Kurs Evra u Srbiji

Neznanko

Iskusan
Poruka
5.497
Sem pisaca ovih redova, famu za kursom i vrednošću Evra kod nas niko ne ume da objasni, neko što neće, neko što ne zna, a nekome to odgovara da se ne kaže istina.
O tome sam pisao još 06/07/08 godine, ali nisam imao kome.
O čemu se radi ?
Kurs Evra u Srbiji kada je uveden skoro pre desetak godina, bio je 6200 dinara za 100 Eura
.
Danas je kurs Evra oko 96 dinara, odnosno 9600 dinara za 100 Evra.
Šta vam to govori ?
Da je kurs Evra u Srbiji za 10 godina porastao oko 40 %, a za to vreme cene roba široke potrošnje kao i infostana i ostalih komunalija, hrane su porasle od 300-800 %.
Treba li još da vam objašnjavam, crtam o kakvom monetarnom kriminalu se radi, o kakvih kursnim, monetarnim, cenovnim mahinacijama smo izloženi ?
Cenim da treba, jer gro nas ništa ne razme, shvata, a i kad shvata, to mu ništa ne znači/pomaže.
Realan kurs Evra u Srbiji bi trebao da bude oko 300 dinara za 1 Evro. Znate zašto on nije toliki?
Zato, što ako bi se uspostavio realan kurs evra, prosečne plate u Srbiji izražene u Evro, bile bi od od 70-120 evra, i to je činjenica koja je dokaziva i matematički, procentualno, i teoretski na terenu.
Kome ovo nije jasno šta pišem, bilo bi dobro da sve ovo polako pročitate bar šest puta.

Neki se bune kad dinar pada, neki se bune kad dinar raste... a kad stoji, onda uvek neko hoce da ga pomeri dole ili gore.

Ne moze se narodu ugoditi.

PA narod nije duzan da se razume u ekonomiju, Jedino sto pojedinca koji se ne razume u ekonomiju treba da interesuje jeste koliko moze da kupi big mekova, hleba, benzina i ostalog za platu.. A nominalne vrednosti su totalno nebitne...
A mi smo na samom dnu po tom najrealnijem kriterujumu..

Sem pisaca ovih redova, famu za kursom i vrednošću Evra kod nas niko ne ume da objasni, neko što neće, neko što ne zna, a nekome to odgovara da se ne kaže istina.
O tome sam pisao još 06/07/08 godine, ali nisam imao kome.
O čemu se radi ?
Kurs Evra u Srbiji kada je uveden skoro pre desetak godina, bio je 6200 dinara za 100 Eura
.
Danas je kurs Evra oko 96 dinara, odnosno 9600 dinara za 100 Evra.
Šta vam to govori ?
Da je kurs Evra u Srbiji za 10 godina porastao oko 40 %, a za to vreme cene roba široke potrošnje kao i infostana i ostalih komunalija, hrane su porasle od 300-800 %.
Treba li još da vam objašnjavam, crtam o kakvom monetarnom kriminalu se radi, o kakvih kursnim, monetarnim, cenovnim mahinacijama smo izloženi ?
Cenim da treba, jer gro nas ništa ne razme, shvata, a i kad shvata, to mu ništa ne znači/pomaže.
Realan kurs Evra u Srbiji bi trebao da bude oko 300 dinara za 1 Evro. Znate zašto on nije toliki?
Zato, što ako bi se uspostavio realan kurs evra, prosečne plate u Srbiji izražene u Evro, bile bi od od 70-120 evra,
i to je činjenica koja je dokaziva i matematički, procentualno, i teoretski na terenu.Kome ovo nije jasno šta pišem, bilo bi dobro da sve ovo polako pročitate bar šest puta.

Pa kad bi se prosek zarade izvodio bez zarade npr. Miška, Koleta, Boleta, Dinkija, Vučka, Čede, gljIve i resto ne bi bio ništa drugačiji prosek (70 - 120)

Jer se prosek vadi na osnovu prijavljenih radnika a barem 50% ljudi "radi na crno"

Poslednja izmena:
PA narod nije duzan da se razume u ekonomiju, Jedino sto pojedinca koji se ne razume u ekonomiju treba da interesuje jeste koliko moze da kupi big mekova, hleba, benzina i ostalog za platu.. A nominalne vrednosti su totalno nebitne...
A mi smo na samom dnu po tom najrealnijem kriterujumu..

Publika voli da trosi, pa cak i ako nije zaradila.

