Kura'n : Biblija - 1:0

Ови јадни лојави мухамеданци мисле да ће њихов текст да добије на "истинитости", ако пишу крупним и масним словима... Баш јадно. :wink:

Допунимо изјаве гуруа Мухамеда о женама:

Muhamed rece: "Ne postoji nista opasnije po muskarca, od - zene." (7:33)

Muhamed rece: "Zlo je u zenama, kucama i konjima." (7:30)

Pon, 10. novembar 2003 21:23 Odgovorite sa citatom

Ови јадни лојави мухамеданци мисле да ће њихов текст да добије на "истинитости", ако пишу крупним и масним словима... Баш јадно.

Hahaha , pa procitaj malo objasnjenje u textu o onim hadisima koje si ti gore naveo. ali treba dobro prostudirati.

Допунимо изјаве гуруа Мухамеда о женама:

Pa reci mi , sta je ovde netacno? Da li bi bilo ovoliko silovanja , nezeljenih trudnoca, ubistva dece (abortusa) , kada bi se zene propisno oblacile , a ne tako izazovno?

masnim slovima pisem , jer me jedan bese optuzio da nisam podebljo ono sto sam hteo naglasiti.

za ovaj hadis nikad cuo u zivotu nisam.
znas postoji mnogo slabih hadisa i najpouzdaniji hadisi se nalaze u tri zbirke , i njih je oko 20 000
i tacno se zna koji su slabi a koji pouzdani. ima preko milion slabih i izmisljenih hadisa , tako da ne mozemo uzeti u obzir sve sto nam pustis ovde.
ti nisi kompetentan da tumacis Kur'an niti hadise , jer ne znas ppovodom cega i u kojoj situaciji su receni ti hadisi. na primer sada napada vojska muslimane , Muhammed a.s. kaze borite se protiv njih . i kasnije dodje neko , procita hadis i misli da nas islam poziva na borbu protiv nevernika i u miru i u ratu , jer ne zna kojim povodom je to izreceno.
tako i ti , ovde nam citiras nesto a nemas pojma o tome.

nije sada tema ovde o tome , al ti toliko navalio, isto ko tamo na naslov gde pozivam krscane da ubedimo ateiste da postoji Bog , ti navalio da me napadas. postuj naslov bre i temu i ne skreci sa nje.

Лојави ПОТУРЧЕНИ Србине... многе попут тебе сам ја подучавао шта и о чему пишу ваше сатанске књиге, а у томе сам само и увек користио две збирке хадиса: муслим и букари. Тек понекад из газали збирке. А то су вам оне са највећом репутацјом. А тај за који "не знаш" је из Букари колекције. Ово до сада што сам цитирао је само мали део погани која се тамо налази. И само ми немој рећи како треба све напамет да их знам, како бих разумео о чему је реч. Испадаш смешан, јер је углавном реч о разговорима где неко нешто пита ЛАЖНОГ пророка и замлату Мухамеда, а он им онда одговара... 8)

Anonymous:
Da li bi bilo ovoliko silovanja , nezeljenih trudnoca, ubistva dece (abortusa) , kada bi se zene propisno oblacile , a ne tako izazovno?
Goste, ti treba da vidiš lekara, pod hitno. Ova izjava je toliko poremećena da se plašim da ne skočiš na ulici na neku izazovno obučenu devojku.

Strašno, kakvih ljudi ima? Žene su krive jer su izazovne? Ovo me podseća na legendarnu Homerovu izjavu (Simpsoni)

"Marge, it's not me! Liquor drunked me..."

Kaže Muhammed s.a.w.s.:"Prema ženama lijepo postupajte.Žena je stvorena od krivog rebra,pa ako ga probaš ispraviti,slomit će se,a ako ne probaš-osta krivo.Zato prema ženama oprezno postupajte."

Ovaj je hadis u najmanju ruku hasen,a mislim i da je sahih-vjerodostojan,pa to mogu provjeriti oni koji se hvale da nas muslimane uče Kur'anu i hadisu.

kaze Muhammed a.s. za zene:

"One su (zene), uistinu,druga polovica muskarcima."

