KUD PLOVI KRSTARICA SA OVAKVIM FORUMAŠIMA?

Nije mi jasno otkud ova tema na psihologiji,kad se najmanje prica o psihloskom aspektu lose komunikacije,trenutno samo na forumu (ali je i u zivotu tako).
Naravno odmah su se ukljucili oni koji ljude dele na zelene,plave i crvene,iako ne znaju da sva pravila koja vaze za njih vaze i za moderatore,i nama se brisu postovi,dobijamo opomene, cak se i neki razrese za nedolicno ponasanje na forumu.
Ali to ocito ne moze da se objasni ponekim ljudima,ali ajd'.
Poli je najbolji dala savet,sve sta ne bismo voleli da cujemo na svoj racun, da ne gvorimo drugima,koliko je to moguce...A forum kao takav je mesto gde svako moze da kaze svoje misljenje,i sto je vise razlicitih misljenja to je bolje.Ima sistem prijavljivanja koji neki forumasi koriste za licne razmirice,ali ok,svako radi prema svojoj savesti.

To je dobar savet, i trebalo bi da ga usvoje ne samo članovi, već i svi moderatori. 😉
Moja druga recenica je i to objasnila,da pravila vaze i za nas.Cak i vise nego za obicne korisnike,ja sam naprimer dosta uzdrzaniji u komentarima nego pre.
Zato se drugi forumasi ne libe da bilo koji moj post pocnu sa 'ti kao moderator' ne shvataju da sam i ja isto obican korisnik.Gluposti da mi jedni druge podrzavamo,stitimo i kad nisu u pravu necu ni da komentarisem.
Opet skrecemo sa teme...
Realno neko ovde koristi anonimnost da sve ono sta ne sme u RL iskaze,da svoje strahove i bes iskali...Neke ponekad i razumem,nekih mi je zao.A najdrazi su mi oni forumasi sa kojima se na jednoj temi super ismejemo,a na drugoj ratujemo rovovski,bez vredjanja naravno......

Moja druga recenica je i to objasnila,da pravila vaze i za nas.Cak i vise nego za obicne korisnike,ja sam naprimer dosta uzdrzaniji u komentarima nego pre.
Zato se drugi forumasi ne libe da bilo koji moj post pocnu sa 'ti kao moderator' ne shvataju da sam i ja isto obican korisnik.Gluposti da mi jedni druge podrzavamo,stitimo i kad nisu u pravu necu ni da komentarisem.
Opet skrecemo sa teme...
Realno neko ovde koristi anonimnost da sve ono sta ne sme u RL iskaze,da svoje strahove i bes iskali...Neke ponekad i razumem,nekih mi je zao.A najdrazi su mi oni forumasi sa kojima se na jednoj temi super ismejemo,a na drugoj ratujemo rovovski,bez vredjanja naravno......
Razmisli o tome da sam napisala: svi moderatori.
Nisam govorila o tebi.
A šta o temi konkretno mislim je (ako je dozvoljeno da postavljam linkove) https://kazivanja.com/blog/nirnberg/

Kad je već uvedeno lajkovanje umesto reputacije evo ja predlažem da se umesto "ignore" uvede blokiranje jer ovako ako ja stavim "osobu X" na ignore, ja ne vidim šta on piše, ali on/a vidi šta ja pišem, pa se baš zbog toga u poslednje vreme uzdržavam bilo šta lično da napišem; neću svoje relativno intimne stvari da pišem kada znam da pojedinci čekaju tuđi problem kao psi kada čekaju da im se baci koska...

Koncept foruma je generalno odavno, sa pojavom raznih društvenih mreža, počeo da se menja.
Ja sam pisala na mnogim, i na svakom se uvek postavljala ovakva pitanja, sa nekim teškim prizvukom sete, kako forum nestaje i gubi svoju dušu, što je potpuna besmislica. Forum čine ljudi, a ljudi se menjaju, smenjuju, jedni odlaze, drugi dolaze i samim tim stvaraju novu klimu i novo okruženje.
Ne, neće odumreti, samo se ljudi menjaju, i za one koji vole da pišu na forumima to je potpuno normalna situacija.

Kao i to da medju stotinama ljudi uvek bude i ekstremno komplikovanih ljudi koji su teški i sebi i drugima...:)

ljudi se menjaju, smenjuju, jedni odlaze, drugi dolaze i samim tim stvaraju novu klimu i novo okruženje.
Ne, neće odumreti, samo se ljudi menjaju, i za one koji vole da pišu na forumima to je potpuno normalna situacija.
Vidiš, možda je u tome (ovde) problem, što nit se rađamo nit umiremo, isti ljudi 15 godina 🙃
A sigurno će odumreti, možda sa nama "kornjačama" možda nešto kasnije, rijaliti obožavaoci, klinci prazni iznutra, plaćeni influenseri...jedino ako se pretvori u nešto drugo a zadrži isti naziv, što se mene tiče ovo odavno nije forum, pokušavam sad da zamislim scenu: agora, tema "anal", pa tragikomično 🤣

ja se prilagodio i sa ovi novi...metamorfoza draga ti to je kljuc socijalna i emotivna mimikrija pa dok ne provale da u mene ima tragova predjasnjih vremena
U pravu je čovek, samo ne možemo svi tako lako iz gusenice u leptira, a još da deluje samo spolja dok zapravo ima prave vrednosti koje ume da sakrije ili pokaže, prema potrebi. Car si @pesho

