Kutak za sujetne romantike – ispovesti o ljubavnim mnogouglovima (ljubavne misterije)

bojna:
ima mnogo tacaka. bitne su dve. a ova treca tacka (ustvari je ona najbitnija)je cilj, koji ja treba da otkrijem. to je ono sto on zeli, sto voli, cemu stremi. mi smo inace drugi svetovi. odnosno ja ni nemam svet, zivim u nekoj lazi, a u mastu ne mogu. tako da sam ni na nebu ni na zemlji. povremeno navratim u njegov svet ali opet odlazim sama(i nejasna svima kao i vama). s njim se sretnem na krako (uopste neumem da opisem te susrete)
uopste ga ne razumem, svaki put se ponasa drukcije i kao da stalo nesto glumi i da me se plasi ,a tek da se poznajemo. u stvari mislim da on o meni zna vise nego ja o njemu.
ja o njemu znam samo bas ono nesto sto ne znam st je.
d050.gif

ne serem to je jako komplikovano pa nemogu ni sama da opisem. inace i ja njemu pisem pesme ali bas teske i filozofske, evo jedne najlakse. odgovore cu da cujem tek kad se budemo videli posto je ostao bez tekst

nije lako kada si lepak.
kada si lepak ne mozes leci,
nemozes stati,niti uteci.
zalepice ti se neko treci, cetvrti, peti...
sve ti je teze, grlo te steze,zemlja te vuce, vazduh te tuce...
da li te boli?

bojna:
ne serem to je jako komplikovano pa nemogu ni sama da opisem. inace i ja njemu pisem pesme ali bas teske i filozofske, evo jedne najlakse. odgovore cu da cujem tek kad se budemo videli posto je ostao bez tekst

nije lako kada si lepak.
kada si lepak ne mozes leci,
nemozes stati,niti uteci.
zalepice ti se neko treci, cetvrti, peti...
sve ti je teze, grlo te steze,zemlja te vuce, vazduh te tuce...
da li te boli?
Ovaaaj... :roll: Bojana dete, kliko imas godinica ti? Ovo filozofska i teska pesma??!! Meni vise lici na deciju (izvini na iskrenosti); nego idi ti malo citaj nesto sto valja, uci malo pa se pishemo ;)

Gryphon:
Zacudjuje me tvoja moc percepcije
d010.gif
a cuj sad ovo

povodom mokrog snega placem
krecem kroz blato sve dublje i teze
pahuljica je tako malo
bar ce stati u moje oko
ali kad nije ledeno plavo
niz obraz tece kapljica vrela
preko usana pada u blato
ali samo jos jedna bela
da spere i poslednju mrlju
da bistrim okom pogledam sivo
da shvatim da je i ono zivo

bojna:
pricam ti o jednoj tacki koja stvara pravu sa oredjenim smerom ka jednoj drugoj tacki,neznam kojoj. presecaju ga mnoge prave koje su sa njim u jednoj obojenoj ravni i stvaraju te trouglove i mnogouglove. ja sam isto jedna tacka koja se ne nalazi u toj ravni,koja se nalazi u nekoj drgoj laznoj ravni,koja je prazna i uopste ne postoji. i ja trazim tu istu tacku. idem odredjenim smerom i stvaram krivu kako bi dosla do njega i presekla mu put, prolazim kroz razne ravni i dolazim do njegove,ali za mene tu nema mesta. probijamje i nastavljam dalje opet krivo kako bi opet tu ravan probila, ne bi li mozda bas njemu presekla put... presecem mu put,ali on me iskulira i ja opet nastavljam krivo, ali oko te ravni i opet mu presecam put i opet krivo i opet za njim ne bi li nasla tu tacku.
Hehe lepo napisano... iz druge dimenzije.... na izgled... ali da li si ti stvarno iz druge dimenzije kao sto mislis ili si i ti bas u skroz istoj sarenoj ravni....
Taj krivoliniski put mi lici na coveka na raskrsnici koji krene na jednu stranu pa se predomisli pa na drugu pa se opet predomisli pa na trecu... Opici ti pravu liniju!
Mp3 predlog
Road to Dablin - Kelti...

Petar_Pan:
Hehe lepo napisano... iz druge dimenzije.... na izgled... ali da li si ti stvarno iz druge dimenzije kao sto mislis ili si i ti bas u skroz istoj sarenoj ravni....
Taj krivoliniski put mi lici na coveka na raskrsnici koji krene na jednu stranu pa se predomisli pa na drugu pa se opet predomisli pa na trecu... Opici ti pravu liniju!
Mp3 predlog
Road to Dablin - Kelti...[/QUOT

ne znam kako ti shvatas te dimenzije. ja mislim na svet koji vidim i koji osecam. e pa taj svet koji ja vidm je laz,jednostavno svi se prave glupi a mene prave ludom,onda sam ja stvorila jedan drugi svet gde mi niko nije bitan osim njega,on naravno nije tu vec ima svoj svet u kome se povremeno i ja nadjem. vrlo prosto. a inace ja se ne vracam nikd,ali sam dosta komplikovana nekako stalno idem zaobilaznim putem.