Istina jednom mora da dodje na videlo. Mnogo se opasno ponasamo obzirom na kolicinu resursa koju imamo.

Najgore od svega je sto kad evro pocne ponovo da se 'penje' na stanje pre ovog pada - cene ce da rastu i da ih pravdaju skokom eu. :dash:

Logicno stanje kad se publika ponasa kao ovca pred sisanjem. Ajd sto vlast pravi neke greske, ali kad Nikolic izjavi "Beko je moj prijatelj"... pa cemu onda da se nadamo ?!?!? Ispada da ovo sada jeste najbolja verzija koju mozemo da dobijemo...

Zato, što ako bi se uspostavio realan kurs evra, prosečne plate u Srbiji izražene u Evro, bile bi od od 70-120 evra, i to je činjenica koja je dokaziva i matematički, procentualno, i teoretski na terenu.
Kome ovo nije jasno šta pišem, bilo bi dobro da sve ovo polako pročitate bar šest puta.

Plate ako se uzme u obzir kupovna moc i jesu tolike.
Realno od 5-og oktobra standard je porastao i po sluzbenim statistikama tek 40-ak odsto a i to se pod naletom recesije topi i topi.

Inace sto se tice tog famoznog deviznog kursa, on vlastima pored subvencionisanja tajkuna i odrzavanja nekog laznog standarda i kao jako antiinflatorno sredstvo.
No posledica toga je enorman spoljnotrgovinski deficit, rast privatnog i javnog duga. Mislim da je hiperinflacija samo pitanje vremena kod nas.

Plate ako se uzme u obzir kupovna moc i jesu tolike.
Realno od 5-og oktobra standard je porastao i po sluzbenim statistikama tek 40-ak odsto a i to se pod naletom recesije topi i topi.

Inace sto se tice tog famoznog deviznog kursa, on vlastima pored subvencionisanja tajkuna i odrzavanja nekog laznog standarda i kao jako antiinflatorno sredstvo.
No posledica toga je enorman spoljnotrgovinski deficit, rast privatnog i javnog duga. Mislim da je hiperinflacija samo pitanje vremena kod nas.

Nas trgovinski deficit se smanjuje. Nekako su uspeli da stvari postave na dobar kurs, tako da cemo za par godina da budemo u ravnotezi (zahvaljujuci Fijatu i slicno).

A jesi primetio, kada god prodaješ evro, on ima mali kurs, a kad hoćeš da ga kupiš, on skoči ?

Ја сам приметила да увек падне пред сезону летовања, онда када људи морају да продају евре које су штедели током целе године за летовање, јер туристичким агенцијама морају да плате одређени износ евра - у динарима.

Neki se bune kad dinar pada, neki se bune kad dinar raste... a kad stoji, onda uvek neko hoce da ga pomeri dole ili gore.

Ne moze se narodu ugoditi.

pa naravno da ne moze jer narod ima razlicite interese.

ono sto je sustina jeste da kurs bude realan a bice realan onog trenutka kada rezim ne bude uzimao vise kredite za vestacko odrzavanje kursa

da li ti znas koliko ste VI DEMOKRATE OVOM NARODU DO SADA UKRALI BOLNICA OBDANISTA AUTOPUTEVA SKOLA ? NA HILJADE

A ukrali ste ih tako sto ste novac iz budeta trosili za kamate za kredite za odrzanje kursa mesto da ste ulagali u izgradnju infrastrukture....

Vi demokrate ste NAJVECA BANDA LOPOVA I RAZBOJNIKA KOJA JE IKADA VLADALA OVOM ZEMLJOM

Realno od 5-og oktobra standard je porastao
Da, zato i jeste nelogično što se žalite.

Po meni je porast standarda pozitivna stvar, i razlog za čestitke.

Za vas, porast standarda je razlog za nezadovoljstvo, i ljute kritike.

To me navodi da zaključim, da biste vi to korigovali smanjenjem standarda??
Tihi potrvđuje da bi on sjebao dinar na 300, tj. lične dohotke na 40 eura mesečno.

A to je upravo ono na šta ja upozoravam - da prošli put kad je Jorgovanki poverena nacrtana ovca, svela je plate na 70 maraka.

Ako hoćete reprizu toga, slobodno glasajte za SNS.
Onda birajte gde letujete te godine za 10 eura.

No posledica toga je enorman spoljnotrgovinski deficit
Poređenje spoljnotrgovinskog deficita:

93458191.jpg

Back