smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Nismo se razumele.Pa po tome, nikada ne treba da se čuje za bilo koga sa ovog foruma...
Na kraju krajeva, u svakom poslu postoji rizik, a ko ne rizikuje ne profitira, a konkurencije je uvek bilo i biće je...
I mislim da nije zabadanje prsta u oko nekome ko joj nije dorastao u tom poslu...džaba mu i lokali i radnici i avioni i kamioni, ako mu danas ne udju ni 2 mušterije na vrata!
Ili nisam dobro objasnila.
Suština onoga što govorim nije u tome da lokal i ostalo čine čoveka dobrim.
Ali isto tako, ne čine ga ni lošim (ne mislim čovekom, već zanatlijom, majstorom, umetnikom, stručnjakom... zovite to kako hoćete). Sigurna sam da ćemo se složiti oko toga da i među onima koji imaju i rade legalno ima i dobrih i loših, kao špto i među nama ima i boljih i lošijih.
Ti znaš šta ja mislim i o Uninom (i ne samo o Uninom, ali sad pričamo konkretno o njoj) radu i uopšte se ne postavlja pitanje da li je ona sa svojim radom dorasla pojavljivanju na TV-u u pomenutom kontekstu. Apsolutno i sigurno jeste.
Ali, ona se još ne oseća sasvim "svoja na svome", ona sve to radi sa lakoćom, ali i sa osećanjem da je to privremeno, da je sad i još uvek nije sigurna ni u kom pravcu želi da se to razvija.
I nije prijatno pustiti kamere u sopstveni stan, sopstvenu intimu... konačno, ni oni koji kupuju njene kolače ne moraju da znaju gde i kako ona radi. Ne zato što treba nečega da se stidi, daleko bilo, nego jednostavno - to je njena stvar.
Pominjanje onog "nekog" ko radi to ili nešto slično, ali u lokalu, sa plaćanjem poreza, plaćanjem kontrole kvaliteta, u čiju radnju u svakom momentu mogu da bapnu inspektori i uzimaju bris na analizu sa npr. poda, nije trebalo da znači i ne znači da taj neko pravi bolje kolače, već da objektivno ima pravo da se ljuti na nelojalnu konkurenciju i pita "državu": Zašto ja moram da plaćam sve to, a ona ne?
Ja sam probala da budem legalista... i zaključila da sam budala. Jer nekih "privilegija" nema, a nedostataka ima jako mnogo. To već nije nešto čime mi treba da se bavimo... to je problem ove države i totalno nesređenog društva, ali ne treba tim i takvima ubadati prst u oko. Dosta im je njihove muke, veruj mi.
Naravno, svako je slučaj za sebe.

Auuu, ove noćne smene... mnogo bre interesantne. Ali, sat zvoni ujutru, ne može se
Ćera baš "trese ko iz rukava", tako da samo ponekad treba neke stvari da joj pojasnim, a u subotu ide na takmičenje.. (maminim stopama

stigla do 152 strane po drugi put