U pravu je čovek, samo ne možemo svi tako lako iz gusenice u leptira, a još da deluje samo spolja dok zapravo ima prave vrednosti koje ume da sakrije ili pokaže, prema potrebi. Car si @pesho
ma nisam ni nalik forumasu koji bejah prije 10 godina...svaka me mogla odje driblati jos kad se udruze u copor proteraju me samo tako
sto ne znaci da sam se i ja poceo coporasiti u drugi copor nego ojaco forumashku figuru kroz svega i svacega
sad mogu sa svakim sto kroz sprdnju sto zbilju...manje zbilju naravno

Koliko ih još ima sa ovoliko poruka za nekoliko meseci?

Statistika?
Izgleda da nisi shvatila sta sam hteo da kazem. Napisao sam da zna se vec ko dozvoljava spamovanje tema, otvaranje nekih besmislenih tema i slicno da bi forum imao sto vise poruka i time bio sto popularniji da bi na kraju zaradio. Ne kazem ja nista o tome koliko si ti ispisala poruka niti mislim da imas ista od toga.

Izgleda da nisi shvatila sta sam hteo da kazem. Napisao sam da zna se vec ko dozvoljava spamovanje tema, otvaranje nekih besmislenih tema i slicno da bi forum imao sto vise poruka i time bio sto popularniji da bi na kraju zaradio. Ne kazem ja nista o tome koliko si ti ispisala poruka niti mislim da imas ista od toga.
Dobro.

• Podržavam
Reactions: DUH
Da li loša atmosfera na "Krstarici" može da se popravi, pa da zadovoljniji nastavimo da plovimo neistraženim putevima virtuale? Da li smo u stanju da popravimo sebe, da zagrlimo prijateljskom rukom onog pored sebe, ili bar da probamo taj podvig da učinimo?

Mislim da može, mislim i da znam kako, ali nije moje kao neko ko je od skora ovde drobi o tome.

Ali svakako zavisi i od svakog od nas, kako reagujemo na provokaciju, vređanje.

Za svađu je uvek potrebno dvoje.

Pa niko nas puškom ne tera da pišemo na forumu. :D

Pa niko nas puškom ne tera da pišemo na forumu. :D
Treba sve da funkcionise po pravilima i da se svako pisanje koje odstupa od toga sankcionise. Moderacija ima totalno nakaradnu filozofiju da pustaju neke da rade sta god hoce pa ako se uklopis u to ludilo pisi ako se ne uklapas skloni se da oni mogu na miru da nastave da krse pravilnik.

Mislim da može, mislim i da znam kako, ali nije moje kao neko ko je od skora ovde drobi o tome.

Ali svakako zavisi i od svakog od nas, kako reagujemo na provokaciju, vređanje.

Za svađu je uvek potrebno dvoje.
Nije bitno koliko si dugo tu ako imas predlog iznesi ga. Tvoj ce mozda i da cuju, ako nista bice dobra tema za razmisljanje.

Treba sve da funkcionise po pravilima i da se svako pisanje koje odstupa od toga sankcionise. Moderacija ima totalno nakaradnu filozofiju da pustaju neke da rade sta god hoce pa ako se uklopis u to ludilo pisi ako se ne uklapas skloni se da oni mogu na miru da nastave da krse pravilnik.

Za sve je kriv gospodin Tviter, da ti ja kažem....:D

Kako rece Poly svako treba da podje od sebe. Ono što ne bi sam želeo da čuje,neka ne govori drugima.Dugo sam, na ovom forumu i znam da je uzajamno uvazavanje i postovanje tudjeg misljenja pa i kada ne mislimo isto , ono sto nas cini licnostima . Vremena se menjaju, ljudi se menjaju, navike se menjaju veliki broj korisnika je cirkulisao i cirkulise sa svojim misljenjima koja je trebalo i koja treba uskladiti i kanalisati , tako da nikoga ne povrediš ili uvrediš, a da ovaj forum ostane prijatno mesto za boravak .Ako mislite da je to lako onda se varate.Forum je preziveo Fejs, Inastragram, Twiter, Tik Tok, prezivece i ostalo.Samo kada se setim intelektualnih i ljudskih gromada koji su prosli kroz ovaj forum i ostavili svoj neizbrisiv trag .Volela bih da to i za nas koji smo sada na forumu neko to isto kaže a to moze samo ako budemo ljudi i medjusobno se uvazavamo.

Back