Kupovina klima uredjaja

mačka zagrebačka

Stara legenda
Moderator
Poruka
89.546
Znači interesira me da li je bolje kupiti jacu klimu (onu koja npr hladi 50-tak kvadrata) i staviti je u jednu prostoriju uz ocekivanje da se moze hladiti cijeli stan, ili je ipak potrebno staviti dvije unutarnje jedinice za bolje hladjenje (govorimo o istoj snazi klime, jedino je pitanje jedna ili dvije unutarnje jedinice)?
Mislim, za grijanje mi nije potrebna klima ali po ljetu hladjenja nikad dosta
Molim vasa iskustva, savjete,misljenje

radi se o istoj jacini vanjske jedinice samo je pitanje da li da uzmem dvije unutarnje ili jednu, jacina je za hladjenje 50-60 m2 a ukupna velicina prostora koji bi se hladio je oko 40 ili 45 m2
Te klime sa jednom spoljašnjom i dve unutrašnje jedinice obično su skuplje nego da kupiš dve zasebne klime sa po jednom spoljašnjom i unutrašnjom jedinicom.
Jedina im je prednost ukoliko kuburiš sa prostorom ili je orjentacija stana takva da imaš mogućnost da instaliraš samo jednu spoljnu jedinicu!?
Za inverter klime hladjenje je neuporedivo manje zahtevno od grejanja, a gotovo sve su u pogledu potrošnje pri hladjenju u A+++ ili A++ kategoriji, te sezonski troše 200-300 KWh, dok im je sezonska potrošnja pri grejanju obično 5-6 puta veća!

Back