onisifor
Ističe se
- Poruka
- 2.275
Pogledaj šta čini kolega onisifor. Ja mu ponudim kao argument reči jednog od najuglednijih teologa medju živim srpskim vladikama, on meni lektiru o istoriji hrišćanstva.
"Kad budeš imao vremena, pročitaj!"
Nije shvatio, ili nije hteo da shvati ni suštinu vladikinih reči.
Зато у житијама светих, па и у житију Св. Симеона, имамо толико ствари које се објективно не могу потврдити и зато су сумњиве за данашњег човека. На крају такав је случај и са Еванђељем као првом хришћанском житију...
Eto, mislim da tu leži problem. U farisejstvu, prerevnovanju... i plotu.
Ama, ne slažem se sa tim vladikom, a u tekstu koji sam postavio (koji ti nazivaš lektirom istorije hrišćanstva) su navedeni argumenti zašto se ne slažem sa njim. Da si pažljivo pročitao video bi da su novozavetni spisi mnogo verodostojnijni od žitija sv.Simeona.
Tebi je, izgleda lakše da selektivno prihvataš Bibliju i da krojiš sebi boga koji je po tvojoj meri. I juče sam ti pisao da se pojam Suda ne može iščupati iz Biblije, ali tebi je lakše da kažeš da ti takvi tekstovi nekako ne pristaju uz Isusa. Ni na jedan jedini argument mi nisi odgovorio, nego si me ukorio što citiram stihove iz Svetog Pisma iz tobožnjeg dušebrižništva za ateiste. Zašto bi bilo netolerantno prema ateistima spominjati Isusovo ime?! (time si se i pohvalio). Poznajem toliko ateista i ni jedan se nije uvredio što sam pred njim pričao o Bogu. I još me nazivaš farisejem zato što sam postavio onaj tekst. Koga sam ja uvredio tim tekstom? Ne razumem te. Samo vidim da svoje mišljenje smatraš verodostojnijim od Svetog Pisma, koje bi bilo prepolovljeno ako bi se iz njega izbacilo sve što se tebi ne dopada.