Kukasti krstovi u Studentskom parku FOTO/VIDEO

Poruka
21.521
Beograd -- Studentski park, u centru Beograda, osvanuo je sa kukastim krstovima, ispisanim sprejom na unutrašnjoj strani zida koji ograđuje park.

kukace.jpg

Kako javlja reporterka TV Prve, kada se pipne, boja je još sveža. Slika je najpre osvanula na društvenim mrežama, a nadležni obećavaju da će brzo reagovati.

Igor Ginzberg iz Jevrejske zajednice kaže da je šokiran činjenicom da su simboli fašizma i nacizma osvanuli u parku u kom se svakog dana igraju deca. U tom parku, kako kaže, svakoga dana borave i profesori, učitelji, stariji ljudi koji znaju simboliku tog znaka.

Veruje, kako kaže, da oni koji koji su ga ispisali, ni ne znaju njegovo pravo značenje.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=09&dd=21&nav_category=12&nav_id=1446366

Ne znam sta da kazem.. bode mi oci sto okupatorski mediji jedva docekaju ovakve ekcese da potvrde kako su Srbi fasisti ne bi me cudilo i da su oni ovo iscrtali.. cisto sumnjam da bi ovo bila vest u nekoj od zemalja u Evropi sem mozda u Nemackoj mada ne verujem ni kod njih da bi to stiglo na jedan od najcitanijih portala..

Al opet sa druge strane imam iskustva u tinejdzerskom dobu sam imao nekoliko ortaka koji su se palili na nacizam i Nedica.. kako ljudi skrenu na tu stranu nije mi jasno satro prerastu klasicno srpstvo i Drazu plus fobija od jevreja i onda u Hitleru nalaze sustinu ali meni je to borba protiv razuma jer je taj covek mrzeo Slovene i toliko Srba pobio... po mom misljenju nacizam je jedno veliko zlo..

Ђорђевић осудио скрнављење војног споменика – костурнице Ледена стена у Нишу

Београд, 20. септембар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије најстроже је осудио вандалски чин скрнављења војног споменика – костурнице Ледена стена у Нишу.

Ђорђевић је навео да су у војном споменику – костурници Ледена стена положене кости 2.015 бугарских војника, погинулих у коначним борбама за ослобођење Југославије у Другом светском рату.

Као ресорни министар осуђујем овај вандалски чин који је дело појединца који ће бити кажњен. Ми као народ не стојимо иза тога, већ гајимо добре односе са Бугарима које ћемо настојати да очувамо и у будућности, рекао је Ђорђевић.

Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања налажу Министарству унутрашњих послова хитну истрагу и кажњавање починиоца у складу са законима Републике Србије.

http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?pf=1&id=331329&url=/vesti/vest.php?pf=1&id=331329

Јуче код Ниша је скрњављена бугарска војна костурница!!! Извршиоци мора под хитно да буду пронађени и сурово казнени!!!

php6suymk_559x345.jpg

Код Ниша?

Где је ово?

Могао бих да свратим да прожуборим.

- - - - - - - - - -

А, Ледена стена. Ок.

Братко, сматрај да ће бити прожуборено.

Veca je tragedija sto ovo nije nikakva vest niti novost nigde. Neke neonaciste bas je koje sam poznavao, (iz vidjenja.i prici drugih) bas je tesko pogodilo kada su stupili u kontakt sa nekim istomisljenicima iz Nemacke, a oni im rekli da su oni i psi za njih isto, i da im je zao sto se ta ideja prosirila i kod do sada nizih rasa. Neki posle toga vise nisu pisali simbole Ljotica i ekipe, vec su se dozvali pameti.

Zapravo svastika je kod nacista bila okrenuta drugacije od ove, ovo je neko nacrtao naopako
Sto nam govori da onaj idiot koji je ovo nacrtao ne zna cak ni da nacrta to kako treba a jos jednom dokazuje da su Srbi idioti i da uopste ne razumeju sta je to sustina nacizma

У ПАРКУ НИЈЕ ИСЦРТАН НАЦИСТИЧКИ КУКАСТИ КРСТ
људи врло мало знају о томе.......

Svi ga pamte kao simbol nacizma ,ali ovja znak ima drevno poreklo I duboko religijsko znacenje.Kukasti krst ili svastika,zvana jos I crux gammata,zato sto njrgovi kraci podsecaju na grcko slovo gama,rodio se jos u vreme neolita,na obalama reka Eufrata I Tigrisa,kao verski znak.

cam1UZGV.jpg
Simbol je sunca I putanje koju ono pravi,predstavlja najviseg Boga,moc, srecu i zivotnu snagu. Povijesno taj krst koriste americki indijanci, vikinzi, grci, kelti, anglo-saksoni, maye, asteci, fenicani, persijanci, rani hriscani, pa i neolitska plemena. Postoje cak i zidovske svastike koje nalazimo u sinagogama odmah uz Davidovu zvezdu. Postoje mnogi primjeri hriscanskih svestenickih halja ukrasenih tim simbolim.
cag1QJO9.jpg

Dok nacistički hackenkreutz obicno ima krakove udesno (i nerijetko je zaokrenut 1/8 kruga), u celom svetu svastiku nalazimo u oba smjera (kao "suncevu" i "mjesecevu"), premda cesce kao simbol sunca s krakovima ulijevo.

