KUĆA JEFTINIJA OD KAUČA

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
22. 07. 2012. 12:00h | M. Vučelić - Vesti


Kuća jeftinija od kauča


Žuti kartel ne samo da ne posustaje, nego pakleno ubrzava svoj rad. Politički izborni poraz Demokratske stranke i njenog predsedničkog kandidata Borisa Tadića kao da nije izazvao oštećenja na njihovom mehanizmu i načinu funkcionisanja. Za ustanovljavanje oštećenja u mentalnom zdravlju nismo pozvani. Naprosto je šokantna beskrupuloznost koju demonstrira žuti kartel.
1107_vucelic_if.jpg

To, pre svega, pokazuje munjevito izvedena preprodaja "Politike" koja je prva ilustracija i dokaz čvrste sprege organa vlasti, agencija, komisija, žutih tajkuna, stranog kreditiranja, najgorih zloupotreba i političke bahatosti. Navođenje imena političara Dušana Petrovića, Božidara Đelića i tajkuna iz Šapca Miroslava Bogićevića kao stvarnih i fiktivnih kupaca "Politike" samo upotpunjuju navedene tvrdnje.


Sada su u ovoj operaciji, kako je otvoreno nagovešteno, na redu "Večernje novosti", ako i ta operacija nije iza leđa javnosti već završena. Imajući u vidu da su u posedu žutog kartela gotovo svi drugi štampani mediji, RTS, Studio B i bar dve privatne televizije, potpuna kontrola marketinškog tržišta, distributivnih mreža, te Beograd i Vojvodina, može se zaključiti da je žuti kartel posle izbornog poraza ojačao svoje mehanizme kontrole finansija i medija. Nedvosmislenu ocenu o svojinskim odnosima u medijima dao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.


Tehnička vlada svakodnevno telefonski prazni budžetske rezerve, ministarstva uplaćuju sve i svašta, i to unapred, prazni se državni trezor, odobravaju se basnoslovni troškovnici, uništava dokumentacija, otkazuje dužno poštovanje i uvažavanje legitimnom i legalnom predsedniku Srbije od strane bezbednosnih agencija... Iz Uprave za trezor ukazuje se na pljačku državnog novca od strane Ministarstva odbrane. Po zvaničnim podacima, u toku predizbornog perioda ove godine duplirane su javne nabavke po hitnom postupku, upravo one u kojima je uvek bilo najviše nepravilnosti i kriminalnih radnji: "U prvih šest meseci vrednost nabavki po hitnom postupku je dve i po milijarde dinara, a za celu prošlu godinu vrednost ovih nabavki bila je 2,9 milijardi." Očigledno je bila pojačana tendencija da se po hitnosti sklapaju poslovi... U čak 40 odsto postupaka javi se samo po jedan ponuđač, i to govori o opštem uverenju da su tenderi namešteni".


Ovo su reči Predraga Jovanovića, direktora Uprave za javne nabavke. Posebno je zanimljiva sve češća pojava da se državni funkcioneri koje je političkim kriterijumima izabrala dosadašnja vlast, i koju su oni bespogovorno i do detalja slušali, sada predstavljaju kao bogom dani, nezavisni i nesmenjivi. Najočigledniji primer za ovakvo ponašanje je guverner Narodne banke... Šoškić.


Iz Kabineta ispadaju spiskovi za planirana postizborna hapšenja. Ne možemo ni zamisliti koliko će tek raznih kostura poispadati iz plakara dosadašnje vlasti. Ta žuto kartelisana koalicija toliko tobože posvećena evropskim integracijama i novom sistemu vrednosti nije pre šest meseci, kako je morala, pokrenula postupak za izbor zaštitnika građana, te će ta funkcija biti u v. d. stanju. Na sva usta reklamirana reforma pravosuđa koja je prosto vrvila od privatizacije, pogubne politizacije, na čelu sa Boškom Ristićem i Snežanom Malović, raznih zloupotreba, nezakonitog postupanja, razbijena je u paramparčad posle stavova Evropske komisije i odluka Ustavnog suda Srbije o vraćanju smenjenih sudija i tužilaca na posao.


