Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa po tome, nikada ne treba da se čuje za bilo koga sa ovog foruma...

Na kraju krajeva, u svakom poslu postoji rizik, a ko ne rizikuje ne profitira, a konkurencije je uvek bilo i biće je...

I mislim da nije zabadanje prsta u oko nekome ko joj nije dorastao u tom poslu...džaba mu i lokali i radnici i avioni i kamioni, ako mu danas ne udju ni 2 mušterije na vrata!
Nismo se razumele.
Ili nisam dobro objasnila.
Suština onoga što govorim nije u tome da lokal i ostalo čine čoveka dobrim.
Ali isto tako, ne čine ga ni lošim (ne mislim čovekom, već zanatlijom, majstorom, umetnikom, stručnjakom... zovite to kako hoćete). Sigurna sam da ćemo se složiti oko toga da i među onima koji imaju i rade legalno ima i dobrih i loših, kao špto i među nama ima i boljih i lošijih.
Ti znaš šta ja mislim i o Uninom (i ne samo o Uninom, ali sad pričamo konkretno o njoj) radu i uopšte se ne postavlja pitanje da li je ona sa svojim radom dorasla pojavljivanju na TV-u u pomenutom kontekstu. Apsolutno i sigurno jeste.
Ali, ona se još ne oseća sasvim "svoja na svome", ona sve to radi sa lakoćom, ali i sa osećanjem da je to privremeno, da je sad i još uvek nije sigurna ni u kom pravcu želi da se to razvija.
I nije prijatno pustiti kamere u sopstveni stan, sopstvenu intimu... konačno, ni oni koji kupuju njene kolače ne moraju da znaju gde i kako ona radi. Ne zato što treba nečega da se stidi, daleko bilo, nego jednostavno - to je njena stvar.
Pominjanje onog "nekog" ko radi to ili nešto slično, ali u lokalu, sa plaćanjem poreza, plaćanjem kontrole kvaliteta, u čiju radnju u svakom momentu mogu da bapnu inspektori i uzimaju bris na analizu sa npr. poda, nije trebalo da znači i ne znači da taj neko pravi bolje kolače, već da objektivno ima pravo da se ljuti na nelojalnu konkurenciju i pita "državu": Zašto ja moram da plaćam sve to, a ona ne?

Ja sam probala da budem legalista... i zaključila da sam budala. Jer nekih "privilegija" nema, a nedostataka ima jako mnogo. To već nije nešto čime mi treba da se bavimo... to je problem ove države i totalno nesređenog društva, ali ne treba tim i takvima ubadati prst u oko. Dosta im je njihove muke, veruj mi.
Naravno, svako je slučaj za sebe.

Smeh, u pravu si ti 100 %...Probali smo i mi sa radnjom, doduše bilo to pre 10 i više godina, i vrlo dobro razumem tu materiju...I mi ispadosmo budale...Ali smo zato i zatvorili...
Samo kod nas je takav zakon, kako god okreneš, stradaju i oni sa radnjom a još više ovi bez radnje...
Sve se svodi na isto...propast...
A ponovo kažem, ako se nije odlučila šta će da radi, a nije, onda pozdravljam njenu odluku!

hehehe...imam neke ideje..ali videcemo...resicemo u toku godine neke stvari, nadam se..

joj odoh da lalam malo...moram da ukrasim muffins pre nosenja a bojim se da se ne uspavam..2 sata cu da navijem za svaki slucaj..
pre neki dan sam jedan navila i posle sat vremena se budim, i pooojma nemam da sam ga iskljucila..i Pedja mi kaze pa jesi..ja kao blesava, ma ni trunku se ne secam:roll:

Što mi ovo sa satom poznato!
Ja podesim telefon da "peva" na 2 minuta.
Treći dan, pošto je ista melodija, on odzvoni ko zna koliko puta... ja nemam pojma ni da se oglasio.:eek:
Zato svako, svako drugo veće menjem melodiju. :zcepanje:
I opet se uspavam! :dash::dash::dash:

Smeh, u pravu si ti 100 %...Probali smo i mi sa radnjom, doduše bilo to pre 10 i više godina, i vrlo dobro razumem tu materiju...I mi ispadosmo budale...Ali smo zato i zatvorili...
Samo kod nas je takav zakon, kako god okreneš, stradaju i oni sa radnjom a još više ovi bez radnje...
Sve se svodi na isto...propast...
A ponovo kažem, ako se nije odlučila šta će da radi, a nije, onda pozdravljam njenu odluku!