Na dalekom je istoku jos oznacavao neprestano smenjivanje godisnjih doba.
U osamnaestom veku je poprimio znacenje broja 10 000,a zatim I oznake za beskonacnost. Sastoji se od su što znaci "dobro" i asti što je verzija glagola "biti" (je) tako da suasti znači "dobro je" ili "dobrobit" ili tako nešto, dok sufiks ka predstavlja sufiks za umanjenicu (svastika - svastikica), uglavnom im znači malena stvar/oznaka koja donosi dobrobit.

Велика ствар. У Студентском парку је увек било кукастих крстова, анархије, комунизма и свега осталог што се прелива са Филозофског. :lol:

Тандркало - престани да тандрчеш. ТО НИЈЕ НАЦИСТИЧКИ КУКАСТИ КРСТ..........:roll:

Beograd -- Studentski park, u centru Beograda, osvanuo je sa kukastim krstovima, ispisanim sprejom na unutrašnjoj strani zida koji ograđuje park.

Pogledajte prilog 510031

Kako javlja reporterka TV Prve, kada se pipne, boja je još sveža. Slika je najpre osvanula na društvenim mrežama, a nadležni obećavaju da će brzo reagovati.

Igor Ginzberg iz Jevrejske zajednice kaže da je šokiran činjenicom da su simboli fašizma i nacizma osvanuli u parku u kom se svakog dana igraju deca. U tom parku, kako kaže, svakoga dana borave i profesori, učitelji, stariji ljudi koji znaju simboliku tog znaka.

Veruje, kako kaže, da oni koji koji su ga ispisali, ni ne znaju njegovo pravo značenje.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=09&dd=21&nav_category=12&nav_id=1446366

Ne znam sta da kazem.. bode mi oci sto okupatorski mediji jedva docekaju ovakve ekcese da potvrde kako su Srbi fasisti ne bi me cudilo i da su oni ovo iscrtali.. cisto sumnjam da bi ovo bila vest u nekoj od zemalja u Evropi sem mozda u Nemackoj mada ne verujem ni kod njih da bi to stiglo na jedan od najcitanijih portala..

Al opet sa druge strane imam iskustva u tinejdzerskom dobu sam imao nekoliko ortaka koji su se palili na nacizam i Nedica.. kako ljudi skrenu na tu stranu nije mi jasno satro prerastu klasicno srpstvo i Drazu plus fobija od jevreja i onda u Hitleru nalaze sustinu ali meni je to borba protiv razuma jer je taj covek mrzeo Slovene i toliko Srba pobio... po mom misljenju nacizam je jedno veliko zlo..

Zapravo svastika je kod nacista bila okrenuta drugacije od ove, ovo je neko nacrtao naopako
Sto nam govori da onaj idiot koji je ovo nacrtao ne zna cak ni da nacrta to kako treba a jos jednom dokazuje da su Srbi idioti i da uopste ne razumeju sta je to sustina nacizma

http://povijestokultnog.blogspot.com/2011/07/svastika-simbol-zivota-i-smrti.html

To nam je Hićo sa svojom klikom ukrao, i nije simbol mržnje prema bilo kome već simbol života i smrti.

Tužno da ima Srba koji to još ne znaju. Ponekad mislim da oni koji neće da ga vide dobro znaju njegovu povest...

Samo Srbi glasaju za one po stranim zemljama koji bi najradje da ih vide u gasnim komorama...

Јуче код Ниша је скрњављена бугарска војна костурница!!! Извршиоци мора под хитно да буду пронађени и сурово казнени!!!

php6suymk_559x345.jpg

Veca je tragedija sto ovo nije nikakva vest niti novost nigde. Neke neonaciste bas je koje sam poznavao, (iz vidjenja.i prici drugih) bas je tesko pogodilo kada su stupili u kontakt sa nekim istomisljenicima iz Nemacke, a oni im rekli da su oni i psi za njih isto, i da im je zao sto se ta ideja prosirila i kod do sada nizih rasa. Neki posle toga vise nisu pisali simbole Ljotica i ekipe, vec su se dozvali pameti.

