Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hahah ja ako se popnem na taj motor ima da padnem..ne mogu ni da dohvatim nogama pod dole..na slici ne deluje veliko ali jeste..fini, pravi putnicki:D
to za sanjivog znam - probala:rumenko:
ali jos uvek ne disem dobro pa da se ne ugusim..bilo bi ti zao posle znas...
ajde ti zavrsavaj pripreme i uzivaj..a ja odoh da ukrasim muffins

:cmok2:

Jutro i od mene.Doduše ja sam več neko vrijeme budna,kćer danas piše maturu esej iz engleskog,jučer su pisali hrvatski.a sinoč su saznali neslužbene rezultate od psihologije,jako se boji ima dosta koji nisu prošli.Sad samo čekamo još službeno izvješče,a voljela bi studirati psihologiju.Sad je sva iz sebe,veli da je bilo dosta teško.Sad preostaje samo da joj držim fige.
Može pitance? Pisale ste da torte premažete sa glicerinom i alkoholom,da se svjetli ja probala i ništa možda nije dobar omjer zato molim možete mi reči omjer.:heart:

Dobro jutro i od mene.Mladje dete odvedeno u vrtić. A ova moja čupavica bolesnica upravo je ustala.Do ponedeljka ne ide u školu, ali i dalje kašlje.
Naravno ja sam već 3.sata budna, mogla bih i još jedan nes doping da padne.Sad juriš na Kalenić po lešnike.Nego kad smo kod lešnika, koliko ih plaćate.Hajde da pravimo poredjenje- gde kupujete i koliko košta sirov, a koliko pečeni.
Pozdrav i ljubim Vas sve tako vredne.

Dobar dancic svima, neka bolesnici ozdrave shto pre i veliki i mali...:heart:
Ljubim vas sve, odoh na posao:cmok2:
Princes, ja kupim gde stignem i nema neka bash ponuda kod nas , ja ih placam sirove 650,00 dinara a peceni su bogami oko 1000,00:sad2:

Dobro jutro, nista od mog pohoda na jeftini prah secer jedino sam saznala da neka pcelarska drustva ili pcelari melju secer i to jako fino da se ne osecaju kristali secera izmedju prstiju ja na zalost nemam ni jedno u okolini ali mozda neko ima, a lesnike placam 850 pecene na vidikovackoj pijaci ljudi ih sami peku i bas su veliki i svezi.

ja sirov placam 650 kod zene na Kalenic pijaci, orahe 400 cini mi se, a badem - sirov, tu negde kao lesnik - zavisi koliko uzimam...mi uvek kupujemo takve stvari kod nje pa nam daje jeftinije, a roba joj je odlicna! ona i sin rade za tezgom. za peceni ne smem da tvrdim po koliko nam daje posto njega uzimam redje, tj. kada mi ne treba neka velika kolicina

Eve i mene...pečem kore, pa da vidim šta se ovde radi...
Ja orahe nabavljam iz S.Palanke od jedne žene, po 350 kg... Lešnike uzmem gde stignem, i oko 1000 din su!!

Klapat, ne znam šta si uradila, mora da se sija...ostavi tortu da se fondan prosuši pre nanošenja glicerina i alkohola...ide malo više glicerina...pre isporuke je namaži i biće super!!
Ako staviš samo glicerin, on se skuplja po površini i izgleda kao pokisla torta...sva u kapljicama...a dodaš samo malo alkohola, dobro promešaš i mackaj!!!!!!!!!!!!!

Обратите пажњу на лешнике. Купила сам их на тезги, на Каленић пијаци као печене, 800 дин, али сам морала да их печем (буквално). То ми се није дешавало кад купим у "здравој храни"

Pozdrav i od mene...Orasi po 350,a lesnici 600 (sirovi),bademi 500-550.I obavezno uzimam sirovo,jer peceno ako duze stoji zna da ovlazi,ogumeni,ima ruzan ukus.A posto ne mogu da znam koliko je proslo od pecenja ,ja to sama...
Klapat,sto se tice glicerina i alkohola ne znam,ja ga nisam radila,ali premazivanje votkom izgleda dobro.Votka ima masnocu i alkohola u sebi i izgleda super...

samo vi zekite...elem u svoje vreme moj sada vec pokojni deda je bio pametan covek i jedno brdo koje je malo, vise strmo i od njega nije imao neke koristi je iskoristio da posadi orahe jer je znao da ce ih njegova najstarija unuka trositi nemilice:zcepanje:

ma ajte cure otkricu vam tajnu,starije generacije se secaju Sportbilija i njegove carobne torbe,e kad se penzionisao bili mi poklonio torbicu pa ja iz nje izvlacim sve potrepstine.ufff sto bi mi dobro dosla jedna:rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back