Kupac „Telekoma“ diže cene impulsa DVA PUTA A MO\DA I VISE

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/221630/Kupac-Telekoma-dize-cene-impulsa
POTROŠAČI NEĆE PROFITIRATI
Kupac „Telekoma“ diže cene impulsa

Korisnici usluga fiksne telefonije ne treba da očekuju mnogo povoljnosti nakon prodaje „Telekoma“. Bez obzira na to koja od zainteresovanih kompanija bude kupila srpskog operatora, o jeftinijim impulsima nema ni govora. Naprotiv, građane bi mogle neprijatno da iznenade više cene svih usluga za bar dva puta, a u lokalnom saobraćaju možda i više.
...............................................
.....................................................
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
ЕУрупо....добро нам дошла..... и само дери будале.....
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

kein_Telefon.jpg

Evo rešenja!

Poslednja izmena:

Postojeće cene impulsa su verovatno daleko najniže u regionu.

Kritičari neka se jave ako telefoniranje bude duplo skuplje nego u inostranstvu;

a ne duplo skuplje u poređenju sa nekim komunističkim cenama tipa "hleb od 3 dinara"
Ne mogu samo cene da se usklađuju sa cenama u inostranstvu a plate da budu najniže u regionu
Neka nama prvo plate budu na nivou plata u inostranstvu pa onda može da se priča dalje.

Ne mogu samo cene da se usklađuju sa cenama u inostranstvu a plate da budu najniže u regionu
Neka nama prvo plate budu na nivou plata u inostranstvu pa onda može da se priča dalje.
Ne, cene treba da budu svuda slične. A osobe onda treba da se takmiče ko može da zaradi 300, ko 3000 a ko 30.000 evra.

Što više zaradiš, to više "blagiš si ga tebi." Ali cene ostaju iste, ne treba nam još jedna varijabla u jednačini

Ako dakle Red Bull košta €1,5 ja uopšte ne želim da kod nas košta €0,15 ← to je besmisleno

Ne, cene treba da budu svuda slične. A osobe onda treba da se takmiče ko može da zaradi 300, ko 3000 a ko 30.000 evra.

Što više zaradiš, to više "blagiš si ga tebi." Ali cene ostaju iste, ne treba nam još jedna varijabla u jednačini

Ako dakle Red Bull košta €1,5 ja uopšte ne želim da kod nas košta €0,15 ← to je besmisleno

ali sa druge strane da znas ista o principima ekonomije, shvatio/la bi da red bul ne moze kostati kod nas preterano ako nema ko da kupi tu datu robu po datoj ceni. I da proizvodjac redbula mora da se suocui sa kompromisom obaranjem cene ili manjom prodajom. A u zavisnosti od elasticnosti prodaje ce to odluciti.

Ako prodavac vidi smisao u prodaji za €0,15 šta je tu onda besmisleno?
Ti mu onda kaži: "Ja neću da budem besmislena pa ću da ti platim €1,5 umesto €0,15.".

Ima li nekoga da voli da plaća robu skuplje nego što trgovci traže za nju?

Postojeće cene impulsa su verovatno daleko najniže u regionu.

Kritičari neka se jave ako telefoniranje bude duplo skuplje nego u inostranstvu;

a ne duplo skuplje u poređenju sa nekim komunističkim cenama tipa "hleb od 3 dinara"

Pa da, ako nam cijene impulsa budu kao u EU, ne treba da se bunimo... ono jes' da su njima plate višestruko veće... al' nema veze... bitno je gledati apsolutni iznos, a ne u odnosu na primanja....

A da i toalet papir poskupi na EU nivo? Možda bi manje s*ao?

Aha.... hajde onda genije prvo objasni zašto ja svoj dio kirije u Bg plaćam 100 €, a mogao bih naći negdje u Srbiji toliki stan tako da plaćam svoj dio 40 €? Molim te reci mi, jer to za mene nije uopšte mala razlika.

Jak si ti ekonomista... nego ti uvijek braniš više cijene.... nikako niže....

Ovdje opravdavaš poskupljenje od 100%, a pljuješ po Rusima zbog NIS-a. Još je gorivo skupo toliko zbog ogromnih akciza naše vlade, a ne zbog Rusa.... licemjeru....

Ja ću nastaviti da budem korisnik njihovih usluga jedino ako mi bude isplativo.

Ako budu drastično poskupeli i ne bude mi isplativo , odjavim se i gotovo.

I sad mi se više isplati da umesto mesečne pretplate taj iznos uplatim na svoj post paid račun kod Telekoma ili nekog drugog operatera.

U situaciji gde bi plata građanina billa dovoljna za plaćanje svih računa, ne vidim problem da impulsi i pretplata budu skuplji.

Naravno, sve u srazmeri .

Druga stvar je pitanje opravdanosti prodaje kompanije čiji prihodi od pretplatena fiksni priključak za samo dve godine vraćaju kupcu uloženi novac.

Ispada da će građani Srbije da svojim novcem od svoje vlade kupe većinski paket deonica i poklone ga nekom tamo nazovi kupcu.

3,5 miliona pretplatnika x 5 (12) eura x 24 meseca ...pa računajte

To je samo od pretplate , prihodi od impulsa , zakupa vodova, međunarodnih, ADSL, IPTV i MTS nisu ušli u računicu.

• Podržavam
Reactions: 27E
I, ne, samo to. Vec i potpuna kontrola celog elektronskog saobracaja, monopol, otpustanja itd.
Kretenski potezi ove Vlasti se toliko brzo smenjuju da je tu tesko pojmiti razmere kretenluka.

Pa naravno, bolje je da ostane u državnom vlasništvu: da se tu udomljavaju politički kadrovi na funkcijama, a rođaci i kumovi u administraciji, da se drži nerealna cena, koja će od Telekoma napraviti kompaniju koja ne može da prati tržišnu utakmicu i u koju će biti konstantno ubrizgavane finansijske injekcije dobijene od vladinih kredita i poreza.
Da, pored hiljadu propalih kompanija koje vlada drži na veštačkom disanju, Telekom je baš ono što joj treba.

Znam da će mnogi reći da je Telekom profitabilna firma i da od nje vlada zarađuje, ali pitanje je koliko dugo će to moći da traje uzimajući u obzir način kojim država upravlja svojim "profitabilnim" kompanijama.

Back