Kupovina iz fotelje, postaje nam sve privlačnija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
368.230
U drugom tromesečju ove godine, preko interneta smo obavili 19,2 miliona kupovina i potrošili više od 36 milijardi dinara. Uz promenu potrošačkih navika, trend onlajn kupovine raste poslednjih godina. Kupovina iz fotelje, iako udobna, može biti i opasna, napominju upućeni.

Gužve, redovi, čekanje. Tako je, donedavno izgledala pretpraznična kupovina. Gužvi u radnjma je sve manje, a onih koji biraju da iz udobnosti svog doma i jednim klikom uštede vreme i živce sve više – potvrđuju i podaci Narodne banke Srbije.

Prema izveštaju NBS oko 38 odsto je povećana onlajn kupovina. To je meteorski rast tog vida trgovine, upravo iz razloga što je to praktičnije za potrošače, uglavnom su niže cene, a i uglavnom je besplatna dostava

U poređenju sa zemljama Evropske unije, Srbija zaostaje po zastupljenosti onlajn trgovine, ali prednjači u odnosu na druge u regionu. U Severnoj Makedoniji 27,6 odsto potrošača koristi internet za kupovinu, najmanje u Albaniji – 13,6 odsto. Stručnjaci kažu da je na porast onlajn kupovine dosta uticao dolazak kineskog Temua na naše tržište.

Internet, pokazuje istraživanje Republičkog zavoda za statistiku, najčešće se koristi za kupovinu odeće, sportske opreme, za dostavu brze hrane, najmanje za kupovinu knjiga. (rts)

Ja nesto manje kupujem...350 din postarina...po komadu...150 na paketomatu....
Nije bas za foteljisanje...odes u radnju pipnes , obicnu tastaturu ne mogu preko fotelje, plitki hod ili losi tasteri , a meni trebaju bas drljave, ali da imaju dubok hod...a ne ove za zenskice plitak hod, i mali jezicak...meni treba bas veliki tasteri , dubok hod i jako izrazen jezicak...da mogu da osetim kad lete prsti u letu......ova sad koju imam, em plitki space, em F nipl je tako mali, da mi je tesko osetiti ga kad mi setaju ruke...nije simetrican polozaj saka...vise mi radi desna , pokriva vise tastera...

Back