KUĆNA MINI PEKARA...

malo manje od 3 godine
i stvarno je dosta koristimo
nista se jos nije kvarilo

- - - - - - - - - -

al znas kako
to nisu preskupi uredjaji
ako zakljucis da ti treba kupit ces opet kad ti se pokvari
ili dotraje
super si odabrao model - najbitinije je da ima dvije lopatice
zbog ravnomjernijeg mijesanja tijesta

Na svakom pakovanja kvasca piše za koliko je brašna. A i u knjižici sa uputstvima i receptima koju ćeš dobiti uz pekaricu piše za svaki recept koliko kvasca.

Mislim da ukus hleba ne zavisi da li je svež ili suvi kvasac, ali je suvi mnogo zgodniji u ovom slučaju.

Lepo su ti savetovali da se za početak držiš uputstava i mera i redosleda kako ti bude pisalo, a posle ćeš naći ono što vama najviše odgovara.

Ja sam npr. smanjila količinu svih namirnica iz uputstva (uglavnom je 500 g brašna) za trećinu. Pa pravim od 2 dl vode i 350 b brašna jer mi je dovoljna veličina, a najzadovoljnija sam kako mi se ispeče toliki hleb.

- - - - - - - - - -

ma ja to sve odokativno
al 10 g suvog kvasca je previse
ja stavim kesicu od 7 grama na malo jace od pola kg
previse kvasca i/ili vode napravi probem tipa ulubljenog hljeba
pa gomila ljudi misli da nesto nije ok, kao ne pece dobro...
zapravo, glavno je smanjiti kvasac i vodu malo u odnosu na recepte iz knjizice
vidjet ces vec ; )

ja nisam ovo znala, a dešavalo mi se da bude ulubljen hleb, ali to uglavnom kad stavim više integralnog brašna, pa sam mislila da je zato što se ta druga brašna (koja nisu bela) ponašaju drugačije, slabije rastu... To ne utiče na njegov ukus, samo nije lepa vekna. Čak i kad se iseče na kriške nije ružno.

Na svakom pakovanja kvasca piše za koliko je brašna. A i u knjižici sa uputstvima i receptima koju ćeš dobiti uz pekaricu piše za svaki recept koliko kvasca.

Mislim da ukus hleba ne zavisi da li je svež ili suvi kvasac, ali je suvi mnogo zgodniji u ovom slučaju.

Lepo su ti savetovali da se za početak držiš uputstava i mera i redosleda kako ti bude pisalo, a posle ćeš naći ono što vama najviše odgovara.

Ja sam npr. smanjila količinu svih namirnica iz uputstva (uglavnom je 500 g brašna) za trećinu. Pa pravim od 2 dl vode i 350 b brašna jer mi je dovoljna veličina, a najzadovoljnija sam kako mi se ispeče toliki hleb.

- - - - - - - - - -

ja nisam ovo znala, a dešavalo mi se da bude ulubljen hleb, ali to uglavnom kad stavim više integralnog brašna, pa sam mislila da je zato što se ta druga brašna (koja nisu bela) ponašaju drugačije, slabije rastu... To ne utiče na njegov ukus, samo nije lepa vekna. Čak i kad se iseče na kriške nije ružno.

nije
vec ovo sto sam ti rekla, sigurno
uvijek stavi kvasca i vode manje nego u receptu
tu se tijesto dize u kontroliranim uvjetima
brzo postigne temperaturu
pa se iz kvasca izvuce maksimum
a previse vode da gnjecavo tijesto
vlaznost brasna varira tako da je sigurnije kad je malo manje vode

e, ja pravim i od samo integralnog psenicnog i/ili razenog
pa dodam i razne sjemenke unutra
super bude
al kad pravis razeno dodaj mrvu meda u tijesto
i nemoj s obicnim uljem vec s maslacem ili maslinovim

mi stavljali ugl svezi kvasac ali 1/3 kvasca

malo toplog mleka/vode, kvasac i kasicica ili malo manje od kas.secara
i kad se kvasac rastopi i nadodje sipa se u pekaricu (podigne se pena...a ako toga nema ne valja...ovo vazi i za suvi kvasac, na isti nacin)
vodu postepeno dodajes, toliko da moze lepo da se mesa

mi stavljali ugl svezi kvasac ali 1/3 kvasca

malo toplog mleka/vode, kvasac i kasicica ili malo manje od kas.secara
i kad se kvasac rastopi i nadodje sipa se u pekaricu (podigne se pena...a ako toga nema ne valja...ovo vazi i za suvi kvasac, na isti nacin)
vodu postepeno dodajes, toliko da moze lepo da se mesa

Jeb'i ga, onda ti je to pola posla kao da ga ručno zamesiš !
Rastvaraš, podgrejavaš da bude mlako, postepeno dodavanje vode....!?

Fora je da odjednom naguraš sve sastojke, meteš na "3 h" i čekaš vruć 'leba...!
Domaća mast i aleva paprika su unapred pripremljeni !

Sta bi sa pekaricom?Razani hleb, moja pekarica :)

IMG_20161021_161037.jpg

Danas mi je isporučili.
Upravo pečem svoj hleb prvenac,
Izabrao sam da to bude hleb sa jogurtom,
300 ml mleka, 200 ml jogurta i 700 gr. brašna ....

Za sat ipo videću da li sam omašio kupovinom,
iako ovu pekaru svi traže i jedva sam je pronašao.

Aj', Bože pomozi....!

Pekara je sigurno dobra, to što je svi traže ti je najbolji pokazatelj. A i neko ovde rece da ima istu takvu. Samo taj mi recept nije poznat. Ako ne bude valjao to će biti zbog recepta. Ali verovatno će sve da bude super.

Pekara je sigurno dobra, to što je svi traže ti je najbolji pokazatelj. A i neko ovde rece da ima istu takvu. Samo taj mi recept nije poznat. Ako ne bude valjao to će biti zbog recepta. Ali verovatno će sve da bude super.

Znaću za sat i 20 minuta.
Recept je iz njihove sveske...
Išao sam tačno po onome što su propisali.

Inače, istu pekaru ima Vragana !
Reče da je ekstra zadovoljna kvalitetom mašine....

Back