Kusturici smeta srpska sloboda

Обилић

Elita
Poruka
15.436
Naš dragi Emir, po profesiji štagodhoćeš, basista, sineasta, bogataš, a najviše sarajevska pričalica i nadri filozof, pronašao je da srpsku kulturu kvari Žeks !

(ponekad)dragi moj Emire, čak i da možemo da se sakrijemo od svetskih novotarija, to ne bismo mogli.

Sećam se i ja sa nostalgijom neke beogradske Doli Bel, ali isto kao i sarajevska, odavno je otišla u Italiju ...

https://www.danas.rs/kultura/emir-kusturica-o-zeljku-mitovicu/

Iza masnoglave, tamnopute, rasne tragedije Kusturice neosporivo stoji umjetnički talent, sasvim deseta stvar što su mu kokain i whisky pojeli mozak.
Da, ako mu se za nešto mora odati priznanje to je da nas je svetu portretisao kao najveće Rome na planeti. S tim što kod Roma postoji jedna osobina koju mi nemamo: uvek su vedri i veseli, dok je ovaj pogani narod tmuran i namrgođen, uprkos stereotipima koji o njemu postoje.

Da, ako mu se za nešto mora odati priznanje to je da nas je svetu portretisao kao najveće Rome na planeti. S tim što kod Roma postoji jedna osobina koju mi nemamo: uvek su vedri i veseli, dok je ovaj pogani narod tmuran i namrgođen, uprkos stereotipima koji o njemu postoje.
Nije samo "Dom za vješanje" u pitanju, mislim da je stvarno talentiran, ako ništa drugo, ima onu Đurđevdan scenu i kada duh majke lebdi iznad kombija na putu za Italiju.
Ne bi ga želio upoznati, vjerujem da je osoba prijeke naravi koja ti je iz čista mira u stanju na kvarno zakucati pepeljaru u glavu, ali je principijelan, poput Miloševića, koji je odbijao shvatiti da je Zapad, hvala bogu, dobio Hladni rat.
Ovo "hvala bogu" namjerno je pisano malim slovima, zbog toga što sam više sretan, nego žalostan, ali gledajući ovo danas, ostaje gorak okus u ustima, iako ipak bolje od ruske, gubernijske govnare.

Nije samo "Dom za vješanje" u pitanju, mislim da je stvarno talentiran, ako ništa drugo, ima onu Đurđevdan scenu i kada duh majke lebdi iznad kombija na putu za Italiju.
Šalu na stranu, najviše mi se od njega dopadaju neki od ranih uradaka poput Doli Bel i Oca na Službenom, ali mi je drago što su zlatne palme i lavove podobijali oni gde smo prikazani kao osobe pakistanske puti.
Ne bi ga želio upoznati, vjerujem da je osoba prijeke naravi koja ti je iz čista mira u stanju na kvarno zakucati pepeljaru u glavu, ali je principijelan, poput Miloševića, koji je odbijao shvatiti da je Zapad, hvala bogu, dobio Hladni rat.
Ovo "hvala bogu" namjerno je pisano malim slovima, zbog toga što sam više sretan, nego žalostan, ali gledajući ovo danas, ostaje gorak okus u ustima, iako ipak bolje od ruske, gubernijske govnare.
Jeste, užasna, zaguljena Bosančina. Mislim, koja se još budaletina pričešćuje u Srbina u 21. veku, uglavnom je trend da se ide u suprotnom smeru, i to s razlogom.

Naš dragi Emir, po profesiji štagodhoćeš, basista, sineasta, bogataš, a najviše sarajevska pričalica i nadri filozof, pronašao je da srpsku kulturu kvari Žeks !

(ponekad)dragi moj Emire, čak i da možemo da se sakrijemo od svetskih novotarija, to ne bismo mogli.

Sećam se i ja sa nostalgijom neke beogradske Doli Bel, ali isto kao i sarajevska, odavno je otišla u Italiju ...

Šta je pogrešno rekao? Evo, ja nisam ''posrbljena'' ali se sasvim slažem sa njim u vezi ovoga. I ako neko ima pravo da iznese svoje mišljenje o ''predtstavama'' to je ovaj čovek, na stranu moje lično mišljenje o njemu kao osobi.

