Kucni ljubimci - vredi li pratiti trend po svaku cenu?!

Marquise de Sade

Domaćin
Poruka
3.203
Razmisljala sam da li ova podtema treba da stoji ovde, ali posto su ljubimci deo porodice, mislim da je najprigodnija.

Najpre, da dam do znanja da ne pisem napamet. Pored clanova (ljudske) porodice, kuci imamo 4 psa, macku, papagaja i ribu!
Nekome ce mozda sve ovo da dodje previse, ali nasem zivotnom stilu i karakterima bas pase. ;)

Dok sam, kao po obicaju, nabrzinu pregledavala sta se to daje na TV-u, nacekala sam neku emisiju gde "trenderka" tetovira svoju macku! Macka je bila rase Sphynx (jos poznata i kao Kanadska bezdlaka macka) i njena vlasnica je mislila da je bas prikladno i kul da maca ima tetovazu faraona na prsima!
Kao ljubitelja zivotinja to me je jako uznemirilo! U trenutku sam se iznervirala i napravila sebi sliku u glavi kako cupam tu zenu dok joj sva kosa ne otpadne!
thsmiley_burnup-1.gif

Volim da vidim one male rase obucene u dzempercice (nije samo zbog trenda, te male rase su sklone smrzavanju zimi - pas, macka nebitno) i to razumem. Volim i kad vidim neku kucu sa snalicom/masnicom na glavi i priznajem da mi je to bas simpaticno. (Cak i mi imamo jednu malu bundicu cija glavica prosto moli za frizuricu! :heart: ) Ali, izloziti zivotinju boli zbog nekih hirova koje ima vlasnik ne mogu da prezivim ni oprostim! :dash: Macana je bila pod anestezijom i kada je pocela da se budi videlo se da joj sve to smeta.

Razlog postavljanja ove teme je jednostavan : Sta Vi mislite o preterivanju kada se radi o kucnim ljubimcima? Odobravate ili ne? (Ne) Svidja Vam se? Ne zanima Vas sve dok nije vasa zivotinja u pitanju? :eek:

Hvala Vam unapred na odgovorima.

sphynxcat.jpg

~Sphynx~

lavicazar

Veoma poznat
Poruka
13.612
Sve je u redu dok je umereno, znaci podrzavam dzemperice pogotovu za rase bez poddlake (za pse) iskreno mislim da macki i ne treba dzemper, i da ga ne trpi, osim mozda toj Sfinks
Imam maltezera kojoj moraju da se stavljaju masnice zbog dugih siski i zimi oblace dzemperici, iz razloga zato sto nema poddlaku
Ali tetoviranje, lakiranje noktiju, perike, oblacenje leti, farbanje ljubimaca! to je cisto mucenje, gde se ljubimci bukvalno koriste da se privuce paznja na vlasnika:(

donamileva

Buduća legenda
Poruka
30.635
Svako ko ima kucne ljubimce treba pogledati cezar milana i imace drugu pravu predstavu sta je mucni ljubimac

e pa moji Dona i Baja kao da su prošli obuku kod Cezara
samo što jer u našem slučaju Cezar mm
a i malinoi su prirodno već sve naučeni:whistling::whistling:

Većina onih koji kao ljubimce čuvaju pse trenutno modernigh rasa - nekada su to bili koreri, pa labradori, pa dalmatinci, već kako je koj film sa datim rasama dospevao u javnost... ne radi to iz ljubavi feć mode radi.
Raznorazna preterivanja se onda i mogu da očekuju

mimi's mom

Buduća legenda
Poruka
32.800
Razmisljala sam da li ova podtema treba da stoji ovde, ali posto su ljubimci deo porodice, mislim da je najprigodnija.

Najpre, da dam do znanja da ne pisem napamet. Pored clanova (ljudske) porodice, kuci imamo 4 psa, macku, papagaja i ribu!
Nekome ce mozda sve ovo da dodje previse, ali nasem zivotnom stilu i karakterima bas pase. ;)

Dok sam, kao po obicaju, nabrzinu pregledavala sta se to daje na TV-u, nacekala sam neku emisiju gde "trenderka" tetovira svoju macku! Macka je bila rase Sphynx (jos poznata i kao Kanadska bezdlaka macka) i njena vlasnica je mislila da je bas prikladno i kul da maca ima tetovazu faraona na prsima!
Kao ljubitelja zivotinja to me je jako uznemirilo! U trenutku sam se iznervirala i napravila sebi sliku u glavi kako cupam tu zenu dok joj sva kosa ne otpadne!
thsmiley_burnup-1.gif

Volim da vidim one male rase obucene u dzempercice (nije samo zbog trenda, te male rase su sklone smrzavanju zimi - pas, macka nebitno) i to razumem. Volim i kad vidim neku kucu sa snalicom/masnicom na glavi i priznajem da mi je to bas simpaticno. (Cak i mi imamo jednu malu bundicu cija glavica prosto moli za frizuricu! :heart: ) Ali, izloziti zivotinju boli zbog nekih hirova koje ima vlasnik ne mogu da prezivim ni oprostim! :dash: Macana je bila pod anestezijom i kada je pocela da se budi videlo se da joj sve to smeta.

Razlog postavljanja ove teme je jednostavan : Sta Vi mislite o preterivanju kada se radi o kucnim ljubimcima? Odobravate ili ne? (Ne) Svidja Vam se? Ne zanima Vas sve dok nije vasa zivotinja u pitanju? :eek:

Hvala Vam unapred na odgovorima.

sphynxcat.jpg

~Sphynx~

Sećam se toga, vlasnica je beše Ruskinja, konkubina nekog njihovog novopečenog bogataša? Treba i te ljude razumeti za tako bahato rasipanje novca, direktno iz feudalnog uređenja su prešli u neki nakaradni komunizam i ovo je prvi put u dužoj istoriji da oni imaju materijalna dobra. S druge strane, neka ih, neka se bahate sa vilama, jahtama, ergelama (pod uslovom da su konji zbrinuti kako treba) ali kod bundi i kod ovog primera povlačim crtu, tu ni trunčicu razumevanja nemam. Inače, sphinx su među najskupljim mačkama na svetu, rame uz rame sa bengalskim možda.

I da se razumemo, psima bez podlake i/ili sa kratkom dlakom zimi treba odelce, psima sa dugim šiškama treba šnalica da se ne bi povređivali, to je u redu i nije samo trend.

Obozavam Cezara! Totalno mi je promenio pristup "obuke" zivotinja. Kad god komuniciram sa psima pokusavam da se setim i da primenim njegove tehnike. I ne samo ja, vec svi u kuci!
Moram da priznajem - deluje. Bravo za njega i veliko hvala!
Covek je genije, zar ne! :D

:amen: Deluje čak i na mačke, moj Mirko je shvatio šta znači ŠŠŠ kad planira da iz mog krila neopaženo isklizne na sto. Kad se primenjuju njegovi saveti, pas tačno zna šta se od njega očekuje jer je to ustvari njihov vid sporazumevanja, tako u čopporu pasa/vukova dominantna jedinka koriguje ponašanje neposlučnih članova čopora.