U bastionu žutog kartela u Vojvodini, koja je po svom samoreklamiranju najevropskija regija, prosto nestaje i izumire seosko stanovništvo, kuće usred severne pokrajine postaju jeftinije od nameštaja i dostižu vrtoglave cene od 1.000 evra, kompletna ulica se može kupiti za 15.000 evra, a za 100.000 evra celo selo! Ekološki su direktno ugrožena brojna preostala veća mesta, nema kanalizacije, odvodni kanali zagušeni, vodovodi su u očajnom stanju, divlje deponije niču na sve strane, svaka četvrta privatizacija je poništena, o zloupotrebama Razvojne Banke Vojvodine i njenim kreditiranjem tek će se pričati.


I kada je Ustavni sud Srbije doneo odluku o neustavnosti Statuta Vovjodine i Zakona o prenosu ovlašćenja samo je jedan jedini dnevni list našao za shodno da to objavi na naslovnoj strani! Govori li išta bolje od toga da su mediji postali krak žutog kartela. Kako uopšte razgovarati o slobodi medija, kada se oni koji bespogovorno služe, tako dobro osećaju u svom položaju i kada preko noći dobijaju nove vlasnike.
A onda su krenule prave salve napada na Ustavni sud Srbije, i to od najviših zvaničnika Vojvodine. Predstavnici vlasti otvoreno su počeli pozivanje na nepoštovanje odluka Ustavnog suda. Srbija ovih dana više liči na razularenu razbojničku bandu nego na kakvu takvu državu. Otvoreno se uz obilatu medijsku podršku osporava ustavni poredak i činjenica da je odluka Ustavnog suda konačna, neopoziva, opšteobavezujuća i izvršna.


Žuti kartel je izgradio svoja unutrašnja pravila i zakone koji važe nezavisno od državnog i pravnog poretka, i protiv njega su. Davnu izreku o tome "da priznajem samo sud svoje partije" oni su preinačili u kriminalno načelo do sada neslućenih razmera.


Na putu da se pravila ponašanja žutog kartela nametnu kao opštevažeća našao se Ustav Srbije. I zato su njegovi najveći šefovi i njihovi konsiljeri posegnuli za zahtevom za njegovu promenu. Potrebno je promeniti narod i saobraziti ga dosadašnjoj vlasti. Za takvu reformu žuti kartel ima i dovoljno novca, i dovoljno sile, i više nego dovoljno medija pod potpunom kontrolom. Ako u sprovođenju tog plana u međusobnim obračunima politički nastrada po neki don ili klan - to bitno ne menja situaciju. Jednostavno rečeno, ako naredna vlast ne demontira žuti kartel i ne ukine pravila koja u njemu vladaju, i koja pokušavaju da se do kraja nametnu srpskom društvu, žuti kartel će ih u najbržem mogućem roku veoma brzo svrgnuti s vlasti. Ili će ih pak neutralizovane integrisati u sebe.


Novoizabrana vlada mora u najhitnijem roku da podnese narodu izveštaj o stanju u kojem je zatekla državu. Dok se na severu Republike kreće u pohod na Ustav, za južnu pokrajinu žuti kartel nudi osobno rešenje. Tekovine Borka i Borisa iz briselskog pregovaračkog procesa trebalo bi dograditi nekim mogućim sporazumom Pacoli-Tadić, i slobodnoj ekonomskoj zoni kao načinu da se reši kosovsko pitanje. Umesto komentara podsećamo da ovaj plan nije originalan, jer se svojevremeno već pojavio u italijanskom berluskonijevskom izdanju, kada je za rešenje izraelsko-arapskog sukoba lansirana spasonosna ideja da se između Palestine i Izraela izgradi ogromni "Diznilend"! Tada je i tamo to primljeno kao komedijašenje i neukusna šala. Ovde nismo toliko suptilni, pa ga smatramo pukom sprdnjom.
U iščekivanju izbora nove vlade predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je situacija u Srbiji "daleko gora nego pre osam godina". Upravo zato, kako on kaže, "svaka nova vlada duguje građanima da utvrdi šta se dešavalo ranije. Mi moramo da znamo od čega je vlada počela da radi".


