moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 30.787
Ја волим тегле.
I tegle vole fas 💜
Ја волим тегле.
Recikliras u Beogradu? Lost cause ja bih rekla
I kod mene ovde imaju kontejneri za plastiku, ali kad se kupi đubre sve ide u isti kamionDa, da...redovno.
Navikla sam tako.
Postoje one kante, za staklo, za plastiku, na ulici....nakupim flase u kesu i pobacam u te kante.
Ne znam, meni muz kaze da ide to u reciklazu...trebalo bi da se razume.
Ne bi to mogla sad nikako, ali ako bi dolazili kuci i uzimali ok...U Njemackoj recikliraju sve..plasticne flase,ostalu plastiku,papir,staklo,ostalo smece.
Jest da moras imati pet kanti za smece,ali svidja mi se taj metod.
Kakvi najloni, mislis kese?Brzo se navikneš na to razdvajanje smeća jer znaš da je ispravno. Meni su zabunu pravili najloni![]()
Suvišno je napomenuti sa kakvim neprijatnim iščekivanjem sam se vraćala kući svakog drugog četvrtka, ne znajući da li su mi pokupili kesu ili ne![]()
Da. Ono u šta pakuju toalet papir, novine i slično. Pogrešno odložim pa onda vraćam i tako.. Smijirija kad navikneš da zajedno baciš ljuske od krompira konzerve i flaše naravno da si zbunjen neko vrijeme.Kakvi najloni, mislis kese?
Ja sam se brzo navikla na to odvajanje smeca,samo je ponekad bio problem u definiciji sta spada u plastiku.🙂Kod mene obično đubre dva puta nedeljno papir i staklo jednom nedeljno i plastika jednom u dve nedelje u tim valorlux kesama. Imam 3 kante u stanukad su mi bile drugarice pre mesec dana, nisam mogla da ih sačekam na aerodromu zbog posla, pa su otišle same u stan i rekla sam im da rade sta hoće, samo đubre da ne bacaju
![]()
Pa to, šta sme u valorlux kesu, da li će da mi je vrate da li će da me kazneJa sam se brzo navikla na to odvajanje smeca,samo je ponekad bio problem u definiciji sta spada u plastiku.🙂
Mozes da me zoves u goste.😂😂😂
Moguće, ne znam.Ma,tegla uopste ne mirise na sirce.Oprana,cista...stavim igrom slucaja neke makarone u nju...drugi dan,pokvarile se.
Pomislim da je do makarona.Operem ponovo teglu,stavim ponovo druge,opet isto...pokvarile se.
Stavim u drugu teglu koja nije bila od kiselih krastavaca,nije im nista.🙂
Posle cujem da i drugi ljudi nista ne stavljaju u tegle,ako je u njima bila neka kiselina.
Mozda je i do poklopca,ne znam,nije mi palo na um.Moguće, ne znam.
Ono što znam je da se tegle pripremaju da se sipa recimo med u njih baš tako, peru sodom bikarbonom i vodom. Soda je baza, neutrališe kiseline raznih vrsta. Realno, staklo ne upija ništa, ali može poklopac. Zato se poklopci kupuju novi. Zameni poklopac ili makar stavi čistu kesu preko tegle pre poklopca.
Vec te vidim na toj tajnoj operaciji bacanja smeca...kacket,naocari...da te ne prepoznaju.?Pa to, šta sme u valorlux kesu, da li će da mi je vrate da li će da me kazne
Jednom se vraćam s posla, vidim ispred ulaza samo jedna kesa ostavljena. Počinjem da se preznojavam, moja je garant
Prođem nonsalantno pored, prepoznam dakako moje đubre, ali iskuliram. Vratim se oko ponoći, krišom, prepakujem u veliku crnu kesu I bacim u obično đubre![]()
Ko je*e etikete ako je unutrasnjost cista. Ups... lgbt friendly...da me ne banuju...sinoc uzmem da pojedem pitu i ne znam sta cu uz nju..
otvorim frizider i resim da potamanim teglu sa krastavcima posto su ostala jos 3,4..
krastavce mi je donela prijateljica, vrhunski ih sprema
i sinoc samo praznu teglu nalijem vodom i ostavim u sudoperi
danas stavim ponovo kajsije u serpu da spremim dzem i uhvatim se za onu teglu iz sudopere da je operem
a na tegli stoji originalna nalepnica za masline, onako kako je kupljena
moja prijatljica je stavila zimnicu u teglu sa original nalepnicom, bez skidanja
onda pogledam one moje tegle oprane i pripremljene za dzem od kajsija i pomislim kako ja nikad ne bih stavila dzem ili zimnicu u komletno neopranu teglu oslobodjenu od tereta i obelezja svih prethodnih sadrzaja i rokova trajanja
a kako vi?
Neko je pretpostavljam mora da odobri tu etiketu.
E sad da uzme zejtin i da skida te etikete, molim lepo.Костић је власник. Миодраг.
Faza 2 eksperimentaIma nalepnica koje se baš teško skidaju. Naučio sam trik da se taj lepak skida sa uljem. Namočiš malo ulja na krpu i ono rastvori lepak. Neki dan sam to hteo da kažem jednoj našoj forumašici u temi a ona se naljuti jer je mislila da je kritikujem što nie do kraja skinula nalepnicu...
da, prvo se maksiomalno skine nalepnica sa malo ili nimalo papiraFaza 2 eksperimenta
U fazi 1 pokusao sam da iskoristim ulje da skinem papirnu nalepnicu onako kako jeste. Sve sto sam uspeo je da napravim da tegla bude klizavija.
U fazi 2 postupak je bio prvo zguli papir, posto je tegla odstojala u vreloj vodi neko vreme ali papir nije spao sam, dakle onda gulim papir i ako ostane beli lepak na tegli idemo dalje....
Znaci nema pokrivnog papira samo onaj deo koji se tesko skida.
U fazi 1 koristio sam relativno puno ulja
U fazi 2 vrlo malo mozda ni na vrh kasicice i to je dovoljno.
Namazao sam ulje vrlo tanko svuda preko nanosa lepka. Iz nekog razloga iako ulje ne rastvara taj lepak ipak pomaze da se zguli taj nanos od lepka i to mnogo brze nego sa bilo kojim rastvaracem. Mislim da je fora u tome da kad jednom skines lepak ovo ulje ga spreci da se ponovo lepi.
Koristio sam stari tup ravan noz (bez recki). I gulio lepak, tamo gde sam prosao sa nozem i zgulio, nisam morao da se vracam. Mozda mi je trebalo 2-3 minuta da skinem sve, mnogo brze nego da sam trljao nekim drugim rastvaracem. Na kraju sam sve oprao deterdzentom za sudove koji naravno skida ulje.
Tegle ko nove!