Ne simpatisem Kusturicu i njegov lik i delo ali je covek ovaj put u pravu...
Zeks je zapadnjacki orjentisan i to ne krije. Prakticno promovise ono sto zeli opozicija, a opozicija zeli zapadnjacki
sistem vrednosti...to sto naizgled podrzava sns nije tacno, on podrzava vlast ma koja god da je u pitanju, sutra ce
zarad novca podrzati i sve ostale koji stupe na vlastodrzacku scenu...

Dakle Zeks je zapadnjacki orjentisan a to ustvari narodski receno, znaci -ako si dovoljno glup da ti je zanimljivo
moje glupiranje ja cu biti dovoljno pametan i zaradicu na tvojoj gluposti...

Sasvim legitimno razmisljanje, medjutim takav sistem vrednosti itekako utice na mladog coveka.
Mene-tebe kao zrelu osobu ce tesko prevariti lazni sjaj i glamur ali mladu osobu (prosecno inteligentnu) ce prevariti ocas posla..
Nedavno sam otvorila raspravu o tome koliko je uspesan covek ustvari odgovoran za ono sto javno radi i izgovara
i nisam dobila adekvatne odgovore tj. ljudi nisu svesni kako pozitivne tako i negativne snage svake javno izgovorene reci
a kamoli dela...

Poslednja izmena:
Šalu na stranu, najviše mi se od njega dopadaju neki od ranih uradaka poput Doli Bel i Oca na Službenom, ali mi je drago što su zlatne palme i lavove podobijali oni gde smo prikazani kao osobe pakistanske puti.

Jeste, užasna, zaguljena Bosančina. Mislim, koja se još budaletina pričešćuje u Srbina u 21. veku, uglavnom je trend da se ide u suprotnom smeru, i to s razlogom.

Pogle ovaj video, asocira li te na nešto?

OK, dosta sam stariji od tebe, u meni prevladava instinkt, miris mi je daleko bitniji od vizualnog.

Na šta bi trebalo da me asocira?
Miris socijalističkog YU autobusa, kada je svijet još bio zdrav.
Percipiram svijet kroz miris, ne vizualno.
Kada su u Jugoslaviju dolazili pametni crnci studirati, a ne tamnopute palikuće, silovatelji, ubojice.
Na neka sretnija vremena.
Postratno vrijeme od 1950 do 1980, kada je zapadni svijet bio normalno mjesto za život.

• Haha
Reactions: PA8
Miris socijalističkog YU autobusa, kada je svijet još bio zdrav.
Percipiram svijet kroz miris, ne vizualno.
Kada su u Jugoslaviju dolazili pametni crnci studirati, a ne tamnopute palikuće, silovatelji, ubojice.
Na neka sretnija vremena.
Postratno vrijeme od 1950 do 1980, kada je zapadni svijet bio normalno mjesto za život.
Pa ti si rođen 80e, kako pamtiš sve to, u vreme tvog detinjstva već se osećao miris velikosrbijanske agresije.

Ja mislim da se sada na zapadu živi najbolje u povesti, zahvaljujući prihvatanju kulta štovatelja Belzebuba. Jeste da sve ima estetiku koreografije instagrama Ide Prester, ali se finanijski i bezbedonosno gledano živi bolje no ikad. Silovanje i pljacka tu i tamo to neće promeniti.

Pa ti si rođen 80e, kako pamtiš sve to, u vreme tvog detinjstva već se osećao miris velikosrbijanske agresije.
Dabogda imao, pa ne imao.
To je najgora kletva koja postoji.
Ne moraš biti pretjerano maštovit kako bi saznao tko je kletvu smislio.
Jedino vrijeme kada sam ikada bio sretan, bilo je u osnovnoj na krajnjem sjeverozapadu Njemačke i na zalasku Jugoslavije.

mnogo kritikuješ srpski. narod po nacionalnoj osnovi

mnogo kritikuješ srpski. narod po nacionalnoj osnovi
Zanimljivo da se i ne identifikuje baš kao Srbin, reci @Momoa, samo da ili ne, da ne tražimo sad i tvoje izjave koje bi samo mogle da izazovu odijum prema tvom narodu.

Back