Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja za danas zavrsila sve planirano, a tek 9.Sad malo da vas vidim, a onda cu da zalegnem i citam jednu lepu knjigu ( Sigma protokol - Ladlam ), koliko sam srecna sto mogu bar stotinak strana da procitam.
Uspela da napravim Toma i Dzerija, po prvi put i bas sam zadovoljna.Slike sutra kad bude gotova cela torta.
Vidim Maja i Jelena bile u Beogradu, druzile se sa Irenom i Sneki i bas mi je drago.
Vi budite dobre kao sto ste lepe, a ja odo.:cao:

Poslednja izmena:
Dok ja stignem ovamo, vi odoste. Ipak ću da Vam napišem moju moju molbu i pitanjce. Ko zna, možda se nadje neko, da mi odgoviri, ako ne danas, onda sutra. Odakle da počnem, sa objašnjenjem? Nekako iz sredine. Ako ne bude jasno, pitajte. Tražim modlu na pravljenje jagnjeta od karamela. To je neka modla, u koju se sipa vruć karamel, može i sa seckanim orasima, ohladjjeno izvadi, ukrasi kuvanim snegom, i eto tortica za razne proslave. Ja sam to sretala na svadbama u Bačkoj. Ne mogu nigde da nadjem tu modlu, pošto bih htela to da radim i ovde u Slovačkoj. Nekada se to kupovalo u Češkoj, ali sada o tome niko nema pojma. To je bilo pre nekih 40 - tak i više godina. Bila bih jako zahvalna, akop bi mi neko prodao modlu i naučio da radim sa karamelom. Nadam se, da ćete mi pomoći, koliko to bude u Vašim mogućnostima. Hvala i laku noć. Još malo da zirnem torte, mada nemam bonice i odo polako na spavanje.

ja sasila muzu kecelju i sada odoh da lalam.
zoko,bas mi je zao zbog kuce.ja nisam ljubitelj kucnih ljubimaca bas iz tih razloga,bude mnogo tesko kad ih vise nema.
natasa,ja pojma nemam o tim modlama ni o radu sa karamelom,probaj da nadjes nesto na youtube,sto se tice rada,mada mislim da to sada lagano izlazi iz "mode".hocu rec,dosta se retko koristi.neka me neko ispravi ako gresim.

Dok ja stignem ovamo, vi odoste. Ipak ću da Vam napišem moju moju molbu i pitanjce. Ko zna, možda se nadje neko, da mi odgoviri, ako ne danas, onda sutra. Odakle da počnem, sa objašnjenjem? Nekako iz sredine. Ako ne bude jasno, pitajte. Tražim modlu na pravljenje jagnjeta od karamela. To je neka modla, u koju se sipa vruć karamel, može i sa seckanim orasima, ohladjjeno izvadi, ukrasi kuvanim snegom, i eto tortica za razne proslave. Ja sam to sretala na svadbama u Bačkoj. Ne mogu nigde da nadjem tu modlu, pošto bih htela to da radim i ovde u Slovačkoj. Nekada se to kupovalo u Češkoj, ali sada o tome niko nema pojma. To je bilo pre nekih 40 - tak i više godina. Bila bih jako zahvalna, akop bi mi neko prodao modlu i naučio da radim sa karamelom. Nadam se, da ćete mi pomoći, koliko to bude u Vašim mogućnostima. Hvala i laku noć. Još malo da zirnem torte, mada nemam bonice i odo polako na spavanje.

Draga moja,dobro znam o cemu pricas.Ima toga i u obliku golubova,labudova...I to je tesko za naci.Ko ima tesko da ce prodati...Inace ,odavno to ovde nije u fazonu i niko to vise i ne trazi.Mozda moze da se nadje kod starih poslasticara...

Dobar dan svima,jel mogu da se pohvalim?:D
Uspeo mi je kineski ručak,sve su pojeli,sreća da sam slikao dok je sve bilo u voku :D
abcd0009p.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back