Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav za sve, kuvam, spremam, perem, peglam:dash:, naravni i u 10h krecem na posao, a onda dovece sve ponovo.Danas mi je godishnjic braka, 21., boze gde mi prodjoshe moje lepe godinice, uglavnom uz shporet i rernu:mrgreen:
Mirko pa ti cesh postati nasha " slatka devojka ", bash volim shto si sa nama.:)
Teta Iro ko te pita za godine, vazan je duh, a sve ostalo nije. Na poslu imam koleginice koje su mladje od mene i 10-15 godina, pa ti mogu reci da se zale da se nekada osecaju kao da im je 100:eek:, e ja to necu sebi dozvoliti ni u 100-oj:hahaha::rotf:
:zag::heart::bye:

Jaco, srecna godisnjica braka i sinu (je li to stefan ili sam pobrkala) zelim srecan put i uspesan boravak u Hoandiji.
E malo je falilo da vas pozdravim jutros u 5 ali sam ipak uspela da uspavam dete pa smo ustali tek u 7. Naime, sestric (16 meseci) je spavao kod mene a on je dete koje jos nijednu noc nije prespavao u komadu, pitanje samo hoce li se probuditi 1-3 puta i samo traziti cuclu ili vodu (sto je super noc) ili ce se probuditi i vristati sat vremena bez ikakvog razloga. Nocas je do 4 bio super a onda se u narednih sat vremna budio 10-tak puta jer nije mogao da nadje cuclu i flasicu a nesto pre 5 je poceo da vristi i onda se odjendom razbudio i bio oran za igru. Na kraju je ipak zaspao (ne znam kako sam uticala na njega) pa vam se onda nisam javila u 5 :)

Pozdrav za sve, kuvam, spremam, perem, peglam:dash:, naravni i u 10h krecem na posao, a onda dovece sve ponovo.Danas mi je godishnjic braka, 21., boze gde mi prodjoshe moje lepe godinice, uglavnom uz shporet i rernu:mrgreen:
Mirko pa ti cesh postati nasha " slatka devojka ", bash volim shto si sa nama.:)
Teta Iro ko te pita za godine, vazan je duh, a sve ostalo nije. Na poslu imam koleginice koje su mladje od mene i 10-15 godina, pa ti mogu reci da se zale da se nekada osecaju kao da im je 100:eek:, e ja to necu sebi dozvoliti ni u 100-oj:hahaha::rotf:
:zag::heart::bye:

happy_anniversary-2917.gif

SRETNA VAM GODISNJICA! :heart:

Pretpostavljam da jos niste u fazi:
godisnjica.jpg

Sto volim kad svratim na cose ,pa vas zateknem u dobrom raspolozenju.Ko bi reko da kisa pada.Ja pijem vec drugu kafu.Kolaci su isporuceni(jedna tura),druga tura sutra,a za subotu gomila torti.Ali neka, jedva sam docekala da se vratim poslu u vecoj meri.Danas su mi stigli novi nastavci za slag,jos dva sekaca sa otiscima za cipku,gumarabika,boja...Sad sam sretna ko mali majmuncic.Posle odne me ceka sklapanje cvtnih aranzmana i pecenje piskotica.
Svima vama zelim nastavak ovako dobrog raspolozenja.Ljubac svima.

Jaco,srećna Vam godišnjica,21,nije baš malo,treba to izdržati.Pretpostavljam da ti je prošlo kao tren,bar ja sam se tako osećala iako sam malo više u braku.
Želim svima da se zahvalim za komplimente mojim tortama postavljenim u album.Da se ne bih tamo ponavljala,evo ovde Vam se svima još jednom zahvaljujem.

Cure,jedno pitanje.

Kako da znam koju plastičnu posudu smem da stavim u mikrotalasnu? Ne na minut,dva za podgrevanje,nego,recimo,da u njoj kuvam fil,10 - 15 minuta,sa pauzama...Da li one posude od malo čvršće plastike,obično sa jednom ručkom mogu u mikrotalasnu?

Do sad sam sve kuvala u staklenim,ali imam problem kada treba da kuvam žumanca sa mlekom,nekada su mi sve staklene knap,da ne kažem male.

zadovoljna domaćice, tako mi je čudno kad pročitam da je neko otišao na njivu a neko ostao za komp. pošto u ovim našim krajevima, bar ona sela odakle su moje prabake i pradeke toga ne da nema, no više nema ni ljudi:sad2:volim takva sela koja žive i gde ima i mladih

mislim ovo je baš off topic, ali morala sam da napišem, a koka ili smeh neka obrišu ako smeta

Cure,jedno pitanje.

Kako da znam koju plastičnu posudu smem da stavim u mikrotalasnu? Ne na minut,dva za podgrevanje,nego,recimo,da u njoj kuvam fil,10 - 15 minuta,sa pauzama...Da li one posude od malo čvršće plastike,obično sa jednom ručkom mogu u mikrotalasnu?

Do sad sam sve kuvala u staklenim,ali imam problem kada treba da kuvam žumanca sa mlekom,nekada su mi sve staklene knap,da ne kažem male.

Ja kuvam u onim od malo jače plastike,mislim da na njima sitno piše-Drina(proizvođač),isključivo kupujem bele,smešna im je cena bila u Tempu,ima ih u nekoliko veličina.Vremenom se pohabaju,odnosno od visoke temperature malo deformišu,ali baciš ih jer nisu stvarno skupe.

Upravo smo ispratili Stefana, najmladji je medju njima i svi ga obozavju, jedna devojka Neda mi je rekla da se ne brinem nece mrdati od nje.tako da sam ga mirne dushe ispratila.
E to mi je bilo vazno.:)
Sada, hvala, puno, puno svima na cestitkama, jeste zaista proshlo kao tren, kada vidim starijeg sina Dushana i da ima 20 godina ne mogu da verujm, ali ne dam se ja.:)
Radila sam popodne, tako da nishta nisam uspela da spremim, ali zato imam svekrvu koja je pore poklona umesila brdo kifli i pogacica sa cvarcima, za kifle je majstor nad majstorima, a hvala joj puno shto mi je uskocila u pomoc.Zaova je isto bila, sredila mi je sve shto ja nisam stigla, tako da su me iznenadili prijatno i naravno cvece od muza.:)
E sad mogu da zasuem rukave i napred u borbu sa mikserom.:mrgreen:
Mirko ne se ljutish na mene pa ja te obozavam shto si sa nama, a za tortu se ne brini napravicemo je u tvom obliku u prirodnoj velicini, a za deverushe pa ima nas ihahaj.:hahaha:
Ljubac za sve:zag::bye:

Cure,jedno pitanje.

Ja koristim sve plasticne cinije koje se kupuju na pijaci ili kod plasticara i nikad nisam imala problema,a kuvala sam svasta i dugo. Moja zaova je jednom stavila posudu od miksera i ja sam bila prisutna,kad je fil isao gore,a cinija dole.Topila se. Cinije su u raznim bojama i one jeftine,tako da ne znam kako da ti drugacije preporucim.Kad sam rekla jeftine mislim na najobicnije,sa ruckom ili bez nje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back