Koliko znam da ne bi bilo problema,ovisi sta zelis da uneses u zemlju.Noz mora biti u koricama i mora biti tup !!! ili da kupis posebno plasticno sanduce sa kljucem i pre slanja da prikazes sta saljes.Pa ako imas nekoga neka ti tako nesto prenese u autu ili nesto slicno npr. kamijondzije.
A sto se tice unosenja takve robe u Srbiju, to stvarno ne znam,dok za lovacko naoruzanje i opremu nisam siguran kako radi u Srbiji. (ps. samo pazi jer ja sam slao neku robu za Srbiju pa je dobila noge i na proveri tj.pratecom tkz.osiguranom postom vodi se da i nije usla u Srbiju to mi je bilo receno "PAZI RECENO" dok sam od ovih ovde Engleza dobio sve napismeno da je paket stigao u Srbiju pod rednim brojem tim i tim i da ga je zaprimijo taj i taj tu i tu, ovo sam ti rekao samo da znas.
Pre par godina gledao sam da ocu kupim Winchester/ku 45 cal. kupujem je iz Britanije a saljem je za Hrvatsku ( srbin sam

) i ovako stvari stoje,odes u policiju i pitas da ti daju listu ne oruzja,nego kalibra koji je legalan tj pogodan kod nas za lov (posto ne mogu svi kalibri da se uvezu) sto se tice 20-tke,16-ske,12-ske, i ostalih pusaka sa glatkim cevivma to je BEZ PROBLEMA.
Sto se tice karabina e tu je vec problem, to se trebas dobro raspitati i potvrditi pre kupovine,jer neke od te vrste pusaka sa zljebovima i jednom kuglom (ne sacmom) budu odbijene za nosenje,u suprotnom dobijes dozvolu samo za drzanje i da ides na streljanu sa takvom vrstom puske.To se meni desilo povodom te Winchester/ke pa sam odustao od kupovine.
Ili ako imas neku vezu u ambasadi iz koje zemlje kupujes noz,ili vec sta zamolis diplomatu da ti on to unese (ps. to je provereno 100% i radi kao singerica)

Nego mene zanima unos antikvitetskog oruzja;puske,pistolji (kremenjasi i kapislasi pre standardnog metka recimo 1880 - 1885/7 i koja je procedura lukova i samostrela
hvala i pozdrav