Kukaju zbog CO2 a seku drvece ko sumanuti

Zezam se ja malo , ali evo paralele, moj deda je ugine mu svinja jednu noc, i pozove veterinara, da vidi sta je, veterinar dodje i pregleda i kaze nista, srcka, ima i to kod svinja...i bukvalno kaze dedi mozes da koristis iako je proslo 10 h , ne mora neko spec zakopavanje ali je bolje da ne koristis...i moj ti deda , bas kao sto bih i ja uradio , razmislja , necu propasti sto mi JEDINA svinja crkla, i uzme sve to i zakopa...nece da ugrozi domacinstvo...I imao je puno takvih skoro pa bezbednjak reakcija , zdravorazumskih , mozda preterano zastitnickih ali po meni razumnih...

A sad kad je bila svinjska kuga nadju 20 svinja kod domacina i on zna da nisu zarazne za coveka ali su zarazne...to je tesko objasniti seljaku , gradjaninu , svima...znaci nece vase ruke da zaraze vas ali ce zaraziti celo selo....
a kad je jedna, ma hajde , gde da se baci , to im je jedini prihod...
Jeste jedini ali nece pomreti od gladi na selu bez te jedne svinje...samo ce malo postiti neko vreme..

Ali da dodam mnogo sam kivan na Srpsku vlast, kao drze se otvorene granice, ovamo stize polupokvareno meso u Nis i n a jug sa Kosova...otvorena granica, svasta se radi...
Kao radi politicke situacije...ostavljas busnu granicu , sipak politicke, nego sverc..

Sve sto je moglo da se radi pogresno u vezi ikosova , se radilo , pare se delile na pogresan nacin, vise se pralo nego sto se delilo u dobrom smislu...smisao je falio...

Jedini smisao koji vlada trenutno u Srbiji koji razumem je daj da se sto pre obogatimo svi ko moze...
Sve ostalo je bukvalno autogolovi...kao da neko zeli u pozadini da sto vise unazadi i da se osveti Srbiji....Srbima vise nego Srbiji...

Inace bila je vec tema kako su moji drugari sa sela iz fudbalice pokusali da uvedu deponiju plastike u selu , da ne pale seljaci u lozistima plastiku i gumu od cipela patika i opanaka...i djubre...
Muka ziva...samo sto su oni na selu pa im nije stalo da isteraju to onako kako treba, nece da se svadjaju sa svima u selu...
Malo im falilo da uspeju...

Poslednja izmena:
Sta ce nam drvece ma seci sve sto je zeleno u gradovima. Ma samo betoncina svuda bez ijednog drvceta. Ne trreba nama kiseonik u gradovima, sta ce nam. Najbitnije je da je sve od betona i da je sve beton i asfalt da se kuvamo kad je van grada 35 stepeni da u gradovima bez zelenih povrsina bude uvek preko 60. Ma sta nas briga za ekologiju i za ustedu energije bitno je da je sve betoncina da sve zraci od toplote da je u gradovima 100 stepeni preko leta da svi imaju po dve klime u svakoj sobi da se rashladimo i da struju trosimo kao sumanuti.

Кад буде њих неко потерао секиром биће весело а то ће се десити ако у кратком року не опамете.

Da li je mioguće da je toliko profit pojedinaca bitniji od opšteg dobra svih građana i kako ne shvataju da će se sve to obiti o glavu svima, pa i njihovoj deci o glavu?

О томе боље да размишљају. Неће им деца бити у Лондонима и Њујорцима бити безбедна ако деца у Пироту, Зрењанину или Ђаковици буду умирала. (Рибникар и Дубона-Орашје се већ десило)

IMG_20240801_103139.jpg

A pa nismo ti mi mutavi, naša zemlja tj parcela pripada zgradi ali smo svejedno tražili i pisanu dozvolu od zelenila 🤗

I upravo zalismo sve jer je suša 🥀
Mi iz zezanja posadili koštice Marele sa pijace...
po sistemu APP da nikne
medjutim SVIH 9 SE PRIMILO

prvih par godina smo štitili drvca sa mini žičanim ogradicama da ih gradsko zelenilo ne poseče
Posle nije bilo problem
Nikad kalemili jednostavno radjaju lepe slatke višnje
Orezali smo vrhove stabala da ide u širinu

Nekoliko godina lepo radjale, moiglo 10Kg da se nabere
A onda počelko ono - procvetaju a udari sneg...
Ove godine nit pčele nit bumbara da opraše,,,

E da - kad su zidali neku novogradnju neki majmun se krvnički zaleteo u mlado stablo višnje buldozerom
Za uzvrat smo im zvali inspekciju da radove obavljaju unutar zemljišta a ne naokolo pa da lome šta stignu zbog poremećaja u glavi.

Back