Куда идеш Сербије

Којим путем треба да иде Србија

 • Путем ПРАВОСЛАВНЕ МОНАРХИЈЕ

  glasova: 14 29,2%
 • Путем Комунизма

  glasova: 2 4,2%
 • Путем Фашизма

  glasova: 3 6,3%
 • Путем Европе

  glasova: 29 60,4%

 • Ukupno glasova
  48
 • Anketa je zatvorena .
Poruka
22.425
Унионистичка пропаганда на Балкану појачана је од године 1577. када је папа Гргур XIII основао у Риму Collegium Graecum за спремање мисионара међу Грцима. За спремање мисионара уније међу православним Србима и Бугарима био је основан Collegium Illyricum. Прозелитска активност Римске курије у нашим крајевима појачана је после 1622. године када је папа Гргур XV основао Congregatio de propaganda fide (Конгрегација за пропаганду вере), која је подстицала и финансирала рад мисионара уније. Ради спремања ових мисионара папа Урбан VIII основао је 1627. године Collegium Illyricum Urbanum. У њега су довођени и ту школовани бројни младићи из наших крајева.
 

~Petar~

Poznat
Poruka
8.644
GZ:
Moj odgovor bi bio ni jedno od ovog.. Postavi takav odgovor..

Za monarhiju definitivno nisam.. Za komunizam takodje, o fasizmu je besmisleno, a put evrope je prah koji ce da se rasprsti za nekoliko godina kad se i sama bude raspadala...
ovo mi je vise dosadno,ali niko jos od "proroka raspada evrope" mi nije odgovorio kako ce se to eu raspasti i na osnovu cega?....aj budi kreativan:)
 

gost 13024

Domaćin
Poruka
3.927
Petar_FPN:
ovo mi je vise dosadno,ali niko jos od "proroka raspada evrope" mi nije odgovorio kako ce se to eu raspasti i na osnovu cega?....aj budi kreativan:)


Uz duboko uvazavanje gospodina.. nije rijec o prorcanstvu nego o prostom razmisljanju..

Ne zelim ja da tvrdim kako je sve trulo, kako nema smisla, kako je sve to lose i sl..

Cisto istorijski gledano jasno je da Evropa sada kakva je a posebno sa prosirenjima ne moze da opstane jedinstvena dugo, na kraju krajeva pokazalo se to odbijanjem evropskog Ustava od strane Francuza i Holandjana..

Poz.
 

diretore

Veoma poznat
Poruka
12.998
Izbori koje suprostavljas u svojoj anketi se nekako ne nalaze suprostavljeni.
Tipa ako uzmes "Pravoslavna Monarhija" (pojam koji je jako cudan) i zamjenim ga sa samo monarhija vidjeces da taj put nema nikakve suprostavljenosti sa "putem Evrope".
U Evropi su zemlje poput Velike Britanije, Spanije, Holandije, i da ne nabrajam jos drzava koje su po ustavnom uredjenju parlamentarne monarhije.
Znaci "putem Evrope" mogu ici i monarhije.
Iz svega ovog mi se cini da ti u stvari imas problema oko shvatanja pojma drzavno uredjenje.
 
Poruka
22.425
ХВАЛА ТИ МИТО,СРБИЈА ТЕ НЕЦЕ ЗАБОРАВИТИ!!!!!
Писмо Димитрија Љотица Краљу Петру,јуна 1943

"Ваше Величанство... Ја чиним све што је у мојој моћи да спасем што је више могуће српског живља. Пропаганда из Лондона спречава ме у овом послу. Не смета што ме напада, јер то чини мој тешки задатак са окупаторским снагама лакшим. Али ја молим да ме Ви не третирате као Квислинга или Павелића који је до данас уништио око 600.000 Срба у НДХ. Знам да у редовима српских оружаних снага има око 80% официра и људи који припадају покрету Михаиловића. Ја сам спреман да предам власт Михаиловићу када Немци оду, да би се одржао закон и ред у земљи. Ради тога, молим Вас да делујете на Михаиловића да не проузрокује преране репресалије над незаштићеним становништвом. Свака немачка глава плаћа се са сто српских. За мене, међутим, свака појединачна српска глава дража је од сто немачких. После ослобођења земље спреман сам да изађем пред народни суд. За моја дела историја ће да суди најбоље".
 
Poruka
22.425
ПРАВОСЛАВНА МОНАРХИЈА ЈЕ БОЖИЈА И БАЛГОСЛОВЕНА ПАЗИ НА СВОЈЕ ПОДАНИКЕ,
ДОК ЛАТИНСКА ИЛИ РИМО - КАТОЛИЧКА,КАТОЛИЧКА ЈЕ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА.
ЈЕ ЈЕРЕТИЧКА САТАНСКА И БЕЗБОЖНА
 

Top