bojna:
ne znam kako ti shvatas te dimenzije. ja mislim na svet koji vidim i koji osecam. e pa taj svet koji ja vidm je laz,jednostavno svi se prave glupi a mene prave ludom,onda sam ja stvorila jedan drugi svet gde mi niko nije bitan osim njega,on naravno nije tu vec ima svoj svet u kome se povremeno i ja nadjem. vrlo prosto. a inace ja se ne vracam nikd,ali sam dosta komplikovana nekako stalno idem zaobilaznim putem.
Shvatam ja te dimenzije...da svako svoju vidi kao cistu i ispravnu a tudje kao prljave... I onda naravno da svako ima zelju i potrebu za svojim identitetom i dokazom svoje vrednosti i onda svoju dimenziju izdvaja u neki drugi svet...ma drugi nivo... nivo visi od drugih... u licnim ocima... No i dobro je tako jer to determinira individualnost i svoje ja... To je mozda tako i kod svih... samo su neki tolerantni na tudje dimenzije a neki ne... A neki bas i teze da se uklope u druge dimenzije... misleci da ce tako bolje prolaziti... tu malo gube na licnoj individualnosti... ali opet je sve na vagi...

Nisi luda... i samo se nasmej na konkurenciju... :wink: A post o duzima jeste originalan... meni se svideo...

bojna:
ima mnogo tacaka. bitne su dve. a ova treca tacka (ustvari je ona najbitnija)je cilj, koji ja treba da otkrijem. to je ono sto on zeli, sto voli, cemu stremi. mi smo inace drugi svetovi. odnosno ja ni nemam svet, zivim u nekoj lazi, a u mastu ne mogu. tako da sam ni na nebu ni na zemlji. povremeno navratim u njegov svet ali opet odlazim sama(i nejasna svima kao i vama). s njim se sretnem na krako (uopste neumem da opisem te susrete)
uopste ga ne razumem, svaki put se ponasa drukcije i kao da stalo nesto glumi i da me se plasi ,a tek da se poznajemo. u stvari mislim da on o meni zna vise nego ja o njemu.
ja o njemu znam samo bas ono nesto sto ne znam st je.

Jedna tacka je Ona, druga tacka je On. Treca tacka je Ljubav, koja nije "konacna" niti je dokuciva. odnosno, ne da se spoznati, tj. sagledati u celosti, bas kao i sam "Bog". Ipak, ljubav se da sagledati, "spoznati" u celosti i svoj svojoj velicini, i tada je covek u stanju "blazene mirnoce". Takvo stanje pak ne moze dugo potrajati zbog same prirode coveka, koji je odvec "zacaran" jos onog trena, kada je "krivicom svoje slobodne volje prognan iz raja". I zato covek raju vecno tezi, i zato je raj nedokuciv zauvek, sa zvagda, vec samo na tren (raj je visoko i raj je duboko, "iznad" i "u" coveku). I sam raj egzistira u nijansama jer svaki je covek nijansa, kao i put kojim tezi k' raju. Najlepsi raj koji sam ikada posetio bio je dosegnut putem duz koga sam voleo i bio voljen. Verujem da jos uvek hodam istim putem, uprkos tome sto nisam u raju, ali ga zato nazirem, cak vrlo jasno.

Ljubav ima dve dimenzije, fizicku i duhovnu (metafizicku); fizicka i metafizicka manifestacija ljubavi. Fizicka manifestacija je, npr. poljubac, a metafizicka je sve ono sto se nalazi oko poljupca. Fizicka i metafizicka dimenzija ljubavi su ispresecane medjusobno i nadgradjuju jedna drugu (sinergija). Moze se voleti samo fizicki (culno), i moze se voleti samo metafizicki (teofil), ali je ljubav "najpotpunija" kada su prisutne obe dimenzije. Fizicka dimenzija potice iz cula, nagona... i zahteva snagu telesnu-krv i meso. Duhovna dimenzija potice iz uma i zahteva snagu duhovnu-volju. Potpuna ljubav zahteva i hrabrost, koja je proizvod sinergije telesne i duhovne snage.

P.S. Veoma mi se dopadaju tvoje pesme, narocito ona sa lepkom :) I nije mi jasno zasto lazes za godine, smesno je i pomisliti da neko sa 23 analizira svoju ljubav. Imas sve moje simpatije i nadam se da nisi nekakav ludak, jer Ljubav jeste "ludilo", a kada nije ljubav onda je samo ludilo. :p

Petar_Pan:
Shvatam ja te dimenzije...da svako svoju vidi kao cistu i ispravnu a tudje kao prljave... I onda naravno da svako ima zelju i potrebu za svojim identitetom i dokazom svoje vrednosti i onda svoju dimenziju izdvaja u neki drugi svet...ma drugi nivo... nivo visi od drugih... u licnim ocima... No i dobro je tako jer to determinira individualnost i svoje ja... To je mozda tako i kod svih... samo su neki tolerantni na tudje dimenzije a neki ne... A neki bas i teze da se uklope u druge dimenzije... misleci da ce tako bolje prolaziti... tu malo gube na licnoj individualnosti... ali opet je sve na vagi...

Nisi luda... i samo se nasmej na konkurenciju... :wink: A post o duzima jeste originalan... meni se svideo...

Hvala ti, eto nekog od koga mozes puno da naucis.

Back