Kupovina stana u Beogradu

stan od 500e je extra kategorija na extra lokaciji
ne budali sa tim mastarijama

nema neke posebne formule koja lokacija, centar i periferija se izdaju podjednakog inteziteta
zavisi sta bi ti, koji tip izdavanja
ako ces nesto na foru stan na dan, za strance, onda moras centar i moras dobro da ga picnes, i da molis boga da ti barem pola meseca bude bukirano da bi ti se isplatilo, sto naravno nece biti slucaj van sezone
sigurnija varijanta ti je klasicno izdavanje na duze nasim ljudima, tu ne moras da picanis nista specijalno (cak je i savet da nikako ne upicanjujes nesto fensi jer se ne ispati), i mozes razne lokacije.... a cena ce biti u zavisnosti od lokacije, kvadrature, nivoa uredjenosti, blizine nekih zeljenih objekata i linija prevoza, mesecnih racuna....

i jedna glavna caka kod tog posla je da ces se vise govvana najesti nego neke vajde.....kad krenes sa tim, i za godinu dve dozivis da se uhvatis za glavu kad udjes u stan, skontaces odgovor na pitanje koji su troskovi za vlasnika :lol:
bolje te pare ulozi na nesto drugo, ideja ti nije neka :lol:

da bi shvatila kako izgleda realnost, posto je vise nego ocigledno da ne znas, uzmi halo oglase, zovi neke stanove glumi da si zainteresovana da iznajmis i idi gledaj, pa da sletis malo na zemlju

Poslednja izmena:
u mojoj zgradi troje studenata iznajmljuju stan od 65 kvadrata za po 150 evra svaki.

Kako lažeš :D

Ja sam bila u stanu od 60 kvadrata na Slaviji i plaćala sam 300 evra (pa pobegla, jer me zli robovlasnik zajebao za pare i nisam mogla da plaćam).

Nema šanse da će roditelj iz provincije za studenta da plati više od 100 evra.
Dalje, nema šanse da će da plati više od 50, ako ovaj deli sobu s nekim. Dakle, 100 evra će maksimalno da plati za sobu (a zašto bi i toliko, kad ima jeftinije, jel).
Što znači da za 500 evra moraš da imaš petosoban stan i to na nekoj super lokaciji (jer ako im nije bitna lokacija, naći će jeftinije sobu).

A onaj ko bi izdao petosoban stan gomili mlađanih studenata mora da bude veoma hrabar. I da mu nije naročito stalo do tog stana :malav:

Ako je stan na dobroj lokaciji recimo senjak ili stari grad, ako ima kvadraturu za život jedne manje porodice i sređen je po feng šui principu može da se izda za sličnu cifru ali isključivo stranim državljanima...
Ako je stan namenjen ljudima sa ovih prostora, trebalo bi da bude mali da ima cg i da ne košta mesečno više od 150 eura, lokacija nije presudna, a pri tom rizikuješ da ostaneš bez dve tri mesečne kirije naprosto ljudi danas beže iz stanova koje iznajmljuju jer ostaju bez posla bez novca bez nade...možda je rešenje depozit za dva tri meseca, ali onda ćeš čekati stanare neko izvesno vreme...
gorak je to lebac.

Pa, videla sam dosta ovakvih oglasa:

http://najamstanovabeograd.com/stanovi/pretraga/cena+od/500/strana/7

Pa sam zato pitala, najvise se izdaju stanovi i do 2000 evra kod Arene, Belvilu, Bul Zorana Djundjica i nekom Bloku A, a i u centru naravno. Videla sam stan od 50 kv da se izdaje za 1000 evra u tom bloku A.
Zato sam i mislila da 500 evra i nije neka cifra.
Naravno 1, student ne moze toliko da placa, ali strani studenti ili strani radnici u stranim kompanijama sigurno mogu.

Ja sam bila u stanu od 60 kvadrata na Slaviji i plaćala sam 300 evra (pa pobegla, jer me zli robovlasnik zajebao za pare i nisam mogla da plaćam).

Dalje, nema šanse da će da plati više od 50, ako ovaj deli sobu s nekim. Dakle, 100 evra će maksimalno da plati za sobu (a zašto bi i toliko, kad ima jeftinije, jel).
Što znači da za 500 evra moraš da imaš petosoban stan i to na nekoj super lokaciji (jer ako im nije bitna lokacija, naći će jeftinije sobu).

A onaj ko bi izdao petosoban stan gomili mlađanih studenata mora da bude veoma hrabar. I da mu nije naročito stalo do tog stana :malav:
koe lud dizdaje studentima,nama trebaju diplomate:manikir:

Pa sam zato pitala, najvise se izdaju stanovi i do 2000 evra kod Arene, Belvilu, Bul Zorana Djundjica i nekom Bloku A, a i u centru naravno. Videla sam stan od 50 kv da se izdaje za 1000 evra u tom bloku A.
Naravno 1, student ne moze toliko da placa, ali strani studenti ili strani radnici u stranim kompanijama sigurno mogu.

