Drago mi je da volite Japan jer to je zemlja dalekog istoka i mislim da kada bi se granicila sa islamskom zemljom da bi primili islam.Ali to nije vazno.Vazno je da je Japan preizvio najvecu golgotu od Americkih bombi tako da se Japan oduzio svijetu i dao puno zrtava zbog ucetvovanja u Ii svjetskom ratu.Svi znamo kakvi su borci Japanci i oni su za malo porazili Americke snage na Pacifiku tako da je Amerika bila prinudjena da baci dvije bombe Japanu kako bi Japan kapitulirao.Ono sto danas trazi Japan je ono minumum sto zeli narod Japana a to je da se vratu Kurilska ostva i da Rusija prizna da je drzala pod okupacijom ta ostrva.Rusija nije svjesna da bi ucinila veliki korak kad bi pronasla kompromis sa Japanom jer Rusi djeluju kao da im neko hoce uzeti nesto njihovo a zapravo to sto trazi Japan je Japansko i mislim da bi se trebalo vratiti Japanu.Ipak svi muslimani u Rusiji podrzavaju Rusiju u ocuvanju njihovog teritorijalnog integriteta i pouzdano znam da muslimani zele da Rusija bude velika i da cuva svoju teritoriju.To je ono braco Srbi da kad neko zivi u necijoj drzavi onda tu drzavu zavoli i zeli da je podrzi u svakom elementu.Ne znam sta misle Srbi o sporu izmedju Japana i Rusije jer Rusija je bila stroga oko pitanja tih ostrva i odmah je rekla da ne dolazi u ozbir nikakvo dijeljenje drzave Rusije i rekla je da Ruski predsjednik ima pravo obici svaki dio Ruske zemlje.Mislim da Rusija tezi k tome da sacuva svoj suverenitet a drago mi je sto Rusija postuje suverenitet muslimanskih republika i zato podrzavam Rusiju da ocuva svoj suvrenitet nad Kurilskim ostrvima.