Kucici ujedaju djake

sin dimitrije

Iskusan
Banovan
Poruka
6.335
u os despot stefan lazarevic u jednom od trecih razreda za par dana dve devojcice ujedene, od pasa lutalica. licno sam cuo od jedne od njihovih drugarica iz razreda

stari problem se nastavlja.

ko je zaduzen za bezbednost dece?

problem kucica je izrazen u tom naselju, nema zgrade gde nama desetak napustenih pasa. malo malo pa se cuje gromoglasan lavez grupe pasa i ceo copor juri na nekoga

ko ima dete taj dobro zna o cemu pisem

u os despot stefan lazarevic u jednom od trecih razreda za par dana dve devojcice ujedene, od pasa lutalica. licno sam cuo od jedne od njihovih drugarica iz razreda
stari problem se nastavlja.
ko je zaduzen za bezbednost dece?
problem kucica je izrazen u tom naselju, nema zgrade gde nama desetak napustenih pasa. malo malo pa se cuje gromoglasan lavez grupe pasa i ceo copor juri na nekoga
ko ima dete taj dobro zna o cemu pisem

Kad smo kod bezbednosti u školama, navešću jedan primer. Barem su mi ovde u školi to izneli kao opravdanje zbog okupljanja i urlanja pijandura do ranih jutarnjih sati u školi preko puta. Škole treba da imaju obezbeđenje. A za to obezbeđenje treba da plate roditelji. Roditelji neće da plaćaju obezbeđenje. To je to.

nazalost lose vesti stizu

Sandra Jadžić (9) iz naselja Dautovac kod Užica teško je povređena preksinoć kada su je nedaleko od kuće, dok se sa drugaricom vraćala iz škole napala i izujedala dva napuštena vučjaka.Iz čeljusti razjarenih pasa, koji su učenicu četvrtog razreda grizli za vrat i vukli je po putu, Sandru su izvukle dve komšinice. Celu noć je preplakala, držala me za ruku i stalno ponavljala: „Mama, oni bi me pojeli!“ Ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo da se te dve žene nisu zadesile na putu dok su psi cepali moje dete – jecala je juče Antolena Jadžić Sandrina majka.

http://www.crnahronika.rs/vucjaci-izujedali-devojcicu/

Ја сам већ био у прилици да терам псе од ситнијих залогаја. :) Нисам до сада имао проблема с њима, али разумем проблем других. Он полази од власника који хоће прво да се шепуре да својим љубимцем, па када им досади или не могу више да га хране, они га пусте у бели свет.

Напуштени пси се срећу, настају нове генерације паса и прича иде даље.

Додаћу да пси и нису неке храбрице. Гледао сам једном како чопор мачака најурује пса. А он по своје ортаке, па предводи и зове да поцепају мачке. :) Такође видех како чопор од девет паса напада једног пса. Они нападају само кад се осећају супериорним. У супротном беже.

Poslednja izmena:
Приметио сам и тај феномен. :) Не знам који им је то трип, знаће неки зоолог ваљда зашто им је бицикл занимљив а пешак није. И аутомобили/аутобуси су им занимљиви па се ваљда ради о брзини кретања.

Приметио сам и тај феномен. :) Не знам који им је то трип, знаће неки зоолог ваљда зашто им је бицикл занимљив а пешак није. И аутомобили/аутобуси су им занимљиви па се ваљда ради о брзини кретања.

trip je u tockovima, oni laju i napadaju tockove koji se sporo okrecu :)..a zasto..nemam ideju

da.

samo sam mislio da ovde moze biti jedna beogradska tema. da se zna sta je problem, onaj ko salje malo dete u skolu zna o cemu je rec.

kad ono ja sam problem, a vi se zabavljate. mozda je ovo smesan forum.mozda

Forum nije smesan.i ne znam sta ocekujes da ljudi kazu po pitanju opasnih pasa koje vlasnici ne tretiraju adekvatno i opasnih pasa lutalica kojih je pun Beograd a i ostali gradovi sirom nase drzave..Niko od nas ovde i na ovakav nacin ne moze nista da uradi osim da se saglasi da je problem evidentan..i naravno osudi to.Grad i gradska vlada je ta koja treba pre svega da regulise problem pasa lutalica i problem sa vlasnicima opasnih pasa..u smislu da ih sprovodjenjem zakona i kaznama..nateraju da takvim psima stavljaju korpe na usta..ne pustaju pse sa povoca...ne ostavlaju pse na ulicu...i postave oko skola policiju ili komunalce koji ce paziti i cuvati decu..ne samo od pasa vec od nesavesnih vozaca..dilera droge ..pedofila i slicno.. .. imam malog psa....poredjenje sa decom nije na mestu ali veruj ja isto tako svaki put kada je izvedem u setnju ..zazirem od takvih pasa da je nece napasti i povrediti ..sto nije redak slucaj..kao sto zazirem od osoba koje seku psima sape i odsecaju glave....to je mnogo strasnije nego to sto pasi iz straha napadaju ljude..to je instikt...odbrana za svoj zivot... a ovo sto ljudi rade zivotinjama je..bolest..

Imam nekoliko pitanje i volela bih zaista da dobijem odgovore na njih. Zivim na Miljakovcu gde su psi lutalice VELIKI PROBLEM, iz dana u dan sve ih je vise, krecu se oko zgrada, u parkovima, deca nemaju gde da se igraju a prolaznici svakodnevno bivaju napadnuti. Juce je, u popodnevnim satima na Miljakovcu 3, na 50m od autobuske stanice 7 pasa napalo devojku i nanelo joj teze povrede na nozi (6 ujeda), dosta je krvarila, a o stresu da i ne govorim. Uvek sam bila protiv zlostavljanja zivotinja, ali ne mogu da gledam ni kako su deca i odrasli svakodnevno na meti pasa koji slobodno setaju gradom i zasticeni su STRASNO. Da li je moguce da zivotinje imaju veca prava od ljudi? Da li mora da se ceka da pas nekog napadne pa da onda dodju po njega? Zasto niko ne kontrolise pse koji su na ulicama, mislila sam da postoje ljudi koji su za to zaduzeni. Nedavno su stanari zgrada iz ulice u kojoj zivim prijavili psa koji je konstantno napadao ljude i receno im je da mora da postoji minimum sest prijava za pokusaj napada od strane tog psa da bi dosli i odveli ga. Znam da mesta u azilima nema dovoljno za sve pse, nadam se da ce ovo neko procitati i naci neko resenje, ipak su ljudi u pitanju i njima je potrebna zastita od besnih pasa.

Back