Kugle za pranje veša i pranje bez deterdženta

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Surfujući netom sam naišao na link ovog sajta:

http://www.biowashball.rs/

Dakle, radi se o kuglama za pranje veša koje se stavljaju direktno u bubanj veš mašine i praktično zamenjuju deterdžent za pranje veša. Da vas ne bi mnogo davio vidite link.

To je samo jedna od tih kugli a ima ih više pa gledajte:

http://www.google.com/search?client=opera&rls=sr&q=Kugle+za+pranje+ve%C5%A1a&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Ovo deluje privlačno i isplativo ali ono što mene zanima su praktična iskustva sa ovakvim kuglama i da li ih neko od naših forumaša ima. Da li ih je neko od vas već naručio i koristio ? Kako su se pokazale ?

Čitao sam malo 1 hrvatski forum čiji se link nalazi na onoj drugoj temi o veš mašini (da ga ne reklamiram sad) i njihova iskustva sa sličnim kuglama su uglavnom pozitivna. Mene interesuju iskustva iz Srbije da vidimo koliko se sve to zaista isplati.

Na tom forumu sam takođe pročitao 1 zanimljivu informaciju da deterdžent u veš mašini ne igra nikakvu ulogu i da je mnogo bitnije okretanje same mašine, ne znam, centrifuga, topla voda... To im je navodno reko neki fakultetski profesor, uglavnom piše tamo sve da vas ne davim. Muško sam pa se ne razumem mnogo u te zajebancije. Šta mislite da li je uopšte moguće i delotvorno pranje veša u mašini bez ikakvog deterdženta (i bez one kugle), da li bi to uopšte imalo nekog efekta i da li je neka forumašica nekad to isprobala ?

Da čujemo sva ta iskustva...
 
Треба се присетити како су некада жене прале веш када није било вешмашина.
Ја не знам, ал ми се чини да су га ударале неким посебно обликованим моткама у потоку + сапун.
Тако да су сигурно те кугле ефектне.
То није ништа ново него стари заборављени начин прања прилагођен данашњем времену.
 
Треба се присетити како су некада жене прале веш када није било вешмашина.
Ја не знам, ал ми се чини да су га ударале неким посебно обликованим моткама у потоку + сапун.
Тако да су сигурно те кугле ефектне.
То није ништа ново него стари заборављени начин прања прилагођен данашњем времену.

Takozvanom praljkacom su lupale na potoku i trljale sapunom napravljenim od neke zivotinjske supstance.
I ja mislim da ima efekta, ali opet se mora dodati omeksivaca za miris i da ves ne bude krut.
 
OVO je neopisivo đubre!
Ima i drugih kugli, kažu da su dobre, ali OVU ne uzimajte ni džabe!

2r3gz68.jpg


Iako se često nudi kao proizvod iz Nemačke, ovo mu je pravi proizvođač:

Испоручилац: Пингианг занат СонгЕн Фабрика
[ Manufacturer, Trading Company ] [Произвођач, Трговинско предузеће]
цоунтри флаг China (Mainland) Кина (копно)

Jeste jeftim, ali zato ne vredi baš ništa.
 
Pa nije ni čudo što košta samo 400 dinara. Znači nisi bila u pravu kada si na onoj temi rekla da su sve kugle iste, samo im se cene razlikuju. Naravno da nisu sve kugle iste, ima ih različitih, od različitih proizvođača i distributera a na nama je da diskutujemo o svima njima i kroz razgovor o praktičnim iskustvima utvrdimo koja od njih je najbolja a koja najisplativija.

Da li je neko koristio ovu Biowash ball ? Kakvi su utisci ?
 
Takozvanom praljkacom su lupale na potoku i trljale sapunom napravljenim od neke zivotinjske supstance.
I ja mislim da ima efekta, ali opet se mora dodati omeksivaca za miris i da ves ne bude krut.
Е, то је то.

Ове кугле нисам имао прилике да држим у рукама а мишљења сам да би имале прави ефекат треба да буду веће масе. А са друге стране ако су веће масе неизвесно је понашање бубња приликом центрифуге.
Зна ли неко колико су тешке кугле?
 
Evo da vam u detalje ispričam kako je prošlo moje "slavno" pranje sa Clean Balzzom. Radi eksperimenta stavila sam u lavor jednu kuhinjsku krpu malo zamazanu od kafe , sipala toplu vodu i stavila kuglu. Rečeno mi je da kugle dobro funkcionišu i kod ručnog pranja kad se ostave u vodi jedno sat vremena. Posle pola sata primetila sam da je malo prljavštine izašlo u vodu ali i da kugla ispušta nešto belo. U njoj se inače unutra nalazi dosta belih kuglica i po neka smeđa, otprilike su veličine zrna graška. Pomislila sam da se to one bele kuglice otapaju, a ako je tako onda nema ni govora o 1000 pranja jer posle 5-6 pranja od tih kuglica ništa neće ostati.
Izvadila sam kuglu iz vode, malo je istresla i stavila u lavabo - rezultat se vidi na slici. Krpa je bila skoro isto prljava kao i pre tj. kao da sam je promrljala u običnoj vodi.
5djyvn.jpg


Prave, kvalitetne kugle imaju kuglice od neke keramike i treba ih jednom mesečno ostaviti na suncu sat vremena da obnove svoje dejstvo. Ne znam kakvo, u pitanju je nanotehnologija. Ove moje očigledno nisu keramičke već od pitaj boga čega.

Ipak, stavila sam kuglu u mašinu, dodala skoro čist veš (bez praška) i nastavila svoj eksperiment pranjem na 60 stepeni.
Kad sam pregledala "opran" veš - rezultat je bio katastrofalan! Apsolutno nikakav efekat pranja nije postignut. Pošto moja mašina ispušta vodu u kadu, lepo su se videli tragovi nečeg belog praškastog, ali i veći komadi, kao ovaj.

350jx4p.jpg


Onda sam lepo oprala veš sa praškom i i iskuvavanjem, a slavna kineska kugla će dobiti šut-kartu.
 

Back
Top