Ne mogu. Dugo sam bio u poslu izdavanja i preprodaje stanova, pa nešto malo znam o tome. Ti stanovi i ne služe za izdavanje po toj ceni, već kao reklama za agenciju koja ih izdaje u smislu da ima luksuzne stanove u portfoliu plus ako neko naiđe pa zaista i uzme stan. Na stranu to što 95% tih "luksuznih" stanova nisu luksuzni već normalno sređeni. Najviše se izdaju stanovi od 100-200 evra, maksimum 300 ako je dobra lokacija, što znači odlično povezana prevozom sa drugim delovima grada i ima dobru infrastrukturu, čitaj prodavnice, supermarkete, apoteke. Pre će se izdati stan na primer u Goce Delčeva ili u blokovima na NBG nego u centru. Od stranaca, posebno mlađih, nećeš se leba najesti. Mladi traže što jeftinije, a oni stariji imaju plafon za kiriju koji im određuje firma i preko njega ne idu. Stanovi koje vidiš po oglasima od 1000 evra pa do 3000 su uglavnom (zaista) lux dupleksi ili veliki stanovi koji su luksuzno uređeni za prodaju, ali kupaca nema, pa pokušavaju da ih izdaju po nerazumnim ciframa. Blok A je na NBG i cene su naduvane jer je novoizgrađeni blok sa dobrom infrastrukturom. Bio sam tamo i gradnja je sasvim prosečna, čak i ispodprosečna jer recimo garaža prokišnjava konstantno. Stanova od 50-60 kvadrata u suvom centru (Dom omladine, Trg republike, Taš...), sređenih, imaš za 300 evra. Za troškove računaj struju, internet, kablovsku i infostan u odnosu na kojeg moraš da postaviš kiriju, jer se infostan najviše gleda, za stan od 75 kvadrata je otprilike 150 evra.Uopšte uzev, za bilo kakav posao sa nekretninama nije vreme, a neće ni biti još dugo.

nema potrebe da lazem. stan po defaultu ima kuhinju sa trpezarijom i dve spavace sobe. veca spavaca soba je pregradjena u 2 s tim sto je ogromno predsoblje koje je nepotrebno malo skraceno., tako da u principu svaki stanar ima svoju sobu i koristi kuhinju i trpezariju.

nema potrebe da lazem. stan po defaultu ima kuhinju sa trpezarijom i dve spavace sobe. veca spavaca soba je pregradjena u 2 s tim sto je ogromno predsoblje koje je nepotrebno malo skraceno., tako da u principu svaki stanar ima svoju sobu i koristi kuhinju i trpezariju.

За такав стан код мене у згради плаћају, за полунамештен 120 + трошкови, и намештен 150 + трошкови, и то на дуже стазе....ради се о Б.Јерковићу, са
непосредном близином превоза /1. зона/, школе, обданишта, продавница и пијаце....Инфостан 20е, КТВ,И-нет и тел. /ИКОМ/ 20е, ЕДБ ? (40-60е).,..

Čekaj, naslov teme je "kupovina stana u Beogradu", a pričaš o izdavanju? Budi precizna.

Drugo, to za Blok A, Belvil, mora da si videla cenu stana po kvadratu, ajd raspitaj se malo bolje. Kako ćeš nekome da izdaš ili prodaš stan ako ne znaš osnovne stvari?!

За такав стан код мене у згради плаћају, за полунамештен 120 + трошкови, и намештен 150 + трошкови, и то на дуже стазе....ради се о Б.Јерковићу, са
непосредном близином превоза /1. зона/, школе, обданишта, продавница и пијаце....Инфостан 20е, КТВ,И-нет и тел. /ИКОМ/ 20е, ЕДБ ? (40-60е).,..

U neposrednoj blizini Pravnog, ETF itd, dvoiposoban stan (oko 60 kvm), sređen, moj drugar izdaje trojici studenata. Svaki plaća po 130 evra.

Na cenu izdavanja ili prodaje utiču 3 stvari:
1. lokacija
2. lokacija
3. lokacija

U Belvilu i Bloku A su mahom Rusi sa porodicama zakupci zbog blizine ruske škole,i oni stranci koji rade u stranim centralama i predstavništvima po NBG-u. Ali ponuda je velika a broj interesanata ograničen. To što drže cene u oglasima ne garantuje da će postići tražene cene. Ono što je u Belvilu (1.5 sobni + parking mesto) 500€ u bloku 70a odmah preko puta je 250 tako da naši ljudi će skoro uvek izabrati jeftiniju varijantu. Dodaj tome da u tim naseljima još nema škole,što isključuje porodice sa starijom decom.

Poslednja izmena:

Back