Kuda vodi Postkapitalizam

badja007

Ističe se
Poruka
2.314
POSTKAPITALIZAM GLOBALIZAM

f8bc126d982018dd59540c.jpg

Obuhvatio celu zemaljsku kuglu neravnomernom raspodelom novca.

Po meni plata mora da bude ista za svakoga coveka na zemaljskoj kugli!!

Mnogi ce to reci da nije posteno,ali ako se udubimo u smisao svega,jedino je to posteno i pravicno.

Primera radi:

Nemoze onaj koji izmislio internet,nekakvu platformu da jednim klikom kreira sudbinu naroda celoga sveta.

Nijedan covek nebitno koje je struke nista nije vredniji od nekog izmucenog seljaka koji tamo negde na planini gaji stoku non-stop.

A sa druge strane svi ti mi nakon izlaska sa posla kupujemo isti taj proizvod od mesa od tog nesrecnog i izmucenog coveka!!

Ista ta ljudska nehumanost se iskaze na delu,ako se ne daj boze izgubi posao,pa dolaze racuni zatim izvrsitelji i na kraju se zavrsava kao beskucnik!!

Opet ce neko da kaze,ima prava na socijalna davanja ili penzijama!!

To ima smisla samo u nekim uredjenijim drzavama.

Isto tako smatram da cena bilo kog nekog proizvoda mora imati nekako odrzivu fiksnu neku vrednost,
Jer ako vrednosti nema kroz trziste i potraznje,
eto ti monopol i propasti,
i drustva i coveka!!

Pa zato su nam pusta i Sela i Gradovi kroz migracije stanovnistva!!

Ako podjemo od toga da smo svi mi vazni i isti kao jedinka,

i ako se posmatra tamo neki roj insekata u prirodi. Pcelinje drustvo na primer.

koin-01.png

Tu se vidi sav taj savrsen sklad.,pa zato taj sistem nikada ne propadne.

Dok u ljudskom sistemu vrednosti je katastrofalan i moze se obogatiti jedino taj neko kroz nekakvom spekulacijom..

Za posledicu imamo nenormalno bogatih i sve vise siromasnih.

Ta prakticna znanja iz prirode treba da nam budu za nauk i koriscena u okviru ekonomije prilikom proizvodnje i ravnomerne raspodele materijanih dobara koja ce biti potrebna za opstanak drustva.

Tako da jos uvek ne znamo da li je cilj naseg postojanja Samoodrzanje ili Samounistenje!!

Mogu samo da primetim
da jedan deo svetskog drustva radi i proizvodi sredstva potrebna za opstank ljudskog drustva,

a drugi deo radi i proizvodi sredstva za unistenje ljudskog drustva i zivota!!

Prakticno neznamo ni sta to stvaramo i kuda idemo!!

Ono sto je jos strasnije i kuca nam na vrata je ta

,,Vestacka Inteligencija"

innovation_ai_storytelling_r101.jpg

Koja ce u potpunosti zameniti coveka!!

Da li na dobro,.
ili na lose,.videcemo!!

Trenutno mozemo da vidimo samo monopol i haOs!!

POSTKAPITALIZAM GLOBALIZAM

Pogledajte prilog 949874

Obuhvatio celu zemaljsku kuglu neravnomernom raspodelom novca.

Po meni plata mora da bude ista za svakoga coveka na zemaljskoj kugli!!

Mnogi ce to reci da nije posteno,ali ako se udubimo u smisao svega,jedino je to posteno i pravicno.

Primera radi:

Nemoze onaj koji izmislio internet,nekakvu platformu da jednim klikom kreira sudbinu naroda celoga sveta.

Nijedan covek nebitno koje je struke nista nije vredniji od nekog izmucenog seljaka koji tamo negde na planini gaji stoku non-stop.

A sa druge strane svi ti mi nakon izlaska sa posla kupujemo isti taj proizvod od mesa od tog nesrecnog i izmucenog coveka!!

Ista ta ljudska nehumanost se iskaze na delu,ako se ne daj boze izgubi posao,pa dolaze racuni zatim izvrsitelji i na kraju se zavrsava kao beskucnik!!

Opet ce neko da kaze,ima prava na socijalna davanja ili penzijama!!

