Kung Fu, Chi energija - fenomeni

Smorisha

Buduća legenda
Poruka
38.770
Uvek odlepim kad naletim na ovakve fenomene. Rekoh da podelim sa vama.
Ako ima neko neki materijal, članke, knjige o Kung Fu i Chi energiji i korišćenju iste u borbi i stvaranju ovakvih neverovatnih sposobnosti ne bi bilo loše da podeli na ovoj temi
Sad i sam se pitam koliko je ovo istina i da nije neka prevara. Deluje mi da nije, a čuo sam i dosta o tome, ali otkud znam. Neverovatno jeste

https://x.com/RTSportNews/status/1260593255043010561?s=20

Ne mogu da otvorim link.
Sad što se tice či energije, iz mog direktnog iskustva postoji i radi. Bavim se taičijem i čigongom preko 20 godina. Osećam ga i mogu da radim sa njim. Mislim da svako može da nauči da ga oseća uz prave instrukcije.
Ne živiš u Srbiji?!
Pošto je ovo RT, moguće da je to...
Jedino da koristiš VPN i podesiš na Latinsku Ameriku ili negde gde RT nije banovan.
Znači čovek sebi buši lobanju motornom bušilicom i ne uspeva je probuši.

Ne živiš u Srbiji?!
Pošto je ovo RT, moguće da je to...
Jedino da koristiš VPN i podesiš na Latinsku Ameriku ili negde gde RT nije banovan.
Znači čovek sebi buši lobanju motornom bušilicom i ne uspeva je probuši.

istocnjacke vestine jako postujem jer su rezultat
decenijskog vezbanja ali
da li stvarno verujes da covek moze da se
tako istrenira da ne izbusi busilicom lobanju ?

Daj bre ... naravno da je forica nemoj da si naivan toliko.

Gde si viseo saolin monahe da se igraju sa busilicom ?
Ali sa macevima, bambusima, ciglam, kopljima ukoliko treniraju mogu da izvedu sve sto na sceni izvedu.

Imaš nebrojeno snimaka koji pokazuju kako se provedu ovi majstori što "manipulišu Chi energijom" kad se susretnu sa MMA borcima.

Da vidiš kako im lako izbuše svaki deo tela pesnicama, ne treba im bušilica.
Znam i za to... viđao sam nekakve gluposti...
Mada sa druge strane ovi pravi što treniraju Kung Fu, Wing Chun i šta već ne deluju naivno uopšte.
Umeju da budu vrlo brzi. Sad koliko su te borilačke veštine primenljive je drugo. A koliko bi se sve to prenelo na ulično tabanje...
------------------------------------------
A suština moje teme nije poređenje MMA i te Chi energije već samog fenomena Chi energije.

Znam i za to... viđao sam nekakve gluposti...
Mada sa druge strane ovi pravi što treniraju Kung Fu, Wing Chun i šta već ne deluju naivno uopšte.
Umeju da budu vrlo brzi. Sad koliko su te borilačke veštine primenljive je drugo. A koliko bi se sve to prenelo na ulično tabanje...
------------------------------------------
A suština moje teme nije poređenje MMA i te Chi energije već samog fenomena Chi energije.
Sam taj fenomen nećeš naći u borilačkim veštinama jer to nije borilački aspekt već duhovni.
O primenljivosti tih nekih veština najbolje ti je objasnio Muad u gornjoj poruci.

Uvek odlepim kad naletim na ovakve fenomene. Rekoh da podelim sa vama.
Ako ima neko neki materijal, članke, knjige o Kung Fu i Chi energiji i korišćenju iste u borbi i stvaranju ovakvih neverovatnih sposobnosti ne bi bilo loše da podeli na ovoj temi
Sad i sam se pitam koliko je ovo istina i da nije neka prevara. Deluje mi da nije, a čuo sam i dosta o tome, ali otkud znam. Neverovatno jeste

https://x.com/RTSportNews/status/1260593255043010561?s=20
Meni je taj tai či i te stvari više za neku vrstu relaksacije i zdravlja, ali to nema primenu u realnosti. Što neko reče ovde, njih prebiju MMA borci lagano. Ma šta MMA, bilo ko sa malo treninga.

Drugo, Kung Fu može biti praktičan ako i samo ako se trenira kroz sparing, a ne kroz forme i demonstracije. Sve što uključuje borbu zahteva trening kroz sparinge. Ako toga nema, to je onda samo ples.

Sve što je ušlo u sastav mma ima praktičnu primenu... dakle Boks, Kikboks, Tajlandski boks, Savate, Karate, Tekvondo, Rvanje, Džudo, Brazilska Džiudžica, Sambo.
Neke veštine više neke nešto manje ali to je uglavnom to, to je ono što "pije vodu" i to je ono što je dokazano devedesetih godina kada su se organizovali turniri stil protiv stila.

Sve što je ušlo u sastav mma ima praktičnu primenu... dakle Boks, Kikboks, Tajlandski boks, Savate, Karate, Tekvondo, Rvanje, Džudo, Brazilska Džiudžica, Sambo.
Neke veštine više neke nešto manje ali to je uglavnom to, to je ono što "pije vodu" i to je ono što je dokazano devedesetih godina kada su se organizovali turniri stil protiv stila.
Ne. Ima praktičnu primenu u kavezu i pod određenim pravilima.

U borbi 1 na 1 sa pravilima. Nema udaraca u oči, grlo, genitalije, kičmu, potiljak, grebanja, čupanja usiju, itd.
MMA nije realna borba na život i smrt već sport sa pravilima.
Za prst u oko, nogu u genitalije, grebanje i čupanje i slično ti ne trebaju borilačke veštine... ne znam zašto spominješ to i zašto bacaš hejt na nešto što je najsavremenije i najrealnije i kao takvo je i dokazano u svetu borenja.

Back