Kuda posle osnovne skole?

pa da al ti ces znati da das inekciju,oni ne...
Да, али се то научи за сат времена...ево, ја сам на петој години медицине научила да дајем ињекције...на хирургији, на дежурству, сестра ми једном показала, два пота ме исконтролисала, после сам делила сам терапију...техникалије се брзо савладају, али ненаучено и нестечено предзнање је камен спотицања за завршавање факултета, а давање ињекције није.;)

Cairne:
Al 90% gimnazijalaca ne zna ni shta je GUSKA a ni shta je LOPATA !!!

ali vi mora da ste ponosni sto ste to ukapirali za pune cetiri godine... :roll:

vise nisam sigurna kolika je razlika izmedju strucnih skola i gimnazija ...
u sustini, u gimnaziji se uvek nadje neko ko forsira svoj predmet kao da je primarni ... vise njih ... u strucnoj su definisani primarni predmeti ...
da je u gimnaziji veci pritisak ... ne mora da znaci ...

na kraju krajeva, ako neko zeli nesto da uradi, on ce to uraditi ma sta god . ... ako neko zeli da uci, i nauci nesto, bez podrske ili sa, on ce to uraditi ... na tezi ili laksi nacin ...
a opsta zatupljenost i nezainteresovanost preplavljuje svugde jer se previse dopusta ... i popusta vise ...

ja otprilike odgovaram opisu.
sem sto imama pare jer dobro zaradjujem.
i sve dugujem sebi, i onome sto sam naucila.
tako da, planiram da ucim do kraja zivota :)

Pa sad to ispada ako nemas tatu a tata firmu da treba da dignes ruke od skole i da blejis dok ne padne plafon..Mislim da dolazi vreme kada ce se zaista ceniti skola i kvalitet...moji prijatelji vecina njih barem koji su se skolovali i imali samo sebe,dobro su se zaposlili.
Sad sto je u zemlji Srbiji obezvredjeno sve sto se zove kvalitet,neciji trud i znanje druga je tema...
Ne kazem da ne rade veze i protekcija ali malo su te price i deplasirane da samo i sve moze preko veze...

Ja sam definitivno za uze strucnu skolu.Kad sam ja bila osmak gledala sam na to ovako,sta ako me posle srednje nesto spreci da upisem fakultet,sta bih ja u tom slucaju sa diplomom iz gimnazije.I tako odlucim da igram na sigurno i upisem medicinsku.

pre neki dan zamal se onesvestim ispred privatne gim. na košootnjaku......od voznog parka matooranata.....od kampa ugostiteljskog predoozeća napravili školu...cena školarine godišnje.....prava sitnica....e, fora je kad završe školu..po programu međoonarodne matoore...aootomatski se priznaje svoodau svetu...imaju kembridž akreditaciju......osim u srbiji..mada to ništa ne znači...sooper je to ko ima pare da plati..

ja samo zelim odgovor imas skolu,fakultetsku diplomu,nemas vezu,nemas pare,nemas tatinu firmu...i sto si ucio???da li neko imaa odgovor ili ne

veze se ne nasledjuju, veze se sticu tokom skolovanja i generalno zivota... to se zove "kontakti" i nije nesto po cemu treba pljuvati. i napolju dosta stvari funkcionise putem preporuke...kapiram da u normalnom svetu mozes da imas veza koliko hoces, ako ne znas da radis posao, niko te nece zaposliti- nece ni u ovoj drzavi doveka moci da se vezari bez znanja.

Ja sam profesor u srednjoj stručnoj školi, ali svakom detetu koje poseduje dovoljne intelektualne sposobnosti preporučujem gimnaziju. Kroz gimnazijalsko školovanje dete stiče opštu kulturu, nauči kako da uči, razvija svoje idividualne sposobnosti i okruženje deluje podsticajno. Na žalost u ovoj zemlji je teško i sa fakultetskom diplomom, tako da ne verujem da će se bilo ko usrećiti diplomom stručne škole i da ona pruža bilo kakvu sigurnost(izuzetak su farmaceutski tehičari). Mislim da su dodatne 4 god. jako bitne za dete u izboru budućeg zanimanja i da ipak drugačije razmišlja sa 18 nego sa 14 god. Ako i ne bude odličan đak izbor može biti neka viša škola, a izuzev medicine može raditi svaki drugi posao za koji je predviđena stručna škola. U gimnaziji nema prakse koja je za decu vrlo iscrpljujuća, ali zato ima mnogo različitih mogućnosti(predstave, takmičenja,tribane,koncerti...)

i koja se bolje provela..
A skole su totalno otisle u *****...Znaci moja keva kad sam je upisivala,otvoreno je zvala i pitala pravno-birotehnicku skolu koliko treba da plati da joj se dete upise i rekli su nam ne znam tacno dal je bilo 15.000 ili 30.000,a mozda i 18.000 bitno da se placa...
Citala sam knjigu koju mi je dala tetka prof. 'uska vrata Beograda'koja otvoreno pise o tome kako su s upisivlai u ksole

Која правно-биротехничка има их две у Београду. Плаћа се само за ванредне ученике око 5000 месечно вероватно да је цена скочила.

predpostavljam da te ceka dug zivot i ceo radni vek. nece doveka biti tako ovde. nije bas lepo kad svatis da zbog gluposti nisi iskoristila svoj puni potencijal i da u nekim zrelim godinama radis bzvz posao bez mogucnosti napredovanja, a oko tebe svi sa diplomom+znanjem zive neuporedivo bolje. ako imas mogucnosti zasto zatvoriti moguce puteve zbog manjka obrazovanja, od viska (diplome, znanja) glava ne boli, a od manjka bogam da...

Dajte ljudi o cemo pricate...Od mog druga brat radi u Austriji,sa SREDNJOM SKOLOM,i to u renta-caru cuva i pere automobile,i ima platu od 1.500-1.700 evra...mislim...Govorim samo da zivimo u Srbiji...Ko ovde ima tu platu,sa srednjom skolom?Osim oni sto nemaju vezu...To kad ljudi sebi priznaju bice lakse

Back