Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Teta Iro, mislim da neću stići u Zrenjanin, nema šanse da stignem. Napisaću vam recept za one kolačiće, ali ne moram da se žurim, do Božića ima još vremena. Mada moja mama ima običaj da usred leta, kad se najgore one vrućune, kaže, eto sad će jesen i opet će nam biti hladno?!:dash: Možda onda da ipak požurim? :eek:

Sada je vec dobar dan. A ustala sam ja jos u 7 i procitala sta ste pisale ali nisam imala vremena da odgovorim. Jutros me je tata bas lepo iznenadio. Ustala sam i obicno dok mi se pravi caj (kafic ne pijem) ja ispraznim masinu. A jutros sudovivec izvadjeni i stavljeni prljavi. Jos je napravio przenice i posle usisavao. ne znam sta mu bi?! On to inace radi (mada masini za sudove ne voli da prilazi, a i mama i ja volimo da joj ne pridje) ali pocinje sa tim raznim poslovima ili odlaskom do prodavnice ili pijace tek oko 12 pa sam se jutros u 7 bas zacudila!
Ali danas svi poranili a Teta Ire nema

Shta da vam kazem, vi se lepo naradiste, napricaste, a ja tek malopre stigoh kuci od jutros i ujutru opet na posao, a imam 3 torte da uradim do ujutru.Samo da vas vidim i odoh na poslic u moju kuhinjicu sa mojim shegrtom(muzicem):hahaha::bye::heart:

E da josh ovo, moj pradeda, deda moje majke zvao se Ignjat, ali mi mama nikad o njemu nije pricala do vremena kad sam se porodila sa drugim sinom i dala mu ime Stefan, a tako sam volela da mu dam neko staro neobicno ime, pa se tu moja majka istrci i rece da se njen deda zvao Ignjat, rekla sam joj da joj nikada necu oprostiti shto mi ranije nije rekla, nisam ni znala za to ime, inace bi se Stefan tako zva, i dan danas mi je zao shto nije tako.:heart::bye:

E da josh ovo, moj pradeda, deda moje majke zvao se Ignjat, ali mi mama nikad o njemu nije pricala do vremena kad sam se porodila sa drugim sinom i dala mu ime Stefan, a tako sam volela da mu dam neko staro neobicno ime, pa se tu moja majka istrci i rece da se njen deda zvao Ignjat, rekla sam joj da joj nikada necu oprostiti shto mi ranije nije rekla, nisam ni znala za to ime, inace bi se Stefan tako zva, i dan danas mi je zao shto nije tako.:heart::bye:
Jaco,lepa su ta stara imena ali nisu baš sva.Ja mislim da je ipak bolje što nisi znala za ovo, jer mi je Stefan mnogo lepše ime.Moja dece kažu, ne daj bože da ste nam dali imena po dedama,Dobrivoje ili Radomir.Iako mi svekar nije bio živ moja pokojna svekrva nije htela da čuje savete da se bar jedan unuk zove po dedi i mislim da je bila u pravu.Zašto bi neko mrzeo svoje ime samo zato što se i njegov deda tako zvao?Ne znam,možda ja i nisam u pravu,ali to je moje mišljenje.

Ja sam ime dobila po majci moje majke. I u nekom periodu mi se nije dopadalo (valjda svi prođemo kroz te faze?), ali sam ga kasnije zavolela upravo zbog moje Mariškice. :heart:
E sad... srećna okolnost je što je ona imala skroz normalno (i lepo) ime - Marija.
Inače, moja mama je prvom detetu, tj. mom bratu, dala ime po tatinom ocu. Da je drugo bilo muško, zvalo bi se lazar, po njenom ocu.
Sva je sreća pa nije imala dve devojčice - baba po ocu zvala se Đurđinka :hahaha:

E ne mogu vishe da mrdam, odoh da spavam pa ustajem u 4 da zavrshim tortice.A za ime, nije bitno kako se zvao deda ili pradeda, meni se bash dopalo to ime, mom sinu se ne bi dopalo, kaze sreca da mu nisam dala to ime pa da ga zovu Lignjoslav:hahaha::rotf:
Laku noc:bye::heart:

Dobro jutro drage moje. Evo vec citav sat iscitavam sta ste pisale. Mene nije bilo par dana.
Bila sam u skitnji. Doduse ne u Parizu vec u Nisu. Vodila sam brata da poseti rodni grad.
Bilo nam je lepo. Bas smo se napricali, issetali, ispricali s rodbinom itd.
na povratku juce popodne smo svratili i u Jagodinu. Vodila sam brata na rucak u onaj restoran na brdu gde smo se onako lepo druzile, bar neke od nas. Bio je odusevljen, prirodom, pogledom a jos vise hranom.
Naravno svratili smo i do Koke i Radeta na kaficu. Nista lepse od domace kafice u prijatnom drustvu.
Evo sada sam tu i krecem sa poslom. Prvo mi treba pola dana da operem sudove i ves koji su mi moji spremili za ovih par dana, da raskrcim da se moze proci kroz kucu a onda na posao.

Deda se verovatno zvao Ignjat zato sto je rodjen na Sv.Ignjatija,02.01, bas kao i ja.:)) Da sam rodjen u to vreme verovatno bih bio Ignjatije..:lol:

Pozdrav za sve, Teta Iro dobro ti nama doshla nazad, bash si nam falila.Verujem da ti je bilo lepo na putu, u dragom drushtvu, a mogu misliti u Jagodini, jaoj bash si me rastuzila, mnogo mi se onaj nash dan dopao i nikada ga necu zaboraviti.:)
Mirko, Mirko bash volim shto se druzish sa nama, pa lepo je da se i neki mushki druzi sa nama, da pije kaficu sa nama i da se shali, pa i ozbiljno, mislim nsi neozbiljan, ovaj, mislim, ozbiljan si, ali i malo neozbiljan, ma mislim da je lepo da se i malo shalimo.:hahaha:
Puno vas sve volim, ljubim, pozdravljam, ove nedelje nemam guzvu, odneli su dve tortice, sutra josh dve, pa malkice da uzivam:), sem u nedelju na vanrednom inventaru, a onda pravac igraonica Topolino i druzenjeeeeeeeeee:brus::heart::bye:

Uh.ja popila kaficu poodavno...

Ispratila moje na njivu (dosao red i na mene da ostanem kod kuce),pa odmah uhvatila kompjuter...Domacica...

Jaco,razumem tvoju zelju da mi pomognes,jos cemo se cuti.Sada nemam vremena da kuckam .

Idem da radim nesto korisno,kada vec imam slobodan dan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back