nosim fudbalera!! Danas me nasutao u zeludac samo tako. Jedva sam stigla kuci i to hitno - taxijem. Mislila sam da cu dusu ispustiti od bolova. Ne znam ko kaze da u 7. mesecu udara redje ali jace. Udara jako i uvek! Ja ne znam kako cu preziveti porodjaj mene i ovo jako iscrpljuje.

hmmm.... jok bre, više se meškolji i rasteže nego što udara... Udari ponekad al prestane čim promenim položaj ili spustim ruke na stomak pa je pomazim :wink:
Možda je neka dobra beba il joj je keva frigidnija no što bi trebalo :lol:
Blago vama sa stomacima, to je baš strava - ono, kad si već trudnica, budeš lepo ful trudnica sa sve stomakom do ispod grla i uspravljenom glavom :D

ra-ta-tat, ja obož+avam miris pavlovićeve kreme :lol:

Ja mislim da je Penaten odličan. Mada moj guzonja je vrlo otporan, ništa mu ne smeta (čuk-čuk); ni pelene ni maramice ni omekšivač...

'De si bwe Majo twudnjačo sa malim stomakom:razz: Majke mi moje vratila sam se na ovaj forum najviše da vidim šta je sa Majuškom i sa Gošćicom:smile:
Majo ne sekiraj se zbog stomaka i ja sam tako kukala, 'oću stomak, 'oću stomak pa kad je skoro pa preko noći napupio; svi me zezaju dan-danas kako sam se gegala:lol:

Ljubim vas u te male i velike stomake:)

Joj mene je uzasavalo sto sam u leto bila malo trudna, pa nisam imala stomak pa onda svi misle da sam samo debela a ne trudna.
Jbs zimsku trudnocu kad se ni nevidi ispod jakne.
Ja sam zelela da imam najveci stomak na svetu da svi mogu da vide da sam trudna. To mi je bas super, trudnice su tako slatke :-D
Delimicno mi se i ispunila zelja, sve mi je bilo u stomaku, al jbg kad se natrontas u januaru opet se ne vidi. :-(

I ja do 5. mes. mislila da mi nikad stomak nece porasti, ali pooosle....mada je ipak bio jedan solidan i visoko uzdignut tomacic!:P Samo da prijavim da je penaten sredio stvar i da vise nemamo ojed - juuuhuuu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back