Vrtiš se nešto, praviš vremenske skokove, pozivaš se na legende, pručaš nepovezano... Bolje zaobiđimo diskusiju o ovome.Daj bre pusti me sa legendama o osnivačima naroda ko onaj tvoj pre 2000 godina pre Hrista.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vrtiš se nešto, praviš vremenske skokove, pozivaš se na legende, pručaš nepovezano... Bolje zaobiđimo diskusiju o ovome.Daj bre pusti me sa legendama o osnivačima naroda ko onaj tvoj pre 2000 godina pre Hrista.
Vrtiš se nešto, praviš vremenske skokove, pozivaš se na legende, pručaš nepovezano... Bolje zaobiđimo diskusiju o ovome.
Dobro, evo legenda o nekom osnivaču naroda pre 4000 uzeće se kao ozbiljna u diskusiji o genetici i istoriji. Molim te.Znam da ti je tesko, jer svi podaci pokazuju ono sto konstantujem, ali bice ti bolje mozda na pdf politici.
Dobro, evo legenda o nekom osnivaču naroda pre 4000 uzeće se kao ozbiljna u diskusiji o genetici i istoriji. Molim te.
Da, definitivno nije dosao sa SlovenimaDobro, ali dotični podtip haplogrupe Emuprsvo to jeste?
Jesi poznavao nekog?Rimski istoricari nijesu bili babe koje gledaju pink/hepi, vec ozbiljni ljudi sa znanjem.
Kako su vas Srbi-Sloveni kolonizovali, ako ste vi Vlaho-Arbanasi superiorniji?Veoma jednostavno, poprimili su jezik kolonizatora. Kao da pitas zasto Irci pricaju engleski a ne keltski.
Kad kazes definitivno., mozda glupo pitam ali Da li to znaci da imamo dokaz o postojanju ev13 na balkanu od prijw dolaska Slovena?Da, definitivno nije dosao sa Slovenima
?Kad kazes definitivno., mozda glupo pitam ali Da li to znaci da imamo dokaz o postojanju ev13 na balkanu od prijw dolaska Slovena?
?
Pa naravno. Dokazano da su na Balkanu mnogo pre seoba u 6. 7. veku.
A i gde je logika da je EV13 stigla sa severa?
Ima romanticara koji pripisuju neke grane EV13 >Z1057>Y30977>Y37092>Y126722 rod Vasojevica seobama Slovena
Албанци позајмили ту ријеч ,,катун" јер је то изворно словенска ријеч,
И баш пише да је Илир?Zbog ,,founder effect"
https://sr.wikipedia.org/wiki/Ефекат_оснивача
Legenda o Kadmu rodonacelniku Ilira je iz Grcke Mitologije zapisana 700-800 prije Hrista.
И баш пише да је Илир?
По Апијану из Александрије (други век н.е.) Посејдонов син је био киклоп Полифем и имао три сина: Илира, Келта и Гала. Предање или истина, али истиче сродност и старост поменутих група.Po Grckoj Mitologiji Iliri poticu od sina Kadma, Ilirijus.
U Makedoniji ima manje slovenske genetike nego u CG.Ako se boris za istinu onda moras biti objektivan, a ne ekstremisticki cirilicar-nacionalista.
Nijesi nista dokazao u vezi Katuna, korijen te rijeci smo diskutovali ovdje vise puta i svjetski koncenzus jeste da je neslovesnkog, balkanskog porijekla. Osim toga tokom srednjeg vijeka Katun je bio u srpskim poveljima sinonim za Vlase i Arbanase stocare, dakle neslovenski habitus.
Drugo, genetski najmanje ima slovenske genetike od svih Ex-YU, upravo u Crnoj Gori, tako da uradi 1+1 i zakljuci sam.
Куча је гора, брдо, г(р)омила, збор.@Q. in perpetuum hibernum Meni vrlo zanimljiva veza može da bude toponim Kučaja, Kučajske planine u istočnoj Srbiji sa Kučima
Куча је гора, брдо, г(р)омила, збор.
Није kuq (кућ), већ Kuç (Куч).Kuč - Alb. Kuq - 'crven"
Није kuq (кућ), већ Kuç (Куч).
Већ си писао, не знам што се понављаш.
Па да ставимо у контекст. Кучи су Брђани, а не црвени.Kuç je staroalbanski za Kuq
Evo su Kuči 1888 godine, da stavimo u kontekst:
Pogledajte prilog 1557527
Krvna osveta, nosnja, ime, 1+1=2
Па да ставимо у контекст. Кучи су Брђани, а не црвени.
Брђанин је житељ Брда, а Малесор или Малисор житељ Малесије. Но, сада не говороимо о томе, али пре ће бити да је Малесор превод од Брђанин, с обзиром на то да су малисорска племена добрим делом поарбанашена, па су тако и српски језик заменили албанским.Brdjanin je samo prevod od alb. Malesor.