Ona svakako najbolje zna i jedina je kompetentna da donosi odluke.
Mi samo čavrljamo ;).
I meni je tako slatko što su je zvali! :super:
Vidim i tebi. :heart:
Inače... to za radnju... uf, teška tema. Ne mogu sad da kvarim lepo raspoloženje tim analizama. :evil:

Nemoj više da vileniš, bar ne večeras, dosta ti je bilo sinoć sa Dacom...
Idi se odmaraj, odoh i ja...čeka me matematika sa Stefanom ujutro...dobio za domaći da uradi 50 zadataka. a svaki zadatak ima ono a,b,c,d,e. pa mu to dodje 250 zadataka...i to razlomci...:dash::dash::dash:
Moram sihički da se pripremim...a i brate mili kao da je na faksu, a ne u 5 razredu...:dontunderstand:
:bye::bye::bye::bye::bye::bye:

Ako Stefanelli samo neka vezba. Matematika se i uci vezbanjem. Mora da stekne naviku da je radi svaki dan, a ne pred kontrolni ili pismeni. Razlomci ce ga pratiti kroz celo skolovanje.
Ti mu objasni pa neka sam vezba. Pametan je on, moze.
Ljubim vas sve i odoh u skolicu.:cmok2::cmok2:

jutro..ukrasila muffins postavicu slicice..
spava mi se...samo sam 4h spavala..a ceka me torta danas..again :D
joj matematika...50 zadataka..pa to je mlogoooo...ja nisam volela geomteriju..razlomci i to moze..ali geometrija..pa kad mi razredni (matematicar) krene: ako pretpostavimo da je ovo ...aaa..a sta ako ja krnem od druge pretpostavke??? :zcepanje:e te zadatke nisam umela da radim bas:D
i ono jedan voz krece iz Nisa drugi iz Beograda....uh:confused:

Al je nocna smena bila vredna.
Nadovezujem se na njihovu pricu

0619cd70.jpg

E što se matematike tiče, tu imam sreće:lol: Ćera baš "trese ko iz rukava", tako da samo ponekad treba neke stvari da joj pojasnim, a u subotu ide na takmičenje.. (maminim stopama:zcepanje::zcepanje:):klap:
Unchi bre, prosto ti zavidim da možeš da funkcionišeš sa 4 sati spavanja, ja ni sa 6 nisam sva svoja.:sad2:

jako lepo...to me je eto sad podsetilo da sam, kad sam bila mala, apropo onih pitanja a na koga ti licis? a je l na mamu? tatu? dedu?...ja odgovorila znate li na koga ja licim???na SAMU SEBE...aha, ala sam pametna!:zper:

uh b.elly..nisam ni ja..lagala bih kada bih rekla - ma super mi je..ali eto tako se sinoc zalomilo :D
gore mi je sto u kuhinji ima sudova koje treba raskrciti, pa onda jovo nanovo.
prezivecemo:D

Poslednja izmena:
jako lepo...to me je eto sad podsetilo da sam, kad sam bila mala, apropo onih pitanja a na koga ti licis? a je l na mamu? tatu? dedu?...ja odgovorila znate li na koga ja licim???na SAMU SEBE...aha, ala sam pametna!:zper:
:D

Da, u pravu si ti.. ni ona nije ni na mamu, ni na tatu, ni dedu, ni babu, (naravno ni na komšiju:zcepanje::zcepanje:), nego je SVA NA SEBE!!! Nekad teško izaći na kraj s njom, ali sve ima svoje mane a i svoje prednosti:think:

Što mi ovo sa satom poznato!
Ja podesim telefon da "peva" na 2 minuta.
Treći dan, pošto je ista melodija, on odzvoni ko zna koliko puta... ja nemam pojma ni da se oglasio.:eek:
Zato svako, svako drugo veće menjem melodiju. :zcepanje:
I opet se uspavam! :dash::dash::dash:

Ima onih satića na točkovima, koji jurcaju po sobi i tandrču, pa hteo ne hteo moraš da ustaneš da ga uloviš.Ponekad mi ni 3 takva ne bi pomogla.:think:

jutro..ukrasila muffins postavicu slicice..
spava mi se...samo sam 4h spavala..a ceka me torta danas..again :D
joj matematika...50 zadataka..pa to je mlogoooo...ja nisam volela geomteriju..razlomci i to moze..ali geometrija..pa kad mi razredni (matematicar) krene: ako pretpostavimo da je ovo ...aaa..a sta ako ja krnem od druge pretpostavke??? :zcepanje:e te zadatke nisam umela da radim bas:D
i ono jedan voz krece iz Nisa drugi iz Beograda....uh:confused:
Teta Ira, profesionalac, me pretekla.:super:
Da, mora, mora i mora da se vežba!
Poludim kad mi dođe dete za pripremu za prijemni (znači osmi razred) a brlja kod sabiranja razlomaka! Pa taman to savladamo, a ono posle ne zna da ih množi! :dash:
Unči, čitava matematika je aksiomatska nauka. Dakle, zasnovana na pretpostavkama. Ako promeniš pretpostavke - dobićeš nešto sasvim različito.
Meni je u matematici najzanimljiviji baš takav pristup. Ostalo je tehnika ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back