"Neka vjernik ne mrzi vjernicu, jer ako nije zadovoljan sa nekim njezinim svojstvom,zadovoljan je sa nekim drugim."

"Cetiri elementa dolaze u obzir i utjecu na covjeka prilikom odabiranja odredjene osobe za zenu: ljepota, porijeklo, bogatstvo i moralni kvaliteti (vjera). A ja ti preporucujem da pazis na moralne i dusevne kvalitete i da trazis takvu zenu."

"Zenite se, jer vam zene doista donose blagoslov u kuce."

"Najbolji medju vama su oni koji su najbolji prema zenama."

"Prema zenama su velikodusni i pazljivi samo plemeniti ljudi, a zene ponizuju i zlostavljaju samo oni koji su losi i niske naravi."

"Oporucujem vam lijep postupak sa svojim suprugama."

e pazi , e pa haj opovrgni tu naucnu istinu.

a to sto kaze MI raskomadali ili rasparcali ne misli se na mnozinu bogova.

Zasto Kur'an upotrebljava izraz "mi" u ajetima? -Stil arapskog jezika je takav da se covjek o sebi moze izrazavati zamenicom "mi" radi velicanja, zatim zamenicom prvog lica jednine "ja", kao i treceg lica "on". Sva tri nacina upotrebljavaju se u Kur'anu, jer se Allah dz.s. obraca Arapima njihovim jezikom. "Uzviseni Allah ponekad Sebe spominje u jednini, bilo kao da se radi o vidljivoj ili zamjenici koja se podrazumjeva, a ponekad to radi u obliku mnozine, npr:"Mi cemo ti dati sigurnu pobjedu." On Sebe nikad ne spominje u obliku dvojine. Oblik mnozine ukazuje na uzvisenost koju On zasluzuje, a mozda i na znacenja Njegovih imena; dok dvojina ukazuje na ogranicen broj od cega je On daleko."(Sejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurije, str. 75)
Zamenica "ja", kao i "mi" i druge zamenice u mnozini koriste se kada covjek govori o skupini kojoj pripada, a njima se koristi jedna ugledna osoba, kao sto rade neki kraljevi kada izdaju naredbe. Oni tada kazu:"Mi smo odlucili", ili slicno tome. Radi se o samo jednoj osobi koja time ukazuje na ugled i velicinu. Allah dz.s., ima najvece pravo da se uzvisuje. Kada On u svojoj Knjizi kaze Mi, to ukazuje na uzvisenost a ne na broj. Ako neki ajet ovakve vrste stvara nedoumice tumacenje se mora traziti u jasnim ajetima. Ako krscanin pokusa zloupotrijebiti ajet:" Mi smo objavili Kur'an" u dokazivanju da ima vise bogova, odgovoricemo mu jasnim ajetom kao sto je:"Vas Bog je jedan Bog, nema boga osim Njega, Milostivog, Samilosnog", ili :"Reci:"On je Allah Jedan!' ili drugim ajetima koji imaju samo jedno znacenje. Tada ce nestati dilema kod onoga koji zeli istinu. Svi oblici mnozine kojima Allah Sebe naziva temelje se na velicini koju On zasluzuje I na mnostvu Njegovih imena, svojstava

Unknown sais:
e pazi , e pa haj opovrgni tu naucnu istinu.

a to sto kaze MI raskomadali ili rasparcali ne misli se na mnozinu bogova.

