Kuplung (kvačilo)

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.948
nemam pojma kako se kupplung kaže na srpskom , uglavnom ono sto handrite desnom rukom dok ibacijete u brzinu

Dakle kako se osjeti da je to otišlo ?

Poslije koliko iljada kilometara je legitimno da to ode ? I da li vozači greše ako se to pokvari ? Kad stisnem pedalu potrebna je snaga da li je to znak da je kuplung otišao ?

nemam pojma kako se kupplung kaže na srpskom , uglavnom ono sto handrite desnom rukom dok ibacijete u brzinu

Poslije koliko iljada kilometara je legitimno da to ode ? I da li vozači greše ako se to pokvari ? Kad stisnem pedalu potrebna je snaga da li je to znak da je kuplung otišao ?
Kvacilo proklizava kada je otislo.

Имаш више симптома:

1. проклизавање - дајеш гас и видиш да мотор убрзава, али не и ауто, односно убрзање није сразмерно додавању гаса;
2. немогућност да промениш брзину када стиснеш квачило - стискаш квачило до краја, а не можеш да убациш ауто у брзину док мотор ради у месту, а када га изгасиш, онда можеш;
3. превише тврдо или превише мекано - не ваља ни једно, ни друго.

Квачило пропада у зависности од модела аутомобила и од квалитета дела који је уграђен. На старијим колима је било нормално да цркне на 100.000 км. Ако нагло убрзаваш и кочиш често, скраћујеш му животни век.

Kad otidne druk lezaj onda zna da se cuje to kad je auto u leru, ne bi smelo da se cuje, a ako ode skroz onda moze da iskrivi viljusku i menjac nece da upada u brzine i to se desava ako neko ko sivonja menja brzine i nema nimalo osecaja ili ako sam lezaj nije lepo namesten.

Poslednja izmena:
Novija kola imaju i ta hidraulicna kvacila sto se meni licno ne svidja, vozio sam i sa tim i bez toga i ne vidim neku znacajnu razliku sem troskova odrzavanja, dok god mehanickih jedini trosak je sajla ako dotraje mada u sustini ona moze dugo da traje.

Sigurno ne razdvaja dobro,pa ne moze da prebaci u brzinu.Treba to odmah ici u servis,jer sa motociklom se nije bas igrati.

A možda su otišli gornji ili donji cilindar kvačila ako je hidraulika. Menjaju se u paru. Slično je i kada se otegne sajla pred pucanje. Ulazi teže u brzinu ili uopšte neće.

To kada ode druk on prvo šumi krlja pa pišti i iseče pera lamele pa upadne u korpu i tu je kraj vožnje.

A možda su otišli gornji ili donji cilindar kvačila ako je hidraulika. Slično je i kada se otegne sajla pred pucanje. Menjaju se u paru. Ulazi teže u brzinu ili uopšte neće.

To kada ode druk on prvo šumi krlja pa pišti i iseče pera lamele pa upadne u korpu i tu je kraj vožnje.
Moze samo da se menja bez kvacila i to sam probao jednom iz zezanja i moze, nista nije krcalo.

Back