Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa za kucnu varijantu moze i ovako: jedna kora od 7 belanaca sa 100gr przenih ml.lesnika. Fil:1/2 litre mleka, 150ge secera,7 zumanca , 4 kasike gustina,skuvati i u vruce umutiti 3 kapucina od lesnika izmesana sa 2-3 kasike vode. Kada se ohladi 1 puter. Onu piskotu iseci na 4 dela pa ide:kora,fil,slag,kora ,fil,slag...Okolo slag.Mozda i nije na brzaka ali meni jeste.Pozdrav

Dobro vece cure,znate li sta je maler? E to vam je kada jos u subotu isplanirate nedeljno popodne za forum krstarice,a bezicni internet se uludi jos od jutarnjih sati,i oporavi se tek sada....Ali zato sam posle podne dremala,bole noge od sinoc...jos kako....
Da vam se pohvalim da je moj sin Sava danas osvojio prvo mesto na opstinskom takmicenju iz srpskog jezika,i ide pocetkom aprila na okruzno,ljubi ga mama....
Idem dalje da citam sta sve ima novo...

P.S.Pozdrav za sve muzeve koji svojim zenama ciste cipele....Moj je jedno veliko :heart: ali to ne radi....

Dobro veče, drage žene. Ja bih volela da vas vidim u Jagodini 12. aprila. Ja bih, ako budem mogla, došla samo da vas vidim, ali ne i da učestvujem, jer, ipak, ja sam amater u vašem poslu, ne bih se mešala. Ajde neko nek napiše gde se to održava, u koliko sati i tako to. Ja sam bila u Jagodini poslednji put dok je Jagodina bila Svetozarevo :think:, te nemam pojma ništa sad više, a rado bih videla jednu tortilijadu.
Eto sedim ovde sa vama, ne pijem kafu, nego lekove za sinuse... Biće bolje. Poljubac!:heart:

I ja cu da se pridruzim cestitkama ,pa kom prijalo.Inace i ja se moram pohvliti mojim detetom.Naime moja cerka je prosle nedelje osvojila prvo mesto na opstinskom takmicenju iz engleskog jezika ,a juce drugo iz geografije.Sta bi mi da nam nije njih.
Inace moram da dodam i jedno veliko razocarenje(jos jedno u nizu), u nase okruzenje,a tu mislim drzavu i sve u njoj i oko nje a vezano je za vecerasnju Beoviziju.Stvarno nije ni cudo sto zivimo ovako.Zalosno.

Prvo : Srecan praznik sa zakasnjenjem svima (pa i nasim dragim muzevima, ljube ih zene)
I dobila sam i cvece i poklon, mada ja cvece dobijam cesto i bez nekog razloga. Eto skoro sam na jednom krstenju na koje smo nosili torte dobila ruzu od muza. Dve devojke su prodavale ruze i muz me obradovao.... A danas sam ceo dan kada mi kazu srecan praznik odgovarala sa "takodje" :rotf::hahaha:i svi su se smejali....Pa sta cu, to mi nekako dodje logicno....
Dosli su mi neki decaci romi na vrata za novcane priloge za romsku decu...I ja rekoh, pa gde me bas danas nadjoste...Ali imala sam gomilu starih stvari koje su jedva odneli i to u nekim kolicima (povecim), pa sam im na kraju pozelela i srecan praznik:hahaha: izmedju ostalog...E za to smo se najvise smejali...em poklon, em cestitka:lol:....

