Kulinarska (U zacinu je sve, ali ovo nije reklama za zacin C :) )

Zrno bibera. Eto šta si.
Malo.
Okrnjeno.
Moje.
Zalutalo meni u zagrljaj.
Otuđeno.
Izgubljeno.
Nedostaješ mi.
Znaš?
Ne volim te više.
Ali mi nedostaješ.
Da me ljutiš, kao prije.
Krv mi natjeraš u obraze.
Da mi život prostuji.
Cijelim tijelom, ne samo venama.
Tad sve kažem osmijehom.
Savršeno sam živa.
Snažna.
Najjača.
Zbog tebe.
E, to mi nedostaje.
Ne ti.
Zrno bibera.
Malo.
Okrnjeno.
Moje.

''Ljubav je zacin zivota,ona je potrebna coveku da oseti ukus svih stvari u zivotu''Irving Stoun...

Nekom fali malo bibera,nekom soli,nekom ljuta papricica,nekom vanila i cimet,pa da krv prostruji brze u venama...;)Divno si zacinila ovu pesmu,sjajno...:)

0.jpg

Aribi;bt119355:
Zrno bibera promeni hrani ukus, a ako ga udahnes izazove ti kijanje. Poreklom je iz Indije. Ima brojna lekovita dejstva, a jedno od njih je da deluje stimulativno na krvotok. Eto zato ti krv tera u obraze! ;) A dobar je i afrodizijak :eek: A ima ih raznih boja....malo zrnce cuda cini! cuvaj ga, radi dobrog zdravlja!:):):)

Hvala ti, divan-duhovit&dosjetljiv odgovor... ;) :zag:
Inace zacine O-Oo-obozavam, i cituckam o svakom...
Biber-zrno, prah-crni, zeleni, bijeli, persun, celer, curry, kurkumu, papriku-ljutu, slatku (prah, sudzuk-tucanu), chili, komorac, djumbir, cimet, bosiljak, majcinu dusicu, ruzmarin, zalfija, vlasac, lovor...sve.
Te mirise, boje...i uvijek me asociraju na ljude, dogadjaje... :)

DUNJA W;bt119391:
''Ljubav je zacin zivota,ona je potrebna coveku da oseti ukus svih stvari u zivotu''Irving Stoun...

Nekom fali malo bibera,nekom soli,nekom ljuta papricica,nekom vanila i cimet,pa da krv prostruji brze u venama...;)Divno si zacinila ovu pesmu,sjajno...:)

0.jpg

Hvala...:zag:...i za lijepe rijeci, i citate, i sliku...Divno si zacinila komentarom ;)

Back