Da ponovimo, to je osnovna pretpostavka za trajno demontiranje žutog kartela kao opšte opasnosti za narod i državu.

Sta osta od Srbije posle ovih lesinara :sad2:
 
Samo nek Milorad Vucelic cuti i nek se pokrije usima. Doticni ''veliki levicar'' je svojevremeno poslao svoju cerku u jedan svajcarski privatni koledz koji je poznat ne po visokom kvalitetu nastave, nego po tome sto se radi o jednom od najskupljih koledza u svetu na koji najveci snobovi salju svoju decu da se skoluju.
 
Samo nek Milorad Vucelic cuti i nek se pokrije usima. Doticni ''veliki levicar'' je svojevremeno poslao svoju cerku u jedan svajcarski privatni koledz koji je poznat ne po visokom kvalitetu nastave, nego po tome sto se radi o jednom od najskupljih koledza u svetu na koji najveci snobovi salju svoju decu da se skoluju.

apsolvirali smo da patriote od jezika ne vozaju ni Volge ni Moskviče
 
Samo nek Milorad Vucelic cuti i nek se pokrije usima. Doticni ''veliki levicar'' je svojevremeno poslao svoju cerku u jedan svajcarski privatni koledz koji je poznat ne po visokom kvalitetu nastave, nego po tome sto se radi o jednom od najskupljih koledza u svetu na koji najveci snobovi salju svoju decu da se skoluju.

250000 svajcaraca godisnje kosta taj internat..
 
Sve je lepo rekao Vucela, samo sto je "zaboravio" da podseti na prvi greh zute vlasti - izostanak potpune demontaze crvenog kartela posle 2000. Da je to uradjeno, ne bi smo morali da ih gledamo od 2008., a ne bi imali ni afere Agrobanka, Galenika i ostale brljotine Dacica & co.

Uglavnom, sustina je da naprednjaci konacno imaju sansu da se dokazu. Za cetiri godine nema "nisam znao" ili "nisam imao dovoljno vremena".
 
Интересантно је како је ова сподоба имала добру прођу код жутих а сви су бацали камење на ''црвену Бастиљу'' коју је он водио,док се није испоставило да су жути преобучени црвени,уствари њихова деца са недостатком интелигенције.
 
Niciji glasaci nisu glasali za bilo kakvu vladu, nego za stranke-liste, a vlada se pravi od stranaka koje predju cenzus.

Uostalom, neko drugi se uhvatio za ruke sa Dinkicem i uveo ga u vladu, a to nije SNS.

Чекај мало, снс у овој ''новој'' Влади има највише посланика и они треба да је формирају. Да не тражим сад по нету ону слику Вучића са затворском униформом спремљеном за кога? Динкића. Даље, ко се састајао са оним Бојовићем што је ухапшен у Шпанији? Шта је са оним џаковима који су пуни гласачких листића?
Боље да су остале жутаре онда пошто ће да буде све исто а могуће и горе.
 
Чекај мало, снс у овој ''новој'' Влади има највише посланика и они треба да је формирају. Да не тражим сад по нету ону слику Вучића са затворском униформом спремљеном за кога? Динкића. Даље, ко се састајао са оним Бојовићем што је ухапшен у Шпанији? Шта је са оним џаковима који су пуни гласачких листића?

Jeste, ali realno su imali izbor - ili Dacic premijer ili opozicija, ili vlada SNS-SPS-URS ili DS-SPS-URS-LDP. Da ne podsecam sad na mnoge koji navodno nisu hteli da glasaju za njih zbog toga sto ce da naprave vladu sa DS, pa eto nisu. A da su svi ti glasali, sad bi mozda mogli samo sa DSS i manjinama. SPS jeste dobio nezasluzeno veliki komad vlasti, ali ga je dobio i 2008., samo da bi se privukao na svoju stranu. Ebiga, takav je zivot.
Zatvorska uniforma jeste bila za Dinkica, ali ne samo za njega. A posto ne mogu svi lopovi da se pohvataju odjednom, onda je razumno da se prvo udari na onog najveceg. Sad imaju sansu da urade nesto po tom pitanju, pa cemo da vidimo.
To za sastanak sa Bojovicem nisam siguran da je istina, ali ako jeste - sto nije procesuiran?
Dzakovi su predati policiji. I za to cemo jos da vidimo.