Inka tortijada je humanitarnog karaktera, bilo ko moze da dodje i donese tortu. Uvek bar polovina torti budu sasvim obicne. Sa malo slaga i par cvetica kupljenih u nekoj radnji...
Tortijada je 12. aprila u hotelu Jagodina koji je na pet minuta od autobuske stanice (i manje), a i ja sam tu blizu (dva minuta od hotela) Bukvalno moze peske da se ide s tortom u rukama (mi smo prosle godine peske odneli tortu u hotel). Bela rada je bila, pa zna :D Torte se donose od 10 do 12...Glasanje je od 13-14h, pa proglasenje nagrada itd. Posle smo slobodni i mozemo da organizujemo vreme kako nama odgovara.... Ako dolazite busom za povratak birajte neki kasni vecernji prevoz :D, jer treba da se ispricamo, a nemate pojma kako u prici brzo prodje vreme......Za one koji ce doci dan ranije nije problem, a oni koji dolaze bas tog dana, imajte na umu da vam od BG treba 1,5 do 2 sata da stignete...

I ja cu da se pridruzim cestitkama ,pa kom prijalo.Inace i ja se moram pohvliti mojim detetom.Naime moja cerka je prosle nedelje osvojila prvo mesto na opstinskom takmicenju iz engleskog jezika ,a juce drugo iz geografije.Sta bi mi da nam nije njih.
Inace moram da dodam i jedno veliko razocarenje(jos jedno u nizu), u nase okruzenje,a tu mislim drzavu i sve u njoj i oko nje a vezano je za vecerasnju Beoviziju.Stvarno nije ni cudo sto zivimo ovako.Zalosno.

Cestitam svim klincima koji pored svega jos stignu i do takmicenja, pa i do prvih mesta...:super: To su nase srecice:heart:
Nisam gledala beoviziju, sta se to desilo???

Drage moje i ja zelim da vam cestitam praznik sa zakasnjenjem, kao sto rekoh, nisam bila kod kuce za vikend, jutros sam stigla i odmah do vas, da vidim sta ima novo. Sigurno ste umorne, pa ce kafa malo da saceka...

Ne znam kako ko razmislja ,ali sad smo dokazali da nama ne treba Crna gora ili neko drugi pa da ih optuzimo za mucke i prevare.Kad cujete pesmu bice vam sve jasno.Prvo sto je nacin glasanja jako cudan .Troclani ziri daje glas a drugi glas je publika.Ziri je odlucio da opet neka pesma koja je za YOUTUBE ,a koju izvodi grupa ciji je vodja "poznati" kompozitor ima "najkvalitetniju"pesmu,a gledaoci su toj pesmi dali 7 bodova,ali ziri je dao maximum.Glas naroda opet po ko zna koji put nije bitan.Ovogodisnji nasi predstavnici na eurosongu dokazuju da smo sve starija drzava i ko kolo vodi.Mladi ljudi kod nas nemaju sanse bez obzira na kvalitet.I onda se svi cude sto se mladi ljudi ne trude i ne rade nista.Kvalitet nije bitan.
Ali da mi ne kvarimo ove nase lepe teme i stranice.Jos jednom dokaz da je divno naci se sa ljudima i razgovarati o svemu a da te neko ne poklapa.I da mozemo da podelimo lepotu koja izlazi iz nas.I naravno jos jednom poziv mladim ljudima(zenama) da nam se pridruze i podele svoja interesovanja sa nama, a mi cemo se truditi da podelimo iskustvo i znanje(iako ni mi nismo starija generacija) sa njima.

cujem da su se uskovitlale strasti oko te pesme,nisam je cula jer samo prolazim pored TV-a,i shvatih da mi je to odlican izbor.Vec godinama s vremena na vreme samo pogledam one krimi serije ako ih ulovim u sitnije sate.Tako da sam vam ja od onih neinformisanih gradjana ove zemlje.Nemam pojm i ne zanima me ko nam je koji ministar,ambasador,zamenik...ni oni nemaju pojma ko sam ja i kako se borim da svojoj deci koja su divna i to zasluzuju obezbedim novac za treninge,pripremu za prijemni u srednju skolu,odlazak na pripreme sa klubom.Odaavno sam shvatila da je to njihovo besplatno skolovanje utopija,prica o sportu i tome da nam deca nisu na ulici se dotice samo nasih djepova jer i kad klinci imaju treninge u maticnoj skoli vi ih debelo placate.Secate li se naseg skolovanja,sekcija ,vannastavnih aktivnosti i sve to je nase roditelje kostalo samo nase dobre volje da terniramo,recitujemo,igramo,pevamo...Zato me bas boli uvo za sve njih.Ovo vreme je iz nas izvuklo prelep hobi,vestine za koje i nismo znale da posedujemo,a da li bi sve to bilo tako da imamo normalne plate i poslove???

