Kuda vodi (samo)izolacija Srbije?

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Srbija je vec dugo vremena de facto izolovana od ostatka sveta, prvo ratovima a zatim i sankcijama. Za to vreme stasala je generacija mladih ljudi koja zahvaljujuci dramaticnom padu zivotnog standarda i viznim ogranicenjima nikada nije putovala van Srbije. Haoticna politicka i nepovoljna ekonomska scena Srbije takodje dodaje konfuziji mladih ljudi koji usled svih ovih faktora sve manje podrzavaju proces evrointegracije zbunjeni kako prosloscu koja ih nije mazila tako i svojim licnim perspektivama koje posebno za njih nisu ruzicaste. Imam utisak da je posebno za mladu generaciju to vrzino kolo iz koga nece biti jednostavno pronaci izlaz a cini mi se da su upravo oni i najveci gubitnici dogadjaja u protekle dve decenije, ni krivi ni duzni. Sto se kaze bili su na pogresnom mestu u pogresno vreme.

И шта онда?Је л' предлажеш да се редом проституишемо само зато да мало изађемо из Србије или шта?'ајде,проспи опет лицемерје,да видим те твоје паметне предлоге у којима,по обичају нудиш туђе ду.пе да би ти нешто ушићарио?

И шта онда?Је л' предлажеш да се редом проституишемо само зато да мало изађемо из Србије или шта?'ајде,проспи опет лицемерје,да видим те твоје паметне предлоге у којима,по обичају нудиш туђе ду.пе да би ти нешто ушићарио?

Izvini Misoni nisam uspeo da udenem Cro ovde ....

Помажи онима који траже помоћ а оне који не траже остави да гледају своја посла.С тима што ХОЋЕ ДА ИЗАЂУ направи неки договор,дил,отвори неку агенцију која ће их торпедовати у Аустралију.

Zasto odmah "da izadju" zar je to jedino resenje?

Да... Ма, биће све у реду, уклапају се и сналазе они, боље него ми старији који смо мало живели нако, мало вако, па смо мало прсли, а мало полудели

Mi stariji smo sto kazes "zakacili" ponesto dobro od nase Jugice a neki su "uhvatili poslednji voz" pa nastavili drugde .... mlada generacija nije imala sansu...a cini mi se da je njihov realni izbor, ako ga uoipste ima., skucen...

Poslednja izmena:
Znaci da nije tako crno, za one koji hoce da rade u Srbiji ima sljake na pretek ? Kazu da je mlada generacija nezaposlena do 50%?
Нека уче стране језике,техничка занимања,обрађују башту,нека смисле нешто.Сви који чекају да им неко нешто да заслужују да цркну.

Нека уче стране језике,техничка занимања,обрађују башту,нека смисле нешто.Сви који чекају да им неко нешто да заслужују да цркну.

Ne da im "da" ali da im obezbedi sansu da rade od malih nogu .... ovde deca od 9-10 godina raznose novine, mleko a kasnije rade raznorazne poslove po restoranima, picerijama itd i sakupljaju svoju lovu ....tako da vide neku perspektivu, uce se da cene rad i pare....izgradjuju radnu etiku ..... to je ono sto kod nas mlada generacija nema sansu .... prva lova zaradjena u kasnim 20-im coveka ne pravi ....

Srbija je vec dugo vremena de facto izolovana od ostatka sveta, prvo ratovima a zatim i sankcijama. Za to vreme stasala je generacija mladih ljudi koja zahvaljujuci dramaticnom padu zivotnog standarda i viznim ogranicenjima nikada nije putovala van Srbije. Haoticna politicka i nepovoljna ekonomska scena Srbije takodje dodaje konfuziji mladih ljudi koji usled svih ovih faktora sve manje podrzavaju proces evrointegracije zbunjeni kako prosloscu koja ih nije mazila tako i svojim licnim perspektivama koje posebno za njih nisu ruzicaste. Imam utisak da je posebno za mladu generaciju to vrzino kolo iz koga nece biti jednostavno pronaci izlaz a cini mi se da su upravo oni i najveci gubitnici dogadjaja u protekle dve decenije, ni krivi ni duzni. Sto se kaze bili su na pogresnom mestu u pogresno vreme.
Većina mladih je već van Srbije ili to planira da bude. ;)

Kljucno pitanje .....Da li je Zapad Neprijatelj Srbije? Svakako da nije ...... jednostavno je ne prihvata ovakvu kakva je ....

Запад ЈЕСТЕ НЕПРИЈАТЕЉ Србије и то отворени непријатељ који већ више од 20 година отворено ради на тоталном растурању државе, уништењу идентитета, традиције, историје..........нације..........

Запад ЈЕСТЕ НЕПРИЈАТЕЉ Србије и то отворени непријатељ који већ више од 20 година отворено ради на тоталном растурању државе, уништењу идентитета, традиције, историје..........нације..........

E pa ja ne smatram tako. Drzava je rasturena iznutra kada su se juznoslovenska braca podohvatala za gusu ....posle tolikog bratstva i jedinstva i zajednickog zivota ....

Back