To ima smisla samo u nekim uredjenijim drzavama.

Isto tako smatram da cena bilo kog nekog proizvoda mora imati nekako odrzivu fiksnu neku vrednost,
Jer ako vrednosti nema kroz trziste i potraznje,
eto ti monopol i propasti,
i drustva i coveka!!

Pa zato su nam pusta i Sela i Gradovi kroz migracije stanovnistva!!

Ako podjemo od toga da smo svi mi vazni i isti kao jedinka,

i ako se posmatra tamo neki roj insekata u prirodi. Pcelinje drustvo na primer.

Pogledajte prilog 949884

Tu se vidi sav taj savrsen sklad.,pa zato taj sistem nikada ne propadne.

Dok u ljudskom sistemu vrednosti je katastrofalan i moze se obogatiti jedino taj neko kroz nekakvom spekulacijom..

Za posledicu imamo nenormalno bogatih i sve vise siromasnih.

Ta prakticna znanja iz prirode treba da nam budu za nauk i koriscena u okviru ekonomije prilikom proizvodnje i ravnomerne raspodele materijanih dobara koja ce biti potrebna za opstanak drustva.

Tako da jos uvek ne znamo da li je cilj naseg postojanja Samoodrzanje ili Samounistenje!!

Mogu samo da primetim
da jedan deo svetskog drustva radi i proizvodi sredstva potrebna za opstank ljudskog drustva,

a drugi deo radi i proizvodi sredstva za unistenje ljudskog drustva i zivota!!

Prakticno neznamo ni sta to stvaramo i kuda idemo!!

Ono sto je jos strasnije i kuca nam na vrata je ta

,,Vestacka Inteligencija"

Pogledajte prilog 949876

Koja ce u potpunosti zameniti coveka!!

Da li na dobro,.
ili na lose,.videcemo!!

Trenutno mozemo da vidimo samo monopol i haOs!!
Suvise se brzo menjaju poglavlja , npr neoliberalizam je bas kratko trajao ako je i postojao u ekonomiji :rida:

Msm, da "diše" na škrgama i da uskoro počinje nova era i drugačija raspodela moći, resursa i bogatstva!
Ne znam zašto se ljudi toliko boje veštačke inteligencije? Ukoliko je čovek ne zloupotebljava, kao što je to činio u svemu ostalom do sada (što se može videti na primerima Crkve i drugih insititucija) kroz epohe i epohe unazad...raj je moguć i na Zemlji!
Veštačka inteligencija bi mogla olakšati život svima, ne da nas porobi i uništi. To će se i desiti, onda kada čovek postane plemenitiji i savršeniji. Do tada...borba za opstanak!I promena "kursa" za 360 C...jer nemamo više izbora!Bar dok imamo samo ovu planetu, na kojoj je život moguć.

Poslednja izmena:
Zanimljiva debata.

Nakon nešto više od godinu dana od izbijanja pandemije COVID-19 i velikog broja analiza, tumačenja, predikcija i predloga, možemo da sumiramo utiske o posledicama koje je pretrpela privreda.
Pandemija Covida - 19 je pokazala upravo to, da novac nema nikakvu vrednost, kada su ljudski životi u pitanju i kataklizmične pojave.Borba sa virusom i drugim oblicima pretnje čovečanstvu, zahteva drugačija "moćna sredstva", novac (kapital) je izgubio trku!
Nije bitno da li si bogat ili siromašan, pogađa sve od reda.
Sumnjam..., mda se iskreno i nadam da se svet više vraćati na staro neće!

Pandemija Covida - 19 je pokazala upravo to, da novac nema nikakvu vrednost, kada su ljudski životi u pitanju i kataklizmične pojave.Borba sa virusom i drugim oblicima pretnje čovečanstvu, zahteva drugačija "moćna sredstva", novac (kapital) je izgubio trku!
Nije bitno da li si bogat ili siromašan, pogađa sve od reda.
Sumnjam..., mda se iskreno i nadam da se svet više vraćati na staro neće!
Ne, samo pokazuje da su Države odvratne.

Zato treba raditi na Globalnoj kapitalističkoj vladi

Šta ako je produktivniji
Covek kao jedinka ne moze sam da prezivi vec jedino u drustvu.