Da za sve ste u pravu decica su nasa sreca, zbog njih su nam noci ne prespavane.
A sto se tice Beovizije u pravu si Koko, mene uopste nije interesovalo i sve me manje interesuju neke stvari za nasu lepu zemljicu, brate mili ubismo se da izvedemo decu na put i da prezivimo, jedva odvojim vreme za kaficu. Pozdrav i ljubac za sve :cmok2:

Pa da, sve ste to u pravu, na kraju stvarno ostaju samo oni silni forenzičari. Ja nemam decu, ali se divim svima vama koji uspevate da im obezbedite sve šta im je potrebno u ovim našim uslovima. A mislim da je to veština, jer svi radite, koliko sam ja ukapirala, duple poslove. Ja imam siguran i dobar posao, ali zato nekad radim i do kasno u noć. Zato mi ovaj hobi prija, iako ne stižem da redovno pravim neke lepo tortice. Sad ću za 22. mart da napravim onog Nindžu za jednog klinca i za moju mamu jedno srce za rođendan. Pa ako bude čemu da vam i pokažem.

Koko, pa onda nije ništa problem, jedino ako budem morala negde na put, onda neću doći. A ako dolazim, svakako ću napraviti neku lepu tortu. Baš je super to što se tako organizuje kao humanitarna akcija.

A ima još jedna stavr, možda vama deluje glupo, ali imala sam sreće da vidim neke daleke zemlje i neke gradove u Evropi, a shvatila sam da Srbiju uopšte ne poznajem, to je još jedna stavr koja me raduje, da vidim i druge naše gradove.

Eto, meni delujete sve jako mile i volela bih da se upoznamo.

Sta je to drugarice. Nije valjda da niko od juce u 17.41 nije svratio na kaficu ili neko picence, a ja se obradovala da cu s nekim da pijem kafu.
Evo vec dva dana nas gnjave sa nekim seminarima od jutra do veceri. Juce sam otisla u 15 do 7 i vratila se u pola 9, a danas neznam kako ce biti.:dash::besna:
Em to placamo iz svog dzepa em gubljenje vremena. Da bar ima neke koristi pa i nekako. :dontunderstand:Smor zivi. :thumbdown:
Ali da vas ne gnjavim Jedva cekam susret u Jagodini. To mi dodje kao neki mini odmor da napunim baterije i druzim se sa pozitivnim ljudima.:super::klap::cmok2::cmok2:

Eto drage moje da vam se i ja pridruzim na kafici,posto obozavam drustvo i pricu pa da se malo ispricamo!Ja vam se stvarno divim na prekrasnim tortama,jer ste prave umjetnice...I ja obozavam praviti torte i naravno ukrasavati ali bi voljela da se jos usavrsim....Kod nas nema (bar jos nisam nigdje cula)tortijada a imamo toliko domova da bi itekako se moglo organizovati tako jedno slatko okupljane humanog karaktera i da obradujemo djecicu koja su napustena!
Nadam se da ce i ovde uskoro biti tako nesto,jer je dosta nas koje bi se rado odazvale toj humanoj akciji!

Evo i mene svratih da vas "cujem", ne pijem sada kaficu jer zurim idemo na jedno druzenje uz kaficu, samo da se javim da ne dobijem minus, mozda ipak kada se veceras vratim ja sa vama popijem moju omiljenu kaficu.Cmok, cmok, cmok:cmok2::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back