Kultni OBREDI.....

Immortal_girl:
Da i cudno je to da su mnogi drugi obredi i rituali paganskog porekla ili drugih religija preuzeti posle u hriscanstvo....udaljivsi se tako od izvornog hriscanstva cije je temelje postavio Hrist....

pa to ti je izvorno hriscanstvo, ono koje je izmishljeno s ciljem lakshe kontrole mase...
da bi se lakshe primilo, ubacheno je zilion detalja.

a Hrist je izmishljen lik, tako da nije postavio nishta 8)

netacno....:cool:
Izvorno hriscanstvo se razlikuje od danasnjeg i Isus Hrist je stvarna istorijski potvrdjena licnost....mislim na njegov zemaljski zivot.....i td.....ne bih vise o tome sada.....

idemo dalje......

jer vecina obreda je u stvari nista drugo nego saobracanje sa demonima - spiritizam i mislim da se vrlo naivno gleda na to
mnogi cine neke obrede jer to cine i drugi i ne znaju sta time zapravo rade...

i da se time vrsi sluzba demonima, da to nisu "samo" obicaji .....

na primer paljenje sveca u crkvi je takodje magijski obred ili ritual... ili na groblju, a opet vidim kako ljudi to cine nekako stihijski, kao da tako treba... cudno... ko im je rekao da tako treba...

Biblija razotkriva da iza svega toga stoje demoni .... a ne Bog ..

tako da su obredi nista drugo nego sluzba demonima ...

... :)

svrha da se pitamo ? / :? ? ? :think:
iza svega stoji pera, koji je zakasnio da kupi kartu za prvi red :evil:

religije kultovi bla bla bla.....zaglupljivanje radoznalih :otkacio:

a sta je zaglupljivanje ??? :eek:

valjda je ocigledno da postoje religije, kultovi, obredi...obicaji...itd ; sve to postoji i treba znati sta je sta .... .....

pre bih rekla da je zaglupljivanje ne koriscenje mozga i ne razmisljanje o stvarima koje nas okruzuju :dash:

:zaljubljena:

Poslednja izmena:
a sta je zaglupljivanje ??? :eek:

valjda je ocigledno da postoje religije, kultovi, obredi...obicaji...itd ; sve to postoji i treba znati sta je sta .... .....

pre bih rekla da je zaglupljivanje ne koriscenje mozga i ne razmisljanje o stvarima koje nas okruzuju :dash:

:zaljubljena:

bessmrtna devojko skresala si mi kao poslednjem kretenu.
MOJE DIVLJENJE VASEM RADOZNALOM MOZGU.....

ali kao pravoslavac i krsten covek malo sam zatupast i nisam preterano radoznao da proucavam druge kulture i religije. osnovne stvari su nam svima (islam,budizam,hriscanstvo) iste....LJUBAV, POSTOVANJE, RAZUMEVANJE.TOLERANCIJA....

:cmok: za pametnu i radoznalu glavicu

:D

Back