Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljubac, zenskice:cmok::cmok::cmok:
Danas je fenomenalan dan, evo stize nam prolece, bas se radujem:D:D:D
Samo da vam s ejavnem da vam pozelim lep dan, jer ja odoh opet kod cika-zube, a ne volem zubare:dash::dash: al' moram:rtfm:

P.S. pridruzujem se svima koji rade generalku stana, pomocnih prostorija, garaza, jer je to i kod mene za vikend na repertoaru:manikir::manikir:

Samo da se javim, juče me nije bilo...dobila neku alergiju sinoć, sada sam sva natekla, ne mogu šda stisnem pesnicu... odoh do lekara, pa da završavam torte...imam još dve nove za sutra...gde sada baš, kada mi nije dobro!!
Pozdrav za sve!!!

samo da vas pozdravim

picture.php

Ćao društvo.Ovo sunce, a i gomila nekih obaveza baš me ošamutile.Legla sam sinoć posle 02.00, a ustala pre 07.00.Nisam izašla iz kuhinje, pravila tortice.
Stefanelli, hvala ti do neba-pravila sam po tvojim receptima Čokoladnu i Moskvu.:heart:
Ove druge 2 su Kinder-Dacine.:super:
Una i Inka-hvala:worth::worth::worth:

Kasni pozdrav i od mene...Isli smo da "obujemo" novog ljubimca...dobio sve cetiri nove "patike".Bolje je obuven od svih nas ukucana...
Sto se ishrane tice mi smo svi prilicno u dobrim odnosima sa povrcem sem Bojana.Oni ima neku urodjenu averziju prema svemu sto nije glatko,cvrsto.Sargarepu obozava;znala sam po 6-7 da stavim u supu i on skoro sve sam pojede.E problem je paprika,boranija...spanata da je za dorucak,rucak i veceru ne bi mario...Ali zato ne jede nista od salata,ni sveze ni kiselo...Zato nas troje nadonadimo sto on ne moze...

Da vas pozdravim ali samo malo.Imala sam infekciju oka i dva dana nisam mogla da gledam na jedno oko i sad mi nije dobro, ali moram da vam ispricam jednu prelepu vest.
Ovde na forumu sam upoznala gospodju iz Sarajeva koju znate kao Kanocale.
Daleke 1986 g. ja i moj muz smo u Dubrovniku upoznali Zorana i Marinu iz Sarajeva.Sve do rata smo sa njima odrzavali vezu preko telefona, pisali, slali slike i kad je poceo rat pokusavali smo da ih pronadjemo ali izgubili smo im svakakav trag.Pre neki dan dosla sam na ideju da zamolim gospodju iz Sarajeva da pokusa da pronadje moje prijatelje, dala joj sve podatke koje sam imala i ona ih je za tri dana pronasla.Pronasla tel. broj i mi smo ih posle 17 godina prvi put culi jucer.Svasta su preziveli ali su svi hvala bogu dobro, imali su jednu cerku, sad imaju jos jednu.
Da ne duzim, zelim da se i na ovaj nacin zahvalim dragoj Kanocale koja je pomogla da pronadjemo prijatelje.
Zelim da se zahvalim Forumu Krstarica sto postoji, sto sam stekla divne prijatelje i pronasla stare.
Da ne zamaram oko, za neki dan bicu ko nova i opet cemo se druziti.
SITE VE SAKA VERA

Vera divno je pronaci stare prijatelje a i steci nove. Zelim ti da brzo ozdravis.
Ovo pisem zadnjim snagama. Mrtva sam Za danas trebala da spremam jedam rodjendan, Slanise i tortu, anravno javila se i moja cera da ide na vikend skijanje pa trazila slane i slatke kiflice i neke kolace - brze, aja danas imala nastavu u Surcinu.
Pozavrsavam ja vecinu stvari ostalo da serviram kada dodjem i napravim Verinu pilecu salatu. Pre polaska na posao napravim cokoladnu tortu po uzoru na Uncine jer gospodja koja je narucila je naglasila da njen muz nikako nece neku od onih torti "sa penom za brijanje" misleci na slag.:D:D Posto mi je frizider bio pun ja je ostavim na terasi na zamrzivacu. Zamislite moj uzas kada sam se vratila a torta ce napola otopila, one tarabe sa strane procurile na svestrane po zamrzivacu. Ohladila sam se i pripalai muka. Obrisem ja okolo i ubacim u zamrzivac da se bar malo stegne. Na kraju sam sve dovela u red, naparvila novu dekoraciju itd. Konacno sam sve isporucila ali mi jos stoji knedla u grudima i dodje mi da se posteno ispovracam. Idem bolje da legnem dok se nisam srusila jer sutra moram da idem da registrujem auto a imam i da spremam gomilu stvari, Ljubim vas i zelim vam laku noc.:cmok2::cmok2::cmok2:

Ma mogli bi i oni malo da zasucu rukave i pomognu ti...
Moj sin sinoc zove iz N.Sada i pita kako se pravi krompir cushpajiz, ja se odushevila sa njim, rekla, on napravio josh i dodao po neshto...moje srce malo...ljubim ga do neba:heart::heart::heart:

e Teta Iro,ostavila si me bez reci i meni je gnedla u grlu zbog tebe...
Ja muza poslala u ove sitne sate da trazi jaja:zcepanje:,iz ne znam kog razloga kora za spanski vetar nije ostala na onom nivou na kom treba pa idem nanovo,bice slatkisa i za nas posto moji nece imati zamerku na debljinu

Pa sad neka mi kuvar ne zameri, jesam domacica laik ne profesionalni kuvar, moja majka ga je volela spremati, od nje sam naucila i ona ga tako zvala...
Krompir se isece na kolutove, nalije vode, koliko da "ogrezne"mislim da zna shta to znaci, doda se vegeta i so po ukusu i 1 velika kashika masnoce, lovor list i malo bibera, sve se to kuva na jakoj vatri, pa krompir neki ostane u komadicima a neki se raskuva, pa se dobije onako gusta corba s komadicima krompira i veoma je ukusno, tokom kuvanja se dodaje josh malo vode da ne bi zagoreo, moji ukucani ga obozavaju...onaj lovor list da poseban shmek...

Teta Iro..kao po obicaju ubitacan tempo kod Vas ....
sta radite devojcice? ja sam danas odradila deo generlake..sutra se nastavlja..a i garaza..jedna neplanirana torta dodatno iskrsla za nedelju - bas lepo :D
a sad se odmaram i igram neku igricu...gde sam organizator vencanja u Italiji..bas lep posao:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back