KUCISTE

Barebone Vintage AH1. Treba mi neko da me nasavjetuje kako reinstalirati windows na ovaj računar, ploča je: asus a8xr mx/dp. Znači trebaju mi podešavanja iz biosa da ova ploča vidi SATA HDD.
Namjestio sam da mi 1st BOOT DEVICE bude ATAPI CDROM ali ni sam ne znam šta znači to ATAPI ali nakon resetovanja piše da je ATAPI INCOMPATIBLE, a na spisku su osim ovog ATAPI još i FLOPPY i HDD i to piše RAID WD pa broj modela diska. Jednostavno ne mogu doći do mogućnosti da ga butam sa optičke jedinice.

Poslednja izmena:
Barebone Vintage AH1. Treba mi neko da me nasavjetuje kako reinstalirati windows na ovaj računar, ploča je: asus a8xr mx/dp. Znači trebaju mi podešavanja iz biosa da ova ploča vidi SATA HDD.
Namjestio sam da mi 1st BOOT DEVICE bude ATAPI CDROM ali ni sam ne znam šta znači to ATAPI ali nakon resetovanja piše da je ATAPI INCOMPATIBLE, a na spisku su osim ovog ATAPI još i FLOPPY i HDD i to piše RAID WD pa broj modela diska. Jednostavno ne mogu doći do mogućnosti da ga butam sa optičke jedinice.

Proveri da li ti je master konektovan zapamti nemozes imati dva slave-a u vecini slucajeva je to problem.Idi u bios i izpodesavaj to.
Ako ti ovo ne pomogne mozes uraditi ovo:
otvori kuciste hdd treba da je setovan na master a cd rom na slave proveri jumpere nekorisiti CABLE SELECT.
AKO TI NISTA OD OVOGA NE POMOGNE URADI CLEAR CMOS TOJEST IZVADIS GLAVNI JUMPER I RESETUJES BIOS.I NARAVNO U BIOSU DETECTION AUTOMATICALLY.

Poslednja izmena:

Ja sam se dugo mucio pre dve godine sa tim problemom.Sve moguce savete sa foruma probao i nista.Tu nesto zeza taj raid jer original windows nema u sebi te drivere.Tada sam skinuo neki Windows xp Black Editio mislim da se tako zove sa neta od oko 3GB Original :), i lako se instalirao.Ako neko zna koji su to driveri za raid kontrolere neka ti kaze pa ih posle implementiraj nekako u originalni windows i to je to.

Da, ja bi to lako, međutim, neće da butuje sa diska. Piše samo ntldr is missing. I kakav god ja os ubacio, i ne vidi ga. Ne vidi ni hdd ni dvd.

Da, ja bi to lako, međutim, neće da butuje sa diska. Piše samo ntldr is missing. I kakav god ja os ubacio, i ne vidi ga. Ne vidi ni hdd ni dvd.

Uzmi Hiren's bootabilan cd.Pa vidi dali ce ti podici sistem i dali ce videti disk.Ako vidi obrisi sve particije i nemoj formatirati disk.Tada stavi windows cd i trebao bi ga instalirati. Ako Hiren's ne moze butovati onda trazi negde drugo problem

Kako se samo nisam sjetio hiren's. Ali sam taj HDD stavio na drugi računar kao device boot priority i isto je pokazivao kao na ovom računaru. Ja bi njemu najrađe low level format. Šta misliš?

Kako se samo nisam sjetio hiren's. Ali sam taj HDD stavio na drugi računar kao device boot priority i isto je pokazivao kao na ovom računaru. Ja bi njemu najrađe low level format. Šta misliš?

Nemoj.Uradi kao sta sam ti rekao.Hiren's-on.Izbrisi sve particije.Imas vremena za low level ako ti nista ne uspe.

Back