Kumovala bivšem mužu na venčanju

Gospođa Marijana Purić je bila kuma bivšem mužu i njegovoj novoj izabranici na venčanju. Za smeh Il za čuđenje? Il oba ;)
Prilikom potpisivanja dokumenata ,izjavila je da je ona bivša žena, prisustvovala je i njihova ćerka a matičarka je bila u fazonu " neka sam pitala da čujem i ovu informaciju"
Znači, žena potvrdila onu staru :
Kad te žena preboli, može i kuma na svadbi da ti bude :D
Međutim, bilo je dosta i onih koji su negativno komentarisali ovaj slučaj, jer smatraju da je ovo izrugivanje svetim običajima kumstva. Mišljenja su podeljena, ali mene je baš dobro nasmejao ovaj članak i snimci.
Link
Predivno. :heart:

I ja malo ne kapiram kako je tolika količina emocija u jednom braku otišla u toliku ravnodušnost ili je shvatila tek posle ihahaj godina da su ono u stvari, bolji prijatelji nego bračni partneri?
Zato što ništa nije večno, potpuno normalna stvar. Nije u pitanju ravnodušnost , a očigledno se ljudi vole i poštuju ali sada na drugačiji način.

Мислим да не морам баш о свему да имам мишљење.
Ево, покушавам да заузмем неки став и не иде...просто ме не занима.
Оматорела сам.
1722695471205.png

Uopšte nije izrugivanje običajima, jer ona nije njima bila kuma na venčanju u crkvi, nego kod matičara, a to je u stvari svedok na venčanju. Možeš i čistačicu iz Opštine da zovneš ako ima ličnu kartu kod sebe, i može da svedoči o sklapanju braka. Sad što i to zovu kumstvom, to je drugo. Kum je onaj ko te krsti u crkvi, tvoju decu itd
Ispravno kumstvo je samo kod katolika gde stric ili tetka krste svoje bratanče i brinu se o njemu. Kumstvo kod Srba, Makedonaca i Bugara koje je nasledno je izrugivanje Boga jer se tu gleda samo korist i šta će kum da donese. Zatim se taj kum izogovara propisno sa komšijama, a i kum sam obrće oči što je morao uopšte da se troši da kumuje.

Ispravno kumstvo je samo kod katolika gde stric ili tetka krste svoje bratanče i brinu se o njemu. Kumstvo kod Srba, Makedonaca i Bugara koje je nasledno je izrugivanje Boga jer se tu gleda samo korist i šta će kum da donese. Zatim se taj kum izogovara propisno sa komšijama, a i kum sam obrće oči što je morao uopšte da se troši da kumuje.
Kumstvo u Srbiji je u većini slučajeva svetinja, tako da ovo što si napisao deluje samo kao zlonamerno provociranje. Ako ćemo o katolicima, oni su se zarad kruna i venčavali sa bratanicama, je l i to poštovanje religije?

Kumstvo u Srbiji je u većini slučajeva svetinja, tako da ovo što si napisao deluje samo kao zlonamerno provociranje.
Jes bre gde to? Moj otac je kumovao ljudima, pozajmljivao im pare a oni ga zeznuli i prave se da ga ne poznaju, idi begaj. Kum se gleda samo koliko će da udeli u kesu, tako je uvek bilo, tako će i biti jer je sve to izmišljeno zbog koristi. Kum se zato i bira po bogatstvu a ne po ljudskim kvalitetima.

Jes bre gde to? Moj otac je kumovao ljudima, pozajmljivao im pare a oni ga zeznuli i prave se da ga ne poznaju, idi begaj. Kum se gleda samo koliko će da udeli u kesu, tako je uvek bilo, tako će i biti jer je sve to izmišljeno zbog koristi. Kum se zato i bira po bogatstvu a ne po ljudskim kvalitetima.
Opet generalizacija, na osnovu par primera ti popljuješ sve, dosadno ti je već to ...

Opet generalizacija, na osnovu par primera ti popljuješ sve, dosadno ti je već to ...
Pa dobro navedi ti onda primer gde se kumstvo doživljava kao svetinja pa ćemo onda opravdati tvoju generalizaciju da je kumstvo svetinja u Srbiji jer ja za to nisam ni čuo ni video. Ja smatram da je kumstvo teška sprdačina u Srbiji jer se kod pravoslavaca ne uzima za kuma onaj ko treba nego svaka nepodobna individua. Kum je u Srbiji važan u životu i odrastanju svog kumčeta kao rezultati izbora u Venecueli ili endemske vrste u unutrašnoj Mongoliji.

Pa dobro navedi ti onda primer gde se kumstvo doživljava kao svetinja pa ćemo onda opravdati tvoju generalizaciju da je kumstvo svetinja u Srbiji jer ja za to nisam ni čuo ni video. Ja smatram da je kumstvo teška sprdačina u Srbiji jer se kod pravoslavaca ne uzima za kuma onaj ko treba nego svaka nepodobna individua. Kum je u Srbiji važan u životu i odrastanju svog kumčeta kao rezultati izbora u Venecueli ili endemske vrste u unutrašnoj Mongoliji.
Mogu milion, prvo, kumstvo se poštuje generacijama unazad i kuma već imaš, onaj ko te je krstio, on te i venčava, muškarac ima svog kuma a žena može imati drugog svedoka, ili starog svata, kako se još zove u našem kraju. Oba svedoka se poštuju , sa kumovima nema neobaveznih druženja već se zna kada se sa kumom druži.

Poslednja izmena:
Mogu milion, prvo, kumstvo se poštuje generacijama
Ništa odvratnije i nehrišćanskije od naslednog kumstva. Bruka za svakog ko se smatra Pravoslavcem. Kum prema crkvi mora biti dostojna i ispravna osoba od poverenja, što nasledni kum ne može biti jer nije blizak.
unazad i kuma već imaš, onaj ko te je krstio,
Krstio me neki nesrećnik, nisam ga video 20 godina. Poslednji put na nekoj sahrani, prošo i podigo ruku i aj zdravo. To ti je ta svetinja.

Back