Велика ствар. У Студентском парку је увек било кукастих крстова, анархије, комунизма и свега осталог што се прелива са Филозофског. :lol:
Zanimljivo je da samo ime Hitlerova naci fašističke partije NIJE zabranjeno ali je simbol kukasti krst ZABRANJENO. Hitler naci partija se zvala nacionalsocijalistička radnička nemačka partija....tako da je zanimljivo da socijalističko radnički termini su ok da se propagiraju i da se koriste u afirmativnom kontektstu ali kukasti krst eee to neće moći:dash:

Тандркало - престани да тандрчеш. ТО НИЈЕ НАЦИСТИЧКИ КУКАСТИ КРСТ..........:roll:

Јесте, само што су га погрешно окренули. Да си некада седео у Студентском парку у вечерњим и јутарњим сатима, знао би колико балавих скинса тамо лоче пиво и да је ово Х пут како цртају свастике.

- - - - - - - - - -

Zanimljivo je da samo ime Hitlerova naci fašističke partije NIJE zabranjeno ali je simbol kukasti krst ZABRANJENO. Hitler naci partija se zvala nacionalsocijalistička radnička nemačka partija....tako da je zanimljivo da socijalističko radnički termini su ok da se propagiraju i da se koriste u afirmativnom kontektstu ali kukasti krst eee to neće moći:dash:

Тачно, у праву си. У социјализам није дозвољено дирати. То је кључ.

Ko nije bio u Ausvicu moze da se igra tim simbolima i da kaze kako to nije opasno, i da je komunizam isto tako jedno zlo kao i fasizam. Stomak bi se okrenuo svakom normalnom i zdravom coveku sta su bolesni nacisti radili deci i bespomocnim ljudima.:( Ovde se tacno vidii neobrazovanje crtaca svastike, jer da zna nesto o samoj stetnosti nacizma, znao bi da je samo u Jugoslaviji stradalo toliko ljudi, da bi danas celo nase okruzenje izgledalo drugacije. Rat je debelo platila i osetila i Nemacka, ali tamo se ovakve stvari kaznjavaju! Zatvorom gospodo!

Treba li da osvane i neki komunisticki grafit, pa da kazemo kako to tako treba da bude, jer svi imaju pravo na misljenje? Skoro sve sto vidite ocima da postoji u nekom gradu, napravio je svet posle tog nacizma i zla, a pre toga, srusen je svet od nacizma, i to bez pardona i krajnje kukavicki. Socijalizam, komunizam i liberalni kapitalizam imaju svoje mane i vrline, ali niko nikada osim Hitlera nije isao ciljano da ISTREBI odredjene narode i grupe, koje eto smatra nepodobnim. Mislite o tome pre nego sto se narugate socijalizmu, ili pocnete temu Golog otoka i stetnosti komunizma na Srbiju :roll:

Ko nije bio u Ausvicu moze da se igra tim simbolima i da kaze kako to nije opasno, i da je komunizam isto tako jedno zlo kao i fasizam. Stomak bi se okrenuo svakom normalnom i zdravom coveku sta su bolesni nacisti radili deci i bespomocnim ljudima.:( Ovde se tacno vidii neobrazovanje crtaca svastike, jer da zna nesto o samoj stetnosti nacizma, znao bi da je samo u Jugoslaviji stradalo toliko ljudi, da bi danas celo nase okruzenje izgledalo drugacije. Rat je debelo platila i osetila i Nemacka, ali tamo se ovakve stvari kaznjavaju! Zatvorom gospodo!

Treba li da osvane i neki komunisticki grafit, pa da kazemo kako to tako treba da bude, jer svi imaju pravo na misljenje? Skoro sve sto vidite ocima da postoji u nekom gradu, napravio je svet posle tog nacizma i zla, a pre toga, srusen je svet od nacizma, i to bez pardona i krajnje kukavicki. Socijalizam, komunizam i liberalni kapitalizam imaju svoje mane i vrline, ali niko nikada osim Hitlera nije isao ciljano da ISTREBI odredjene narode i grupe, koje eto smatra nepodobnim. Mislite o tome pre nego sto se narugate socijalizmu, ili pocnete temu Golog otoka i stetnosti komunizma na Srbiju :roll:

Комунизам је такође тежио истребљењу појединих друштвених група. Племство, буржуји, политички противници, итд.

cisto sumnjam da bi ovo bila vest u nekoj od zemalja u Evropi sem mozda u Nemackoj mada ne verujem ni kod njih da bi to stiglo na jedan od najcitanijih portala..

Razlog zbog toga jeste što je neonacizam postao skoro pa normalna stvar u istočnoj Evropi. I uopšteno, istorijsko odavanje počasti Silama Osovine. Mi se ovde čudimo za obeležavanje pokolja u Blajburgu, a kompletni Baltik održava marševe. Evo ti današnjeg Lavova:

Naravno da ne bi stiglo kao vest iz razloga što je postalo stvar svakidašnjice.

Na čelu junaka ponosita
Svaka svastika bit će ubojita

:mrgreen:

Back