kućište za dete

• Začetnik teme Začetnik teme K aja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

K aja

Ističe se
Poruka
2.820
Jedan momak od 9 godina dobiće za Uskrs računar. Pošto je ipak još mali i zaluđen igricama, hteli bi smo da mu nabavimo neko kućište koje bi i izgledalo u tom stilu. Našli smo neke slike, ali ne i gde se takve stvari mogu kupiti. Ne moraju biti baš ovakvi, ovo je samo primer.
Da li neko zna?

1ihqc3.jpg

30hy5qt.jpg

Dragon kuciste :)

sada gledam i vidim a je kuciste iz 2005god. Tesko da mozes takvo da nadjes.

A cak i da nadjes sumnjam da ce ti se dopasti cena :) otvori sajt i pogledaj skroz dole

Moj savet ti je da nadjes neko kvalitetnije i da nije plasticno, nadjes na netu likovove koji se bave slikanjem ( paint brush po mogucstvu ), odneses im slike, fotke ili bilo sta sto tvoje dete voli, i kazes im da nacrtaju na kucistu. Dobices custom kuciste koje niko nece imati osim tvog klinca :)

Poslednja izmena:
Srecan mu Uskrs,sta li dobija tek za rodjendan,automobil :)

Niste naveli glavnu stvar,koliko para ste spremni da izdvojite,ili ljubav nema cenu
Nije mi jasna cena ovog dragona,nista posebno,izrezan lim u obliku zmaja ,sa druge stane pleksi u koji sija plavi neon,a na dnu neka vrsta fan kontrolera,sto se mene tice za 4000 ima da se uzmu spejs satl kontroleri,e sad sto oni koriste skupocene legure u izradi kucista to je vec druga prica

Poslednja izmena:
ima ovakvih ali ne kod nas link

koliko para možete da date za kućište?ako želite da ono sjaji u marku što je u suštini nebitno,jer su kod kompjutera bitnije komponente koje su u kućištu i treba sa ograničenim budžetom razmišljati više o njima,uzmite ovo

a sto se tiče gamera od 9 godina i to je diskutabilno:sigurno mu ne bih kupio slabu grafiku ali mu kao roditelj ne bi dozvolio da mu neko instalira wolfenstein 2001,2009,far cry,singularity,metro...ne želite sigurno da imate problema sa malim,noćne more:)?

ovo ko uzme svi drugari ce mu zavideti sluzi inace kao i klima ))) http://www.itsvet.com/proizvod/antec-skeleton/comp_comp_case/165/935

jeste da ce mu zavideti...naravno ako ga ne rokne struja,pre nego sto mu i dodju drugari...otvoreno kuciste nije za decu.

Moj savet je da mu kupite knjigu, a ne kompjuter. Iskriviće kičmu, vid, zapostaviće život društveni život zbog igrica. Dakle, neobavezan sport, šetnja, lopta. Kompjuter svakako ne.

lepo kazes druze,ja sam veoma srecan sto u vreme moje mladosti nisu kompovi bili toliko zastupljeni.

Hvala svima na odgovoru.
Planirali smo za kućište do 10.000, ali samo u slučaju da baš ekstra.
Sve komponente osim kućišta, monitora i tastature već imamo (suprug se pomalo bavi računarima), tako da neće biti preskupo.
Uostalom, to mu je nagrada i podsticaj za odličan uspeh.
Knjige redovno čita i uzima iz biblioteke.
Bavi se malo fudbalom, ali redovno ide na folklor a juri i napolju sa decom, tako da nije od onih što ceo dan provode blejeći u ekran.
Prošle godine su on i sestra (ona ima 15 god.) dobili komp, ali njoj treba za školu, a on je sve zagušio sa igricama, pa će dobiti svoj. Ona će dobiti štampač.
Mnogo nam se dopada ideja o iscrtavanju. Znam devojku koja se bavi nečim sličnim i sutra ću je kontaktirati. Ili ćemo na kateru iseći neki motiv pa isprskati auto lakom... Možemo dodati svetlo unutra i svetleći ventilator - ima da bude kao svemirski brod!
Još jednom hvala za trud i ideje, kad završimo poslaću sliku.
:bye:

Evo, uskršnji zeka :zper: upravo završava montiranje i instaliranje računara.
Umesto oslikavanja odabrali smo da napravimo stikere.
2u96bfo.jpg

Mlada dama dobija štampač, pa smo izlili jedan stiker sa njenim imenom (ustvari dva, ali je ovaj lepše ispao).
2uzcj0w.jpg

2qdsy1e.jpg

Poslednja izmena:
Kućište je i samo dosta neobično, sa strane providno, dodali smo 2 svetleća kulera. Nema mnogo slobodnog prostora pa smo izlili 2 mala Bakugana (lud je za Bakuganima) i neko čudovište. Na desktopu - dabome - Bakugan...:lol:
Sav komp svetli nekim plavim svetlom (kućište, miš, zvučnici). Sa prigušenim svetlom izgleda super, ali nisam uspela da uslikam.
28vb0r5.jpg

5yunmq.jpg

x40u1w.jpg

Miš i tastatura nisu baš u tom fazonu, ali nisu loši...
2z7kh34.jpg

Mislim da će biti zadovoljni ovogodišnjim zekom :think: Ja bih bila.
vhuhpy.jpg

možda ne bi trebalo provodno ,bar za decu
jer nisam siguran koliko propuštaju elektromagnetske smetnje :think:
(jer staklo propušta emi - obično staklo nije elektroprovodno,pleksi još manje
a specijalna stakla itrijum-barijum su skupa)

nije ono da hoću da kvarim radost zbog novo , već stvarna i prisutna opasnost od tog EMI :rumenko:

ako bi hteo fox da izgugla nešto , možda sam i njemu napomenuo pre
par meseci za ovo kad je postavio slike od svog kućišta

inače je lepo ;) cool :super:

Back