Kuda plovi ovaj naš srpski brod?

Kuda plovi ovaj naš srpski brod? Kuda smo to krenuli i gde planiramo da stignemo? Da li idemo ka EU ili se zloupotrebljava situacija oko Kosova pa se namerno ne vrše reforme u društvu i zbog toga je ka EU tako usporen? Da li polako postajemo pravoslavna džamahirija gde ćemo pored svih elita imati i svešteničku elitu (u materijanom smislu)?
Надам се да не идемо у ЕУ. Ем је то пропаст, ем ништаод тога немамо, ем су у ЕУ у јнајвећем наши смртни непријатљи. Не сви, али они најважнији да.

Mislim da ovaj brod ne plovi nikida nego da je postao "Vučićeva prćija". Za nenapredovanje ka EU Vučić krivicu svaljuje na Brisel zbog Kosova što mu savršeno odgovara. Vučić je jedan opasan autokrata koji vlada po sistemu "država to sam ja". To je velika opasnost za svaki državu da zavisi od jednog čoveka. Država mora da ima izgrađene institucije moje u svakom trenutku mogu da funcionišu bez obzira da li nekog trenutno nema.

Ми деценијама не пловимо нигде, ми се вртимо у круг.
Путницима се чини да пловимо.
Немамо капетана, навигатора, машинисту, бродског лекара, официра задуженог за безбедност посаде и путника.
Један стари оронули брод који плута још увек а вода продире кроз пукотине.

Back