Боље да су остале жутаре онда пошто ће да буде све исто а могуће и горе.

Ne, skidanje zutih s vlasti je prva pretpostavka za bilo kakvu promenu u zemlji. Znaci, bez toga nije moglo uopste da se razmislja o bilo cemu. Predugo su bili u vlasti i previse su se osilili. Sad su doziveli brodolom i suparnicka strana ima veliku sansu da ih dokrajci. Ako to ne ucini, izgubice vlast na sledecim izborima.
 
Sve je lepo rekao Vucela, samo sto je "zaboravio" da podseti na prvi greh zute vlasti - izostanak potpune demontaze crvenog kartela posle 2000. Da je to uradjeno, ne bi smo morali da ih gledamo od 2008., a ne bi imali ni afere Agrobanka, Galenika i ostale brljotine Dacica & co.

Uglavnom, sustina je da naprednjaci konacno imaju sansu da se dokazu. Za cetiri godine nema "nisam znao" ili "nisam imao dovoljno vremena".

Ma Vucela je prosto genijalan, Treba neki spomenik da mu dignemo, barem na TRgu Republike. Sve je lepo reko. Oa reko
je sto je i svaka druga budala mogla da rekne, nego mene cudi da ima hrabrosti da viri iz neke rupe sa stambiljem.
Pa se jos i javlja.

Inace za SNS se savrseno slazem s tobom.
 
Sve je lepo rekao Vucela, samo sto je "zaboravio" da podseti na prvi greh zute vlasti - izostanak potpune demontaze crvenog kartela posle 2000. Da je to uradjeno, ne bi smo morali da ih gledamo od 2008., a ne bi imali ni afere Agrobanka, Galenika i ostale brljotine Dacica & co.

Uglavnom, sustina je da naprednjaci konacno imaju sansu da se dokazu. Za cetiri godine nema "nisam znao" ili "nisam imao dovoljno vremena".

Samo je jedan zemljom hodao što je silan narod sa dva hleba nasitio, a sve ovo su nule.
 
Jeste, ali realno su imali izbor - ili Dacic premijer ili opozicija, ili vlada SNS-SPS-URS ili DS-SPS-URS-LDP. Da ne podsecam sad na mnoge koji navodno nisu hteli da glasaju za njih zbog toga sto ce da naprave vladu sa DS, pa eto nisu. A da su svi ti glasali, sad bi mozda mogli samo sa DSS i manjinama. SPS jeste dobio nezasluzeno veliki komad vlasti, ali ga je dobio i 2008., samo da bi se privukao na svoju stranu. Ebiga, takav je zivot.
Zatvorska uniforma jeste bila za Dinkica, ali ne samo za njega. A posto ne mogu svi lopovi da se pohvataju odjednom, onda je razumno da se prvo udari na onog najveceg. Sad imaju sansu da urade nesto po tom pitanju, pa cemo da vidimo.
To za sastanak sa Bojovicem nisam siguran da je istina, ali ako jeste - sto nije procesuiran?
Dzakovi su predati policiji. I za to cemo jos da vidimo.

Што се тиче снс-а нисам оптимиста. Ал што кажеш, видећемо. И то врло брзо.

Ne, skidanje zutih s vlasti je prva pretpostavka za bilo kakvu promenu u zemlji. Znaci, bez toga nije moglo uopste da se razmislja o bilo cemu. Predugo su bili u vlasti i previse su se osilili. Sad su doziveli brodolom i suparnicka strana ima veliku sansu da ih dokrajci. Ako to ne ucini, izgubice vlast na sledecim izborima.

Неспорно је да су жути штеточине и да би украли детету лизалицу из уста али нема Србија 50 федералних јединица и 100 милиона становника па да може да изводи промену власти сваке четири године. Шта је нас шака јада, неколико милиона од којих су трећина југословени, трећина су мањине и тек једна трећина отпада на Србе.
Мислим да ће овде да буде као и са оним фамозним 6. Октобром. Е, ми смо 'тели али ебг, ови су уништили документа, паре са Кипра су нестале...итд.
 

Back
Top