Drustvu koja je pravicna za sve ljude na kugli zemaljskoj i podjednaka isplata za sve do jednog!

Na taj nacin se ekonomija i standard ljudi podjednako podize.,

Neko gradi kucu, kupuje materijale,pa sve od igle do lokomotive..

Iz drugog ugla gledanja,

Ako posmatramo jednog coveka nezavisno od profesije sa mnogo novca.

Nebitna profesija i nacin na koji ga je zaradio.,

Za ostatak civilizacije je on kao takav (Stetocina)

rak-rana celog ljudskog drustva jer ce potrositi pare na glupostima, i nikako na napredak ekonomije i celoga drustva!!

Covek kao jedinka ne moze sam da prezivi vec jedino u drustvu.

Drustvu koja je pravicna za sve ljude na kugli zemaljskoj i podjednaka isplata za sve do jednog!

Na taj nacin se ekonomija i standard ljudi podjednako podize.,

Neko gradi kucu, kupuje materijale,pa sve od igle do lokomotive..

Iz drugog ugla gledanja,

Ako posmatramo jednog coveka nezavisno od profesije sa mnogo novca.

Nebitna profesija i nacin na koji ga je zaradio.,

Za ostatak civilizacije je on kao takav (Stetocina)

rak-rana celog ljudskog drustva jer ce potrositi pare na glupostima, i nikako na napredak ekonomije i celoga drustva!!

Da ali jedan napravi Yugo Koral, a drugi AMG

Ne možemo im dati isti lični dohodak

Nesmemo tako posmatrati na stvari i deliti ljude po nekakvim vrednostima,.

Neko odigra 1h derbi,neko mocan izbaci tesla elektricni auto,.
I nista nisu vredniji od nekog izmucenog radnika koji radi teske fizicke poslove celi dan po suncu.

Dao sam banalan neki primer, i ta dvojca su za ljudsku zajednicu i celokupnu ekonomiju sveta propast.

Ta dvojca ce potrositi na gluposti i time se i sam Novac kao vrednost rada obezvredjuje, jer nije ista za svaku ljudsku jedinku i podjednaka.,

Neko odigra 1h derbi,neko mocan izbaci tesla elektricni auto,.
I nista nisu vredniji od nekog izmucenog radnika koji radi teske fizicke poslove celi dan po suncu.

Dao sam banalan neki primer, i ta dvojca su za ljudsku zajednicu i celokupnu ekonomiju sveta propast.

Ta dvojca ce potrositi na gluposti i time se i sam Novac kao vrednost rada obezvredjuje, jer nije ista za svaku ljudsku jedinku i podjednaka.,
Opasnost podjednakog vrednovanja AMG i Korala je sledeća.

U sledećem ciklusu, obojica će izgubiti zainteresovanost. "Što ja radim, kad dobijam ionako istu platu."

Neko odigra jedan derbi,neko mocan izbacice tesla elektricni auto,.
I nista nisu vredniji od nekog izmucenog radnika koji radi teske fizicke poslove!

Dao sam banalan neki primer, i ta dvojca su za ljudsku zajednicu i celokupnu ekonomiju sveta prava propast.
Ta dvojca ce potrositi na gluposti i time se i sam Novac kao vrednost rada obezvredjuje, jer nije ista za svaku ljudsku jedinku i podjednaka..

Potpuno je pogrešno mrzeti nešto savršeno (skoro) kao globalizam.
Tu je najveća baza znanja i neiscrpni izvor inovacija.
Problem je kada jedan mali lider udruži državnu firmu i privatnu da uništi konkurenciju i tako napravi duopol pardon monopol zapravo.
Npr MTs pravi deal sa Telenorom da unisti SBB.

Već je proban tvoj sistem pre 120 godina.

Završio je poslovicom: "Niko mene ne može tako malo da plati koliko ja mogu malo da radim."
Ko nece taj pravedan sistem onda siroko mu polje,nek bere sipak i gazi travu pod zmijama,nek cuva krave,da radi sta god pozeli i zaradice istu tu platu ali na malo tezi nacin.,
a tu fotelju nek prepusti nekom ko hoce i voli taj posao da radi.

Back