Kukanje nad životom

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.281
Podseticu vas na reči Meše Selimovića, koje su mi bile inspiracija na ovu temu

"I lupi mi šamar, onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe.
Pokaži mi prstom ono što imam, pokaži mi one koji to nemaju.
Ne tražim ništa, samo me podseti da dišem i podseti me da ima i onih koji ne dišu više..."

Da li ste svesni ko ste, gde ste, šta imate ili je potrebno da vas neko ili nešto podseti na sve to svaki put kada pocnete da žalite sebe ili kukate na život.?
Treba li da vas nesto lupi po glavi da bi shvatili da ste ustvari srecni u svom životu i u okviru svojih sposobnosti ?

Naravno da ne. Ne treba padati u depru i strahove.
Pa cekaj nedeljama si bio u kuci, slusas kako ljudi umiru i kao jak si ako se ne plasis sto je neko pustio zarazu i u tebe uperio,nema veze sta ce sutra pored vakcine traziti za putovanje i koliko jos sabiti i ograniciti,da ne ulazimo u politiku i potrosacko drustvo,ja ne zelim u blizini ljude koji isto zvuce kao pre korone,to je dijagnoza ako tripuju da imaju snagu da budu van tog desavanja u glavi,posto fizicki ispunjavaju sve osim njihove volje

Po pravilu mi treba šamar, mada ne volim te fazone ćuti, eno u Zambiji žive gore.
Baš me briga za Zambiju, i to što je njima loše (ako je, lupila sam) nije opravdanje da se ovde smerno ćuti na sve i svašta.
Svima nama u nekom trenutku treba šamar..kada se zanesemo u životu i izgubimo osecaj realnosti

"I lupi mi šamar, onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe.
Ne tražim ništa, samo me podseti da dišem i podseti me da ima i onih koji ne dišu više..."

Da li ste svesni ko ste, gde ste, šta imate ili je potrebno da vas neko ili nešto podseti na sve to svaki put kada pocnete da žalite sebe ili kukate na život.?
Treba li da vas nesto lupi po glavi da bi shvatili da ste ustvari srecni u svom životu i u okviru svojih sposobnosti ?
Ne treba! 😁
Lupim šamar sama sebi, ponekad.
Naučila sam vremenom,da budem zahvalna na onome što imam.
Sreća je samo stvar umeća i stanje duha!

Samosazaljenje je najgore nesto...
Prvo trebamo biti zahvalni na zivotu i svemu sto nam pruza...
A problemi se resavaju...

Svakodnevica je večita borba i neretko se svodi na preživljavanje teških stvari koje treba da se prevaziđu!
Nekad je naš odnos prema onome što nas trenutno okupira dramatičniji, pa nekad preuveličamo težinu onog što se zbiva.
Nekad se laganije odnosimo prema tegobama koje bismo u nekom drugom trenutku doživeli znatno strašnije i stresnije.
A nekad smo, pak, spremniji, da realno sagledamo nimalo lake okolnosti u kojima smo se obreli.

Nije lako. I neko reče: ima težih situacija, ima isto teških, ima lakših. Uvek ih procenjujemo iz trenutne vizure i trenutnog ugla gledanja.

I uvek treba snage da se preživi trenutak.

Moram da kukam o svom zivotu, jer komsija ima kucu sprat vislju i veci televizor, a bogami i frizider, i ja sad sve to moram da postignem i nije mi lako! Kako da se ne pozalim? Sta tu ima da me neko samara, kad me zivot vec samara.... A ako sam kojim slucajem na 'zapadu', onda moram i da 'keep up with the Joneses'. Znas li ti bre koliki je to posa'.

Moram da kukam o svom zivotu, jer komsija ima kucu sprat vislju i veci televizor, a bogami i frizider, i ja sad sve to moram da postignem i nije mi lako! Kako da se ne pozalim? Sta tu ima da me neko samara, kad me zivot vec samara.... A ako sam kojim slucajem na 'zapadu', onda moram i da 'keep up with the Joneses'. Znas li ti bre koliki je to posa'.
😆

Znam da uvijek ima gore,ali me to ne sprecava da se lose osjecam kad se lose osjecam.
Zapravo,nije mi to utjeha.Znam da je realno ipak dobro,ali to mi nista ne znaci u momentu kad se osjecam lose.
Ne znam da li je ovo malo konfuzno objasnjenje,ali hocu reci da u momentu kad se osjecam tuzno,depresivno,usamljeno i slicno...nista mi ne znaci sto ima gladne djece u Africi npr.To da negdje ima gore,mi ne popravlja moj los osjecaj.

Kukanje je za pi...ce(ne piše: piliće!).Jasno da je svakom njegova muka najveća. U redu je govoriti o svojim problemima,ne treba držati u sebi,ali ljude koji konstantko kukaju i kukaju,a ništa ne preduzimaju zaobilazim u širokom luku.

Imam to, i to, zdrav sam....i ne treba mi vise je tesenje samoga sebe, i ubedjivanje da si zadovoljan u datoj situaciji , i da "uvek moze biti gore".. i odlican recept za ubijanje bilo kakve ambicije
Istina je da mi nemamo bas puno kontrole nad nasim zivotima, jer su nam okviri zadani od drzave, drustva, materijalne situacije, ali pasivno prihvatanje stanja u kome se nalazimo nece zivot uciniti boljim

Back