badja007
Ističe se
- Poruka
- 2.314
POSTKAPITALIZAM GLOBALIZAM
Obuhvatio celu zemaljsku kuglu neravnomernom raspodelom novca.
Po meni plata mora da bude ista za svakoga coveka na zemaljskoj kugli!!
Mnogi ce to reci da nije posteno,ali ako se udubimo u smisao svega,jedino je to posteno i pravicno.
Primera radi:
Nemoze onaj koji izmislio internet,nekakvu platformu da jednim klikom kreira sudbinu naroda celoga sveta.
Nijedan covek nebitno koje je struke nista nije vredniji od nekog izmucenog seljaka koji tamo negde na planini gaji stoku non-stop.
A sa druge strane svi ti mi nakon izlaska sa posla kupujemo isti taj proizvod od mesa od tog nesrecnog i izmucenog coveka!!
Ista ta ljudska nehumanost se iskaze na delu,ako se ne daj boze izgubi posao,pa dolaze racuni zatim izvrsitelji i na kraju se zavrsava kao beskucnik!!
Opet ce neko da kaze,ima prava na socijalna davanja ili penzijama!!
To ima smisla samo u nekim uredjenijim drzavama.
Isto tako smatram da cena bilo kog nekog proizvoda mora imati nekako odrzivu fiksnu neku vrednost,
Jer ako vrednosti nema kroz trziste i potraznje,
eto ti monopol i propasti,
i drustva i coveka!!
Pa zato su nam pusta i Sela i Gradovi kroz migracije stanovnistva!!
Ako podjemo od toga da smo svi mi vazni i isti kao jedinka,
i ako se posmatra tamo neki roj insekata u prirodi. Pcelinje drustvo na primer.
Tu se vidi sav taj savrsen sklad.,pa zato taj sistem nikada ne propadne.
Dok u ljudskom sistemu vrednosti je katastrofalan i moze se obogatiti jedino taj neko kroz nekakvom spekulacijom..
Za posledicu imamo nenormalno bogatih i sve vise siromasnih.
Ta prakticna znanja iz prirode treba da nam budu za nauk i koriscena u okviru ekonomije prilikom proizvodnje i ravnomerne raspodele materijanih dobara koja ce biti potrebna za opstanak drustva.
Tako da jos uvek ne znamo da li je cilj naseg postojanja Samoodrzanje ili Samounistenje!!
Mogu samo da primetim
da jedan deo svetskog drustva radi i proizvodi sredstva potrebna za opstank ljudskog drustva,
a drugi deo radi i proizvodi sredstva za unistenje ljudskog drustva i zivota!!
Prakticno neznamo ni sta to stvaramo i kuda idemo!!
Ono sto je jos strasnije i kuca nam na vrata je ta
,,Vestacka Inteligencija"
Koja ce u potpunosti zameniti coveka!!
Da li na dobro,.
ili na lose,.videcemo!!
Trenutno mozemo da vidimo samo monopol i haOs!!
Obuhvatio celu zemaljsku kuglu neravnomernom raspodelom novca.
Po meni plata mora da bude ista za svakoga coveka na zemaljskoj kugli!!
Mnogi ce to reci da nije posteno,ali ako se udubimo u smisao svega,jedino je to posteno i pravicno.
Primera radi:
Nemoze onaj koji izmislio internet,nekakvu platformu da jednim klikom kreira sudbinu naroda celoga sveta.
Nijedan covek nebitno koje je struke nista nije vredniji od nekog izmucenog seljaka koji tamo negde na planini gaji stoku non-stop.
A sa druge strane svi ti mi nakon izlaska sa posla kupujemo isti taj proizvod od mesa od tog nesrecnog i izmucenog coveka!!
Ista ta ljudska nehumanost se iskaze na delu,ako se ne daj boze izgubi posao,pa dolaze racuni zatim izvrsitelji i na kraju se zavrsava kao beskucnik!!
Opet ce neko da kaze,ima prava na socijalna davanja ili penzijama!!
To ima smisla samo u nekim uredjenijim drzavama.
Isto tako smatram da cena bilo kog nekog proizvoda mora imati nekako odrzivu fiksnu neku vrednost,
Jer ako vrednosti nema kroz trziste i potraznje,
eto ti monopol i propasti,
i drustva i coveka!!
Pa zato su nam pusta i Sela i Gradovi kroz migracije stanovnistva!!
Ako podjemo od toga da smo svi mi vazni i isti kao jedinka,
i ako se posmatra tamo neki roj insekata u prirodi. Pcelinje drustvo na primer.
Tu se vidi sav taj savrsen sklad.,pa zato taj sistem nikada ne propadne.
Dok u ljudskom sistemu vrednosti je katastrofalan i moze se obogatiti jedino taj neko kroz nekakvom spekulacijom..
Za posledicu imamo nenormalno bogatih i sve vise siromasnih.
Ta prakticna znanja iz prirode treba da nam budu za nauk i koriscena u okviru ekonomije prilikom proizvodnje i ravnomerne raspodele materijanih dobara koja ce biti potrebna za opstanak drustva.
Tako da jos uvek ne znamo da li je cilj naseg postojanja Samoodrzanje ili Samounistenje!!
Mogu samo da primetim
da jedan deo svetskog drustva radi i proizvodi sredstva potrebna za opstank ljudskog drustva,
a drugi deo radi i proizvodi sredstva za unistenje ljudskog drustva i zivota!!
Prakticno neznamo ni sta to stvaramo i kuda idemo!!
Ono sto je jos strasnije i kuca nam na vrata je ta
,,Vestacka Inteligencija"
Koja ce u potpunosti zameniti coveka!!
Da li na dobro,.
ili na lose,.videcemo!!
Trenutno mozemo da vidimo samo monopol i haOs!!