Zasto Kur'an upotrebljava izraz "mi" u ajetima? -Stil arapskog jezika je takav da se covjek o sebi moze izrazavati zamenicom "mi" radi velicanja, zatim zamenicom prvog lica jednine "ja", kao i treceg lica "on". Sva tri nacina upotrebljavaju se u Kur'anu, jer se Allah dz.s. obraca Arapima njihovim jezikom. "Uzviseni Allah ponekad Sebe spominje u jednini, bilo kao da se radi o vidljivoj ili zamjenici koja se podrazumjeva, a ponekad to radi u obliku mnozine, npr:"Mi cemo ti dati sigurnu pobjedu." On Sebe nikad ne spominje u obliku dvojine. Oblik mnozine ukazuje na uzvisenost koju On zasluzuje, a mozda i na znacenja Njegovih imena; dok dvojina ukazuje na ogranicen broj od cega je On daleko."(Sejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurije, str. 75)
Zamenica "ja", kao i "mi" i druge zamenice u mnozini koriste se kada covjek govori o skupini kojoj pripada, a njima se koristi jedna ugledna osoba, kao sto rade neki kraljevi kada izdaju naredbe. Oni tada kazu:"Mi smo odlucili", ili slicno tome. Radi se o samo jednoj osobi koja time ukazuje na ugled i velicinu. Allah dz.s., ima najvece pravo da se uzvisuje. Kada On u svojoj Knjizi kaze Mi, to ukazuje na uzvisenost a ne na broj. Ako neki ajet ovakve vrste stvara nedoumice tumacenje se mora traziti u jasnim ajetima. Ako krscanin pokusa * ajet:" Mi smo objavili Kur'an" u dokazivanju da ima vise bogova, odgovoricemo mu jasnim ajetom kao sto je:"Vas Bog je jedan Bog, nema boga osim Njega, Milostivog, Samilosnog", ili :"Reci:"On je Allah Jedan!' ili drugim ajetima koji imaju samo jedno znacenje. Tada ce nestati dilema kod onoga koji zeli istinu. Svi oblici mnozine kojima Allah Sebe naziva temelje se na velicini koju On zasluzuje I na mnostvu Njegovih imena, svojstava

Brate koji im se racku uvlacis u anale kad sa njima nema price njih samo treba na kolac, **** i na lomacu cetvrtog nema.

pa brate , ne uvlacim se ja , al nemoj ti tako da se ponasas jer posle oni po takvom ponasanju zakljucuju da nas islam tako uci.
(sta bi onda rekli za hriscanstvo kad vidimo onoliku pedofiliju medju popovima)

Aaaaaaaa evo prepariranih Srba okupljaju se protiv pravih Srba u većem broju.

Matirao ih Maran Ata nemaju argumenata pa počeli da pozivaju intelektualce kao pojačanje.

Je l' vam to najpametniji poturica koga imate?

Je l' on dobro prostudirao kuran?

Vidi se da jeste! Slika i prilika eksperta za kuran!

Muhamed o zenama:
----------------------------

http://www.light-of-life.com/eng/reveal/

Muhamed rece: "Bio mi je pokazan pakao, i vecinu onih koji su tamo su bile zene." (1:28 ) (1:301) (2:161) (7:124)

Muhamed zenama: "Nije li svedocenje zene upola vredno od muskog (svedocenje pred sudom) ?" One kazu: "Jeste." Muhamed rece: "To je zbog nedostatka zenske pameti." [3:826]

Muhamed kaze zenama: "Nisam video nikoga sa tolikim nedostatkom inteligencije i religioznosti kao sto ste vi." [2:541]

Prava koja muz dobija nad svojom zenom
--------------------------------------------------------
”Brak je vrsta zajednistva - ropstva. Ona je njegov rob. Zena mora da slusa muza u svemu sto se nje tice, izuzev ako to ne vodi neposlusnost Bogu.” [Abu Hamid al-Ghazzali 4:746]

Devojka pita "Bozjeg poslanika" (Muhameda): "O Bozji poslanice, koju vlast ima muz nad zenom ?" On rece: "Ako bi on bio prekriven od temena sve do stopala sa gnojom, i ona ga celog olizala, jo suvek mu nije dovoljno zahvalna." [4:747]

Једно је сигурно: Ниподаштавање жена на интелектуалном и телесном нивоу у Хришћанство нема. Постоји установљена хијерархија у којој се зна да је муж глава куће, али овакву дискриминацију као у мухамеданству нећете наћи. :roll:

Back