Ja mislim da bi vas dvoje trebalo da ugasite kompjutere,usaglasite stavove i obavestite nas o dogovorenom.
Sve pokusavam da vas pohvatam i mogu vam reci da ...nije ni malo lako.Svi su u pravu a opet,svako vuce na svoju stranu.
Ja mogu reci samo moje iskustvo.Rodjena sam i odrasala u NS ,kao sto sam nedavno i napisala.Jos kao dete mi je bilo nejasno zasto ljudi u gradu,u stanovima ne komuniciraju sa svojim komsijama(vrata do vrata) ,cak se i ne poznaju.Kao devojka sam iskusila prijateljstvo(citaj kako je napisano) za jedno vece,a sutradan se ne poznajemo na ulici...Sto se kulture tice,znam mnoge cija je nekultura bila lepo upakovana u lep naglasak, podignutu glavu i cinjenicu da su oni iz grada...Neko bi mogao reci da je NS provincija u odnosu na BG...Citavog zivota sam vise volela i imala lepsa iskustva, prijateljstva, poznanstva sa ljudima iz manjih gradova ili sa sela.Ne generalno naravno! Oduvek mi je zelja bila i ziveti na takvim mestima.I sada,sa jedne strane zalim sto nisam u gradu ,samo zbog cinjenice da su nam deca zakinuta na mnogim lepim stvarima(sport,folklor,pozoriste,bioskop) iako je i tu glavni krivac SEKA ili trenutna situacija kako god se ona zvala.A sa druge strane toliko losih stvari kojima su deca u gradu izlozena me tesi, te sam ubedjena da kada odrastu kao zdravi(mentalno i fizicki) ljudi, i svojim putem stignu u grad imaju priliku da sve to nadoknade.Opet cu da ponovim da kao sto na selu ima seljaka i seljacina isto tako i gradu postoje seljacine i oni drugi koji u svakom slucaju treba da se dice i budu ponos mesta u kom zive.Ponasanje,vaspitanje,kultura, odnos prema drugim ljudima, zivotinjama,prirodi,ekologiji je odraz porodice,a to je na zalost nesto sto se svakim danom sve vise zanemaruje,pa se optuzuju skola, drustvo,drzava ili sta vec.
Ovde sam imala priliku upoznati veliki broj ljudi iz raznih sredina i raznih karaktera,vaspitanja...stekla jako puno dobrih prijatelja,ljudi za koje bih volela da ostanu to do kraja zivota,a opet toliko je onih koji nisu u stanju da se predstave ili kazu jedno obicno cao,dobar dan ili sta vec, i odmah skacu u oci na svaku potencijalnu recenicu koja se mozda ni odnosi na njih.O onima koji se ni ne registruju,vec svako jutro uz kaficu,dodju pokupe vazne informacije,recepte,savete...ne znam ima li smisla i trositi reci na njih.I oni su iz razlicitih sredina...Toliko je neuctivih,nepismenih i neukih ljudi u gradu ,a opet i na selu je gomila lepo vaspitanih i obrazovanih ljudi...
Tako da ova tema bi mogla da traje u nedogled.Ja vas sve volim takve kakvi ste.Ko moze da se svrsta u ovu grupu ljudi? Ma prepoznaju se oni...oni to osecaju.
Veliki ljubac za sve!