Kuba na ivici ambisa

jomini®

Elita
Poruka
16.801
Raul Kastro je kazao da je zemlja "na ivici ambisa" i da će "potonuti" ukoliko ekonomski problemi Kube ne budu rešeni.

Kubanska Komunistička partija će u aprilu sledeće godine održati kongres, na kojem će Kastrove reforme i zvanično biti odobrene.

Među merama koje su predviđene je i otpuštanje pola miliona državnih službenika
Da li je ovo moguće? :per:
Otpuštanje pola miliona ljudi, svog naroda, boraca protiv Amerike? :sad2:
Prvo incest u Rusiji, sad Kuba kreće ka kapitalizmu... Više ništa nije sveto!

Vidi, ovo je namenjeno kao zahebavanje određene grupe ovde na forumu ali po pitanju Kube sad jedeš govna. Dobra prijateljica već godinama živi tamo, imamo mogućnost da kupujemo zemlju kao i Kubanci, poštuju nas.
Pre Kastra mafija imje hebala kevu, posle Raula opet će biti robovi. To je slučaj sa celom Srednjom i Južnom Amerikom ako ne dignu glavu. Ko je zaslužan za hunte i diktatore?
Zato mojne, ništa nije crno belo.

Vidi, ovo je namenjeno kao zahebavanje određene grupe ovde na forumu ali po pitanju Kube sad jedeš govna. Dobra prijateljica već godinama živi tamo, imamo mogućnost da kupujemo zemlju kao i Kubanci, poštuju nas.
Pre Kastra mafija imje hebala kevu, posle Raula opet će biti robovi. To je slučaj sa celom Srednjom i Južnom Amerikom ako ne dignu glavu. Ko je zaslužan za hunte i diktatore?
Naravno, analiza kubanske ekonomije nije moguća bez osvrta na politički aspekt – u smislu američke hegemonističke politike i ekonomske i političke blokade koju je uspostavila na Kubi, na svetske trgovinske tokove i pre svega, na raspad SSSR – a koji je u kriznom momentu predstavljao glavni oslonac i saveznika Kube. Padom komunizma u Sovjetskom Savezu, Kuba je izgubila važnu finansijsku podršku što se veoma štetno odrazilo na privredna kretanja u toj zemlji. U tom periodu Kuba se suočavla sa ozbiljnim teškoćama, ekonomske prirode pre svega ali primenom odgovarajućih ekonomskih reformi i otvaranjem prema svetu, uspela je kako tako zaustaviti strmoglav pad životnog standarda. Očigledno je da će Kuba, koju potresaju tranzicioni procesi, biti prinuđena da se prilagodi zahtevima procesa globalizacije i u tom kontekstu, normalizaciji odnosa sa SAD.

u vijetnam je americka demokracija donela tri miliona zrtava, u iraku niko zivi ne zna, pominje se cifra oko 2 miliona, kubu drze pod divljackim sankcijama 50 god. ( i siluju sve druge koji zele sa njima da saradjuju da to niposto ne smeju da cine).

STA TU IMA SMESNO?

koji q rac savez srbije i kube, ali recimo i da postoji, to je tebi razlog da se smejes stradanju jednog naroda!

mesto za mnogo uvreda i mnogo socnih psovki!

Ma ebala ih Amerika.Sve ove žute kvazidemokrate treba izručiti na par meseci na jedno turističko putovanje u Bronx.Posle toga bi oni koji prežive molili čađave Kubance da ih prime na lečenje i oporavak.

Naravno, analiza kubanske ekonomije nije moguća bez osvrta na politički aspekt – u smislu američke hegemonističke politike i ekonomske i političke blokade koju je uspostavila na Kubi, na svetske trgovinske tokove i pre svega, na raspad SSSR – a koji je u kriznom momentu predstavljao glavni oslonac i saveznika Kube. Padom komunizma u Sovjetskom Savezu, Kuba je izgubila važnu finansijsku podršku što se veoma štetno odrazilo na privredna kretanja u toj zemlji. U tom periodu Kuba se suočavla sa ozbiljnim teškoćama, ekonomske prirode pre svega ali primenom odgovarajućih ekonomskih reformi i otvaranjem prema svetu, uspela je kako tako zaustaviti strmoglav pad životnog standarda. Očigledno je da će Kuba, koju potresaju tranzicioni procesi, biti prinuđena da se prilagodi zahtevima procesa globalizacije i u tom kontekstu, normalizaciji odnosa sa SAD.

Previse su daleko od Boga, a preblizu su Americi......To ih muci....

Svaka čast, odlična analiza. Pazi imaju osnovno, hranu, odeću, gde da žive, školstvo i zdravstvo za sve. Stvarno su u krizi i to im je sad dovedeno u pitanje. Stvarno se nadam da će opstati da ne potpadnu pod šapu Amera ili jelte njihove emigracije sa Floride. No ovo osnovno ovde određenima nije jasno, životna sreća im je kupovina u Ušću ako su iz BG zato me mrzi da se smaram sa njima.

Ma ebala ih Amerika.Sve ove žute kvazidemokrate treba izručiti na par meseci na jedno turističko putovanje u Bronx.Posle toga bi oni koji prežive molili čađave Kubance da ih prime na lečenje i oporavak.

Pošto sam laprdavi pas koji nije nigde, demokrate bih negde gde se oseća američka čizma a patriote bih tako rado mobilisao ne daj Bože ako izbije neki rat.

Pošto sam laprdavi pas koji nije nigde, demokrate bih negde gde se oseća američka čizma a patriote bih tako rado mobilisao ne daj Bože ako izbije neki rat.
Pa ako pratiš šta pišem,i ja pokušavam da budem objektivan ali ređe pominjem Rusiju,zato što je njihov uticaj daleko manji kod nas nego američki i ređe pominjem radikale,zato što nisu na vlasti.Ali to ne sprečava žute jurišnike da me stalno svrstavaju u radikale i rusofile.

Americka vlada je skup bitangi na svoj nacin, a radionicki klan Kastro bitange na drugu foru. Ista govna, drugo pakovanje.

A da, zahvalio bih ovom prilikom Krstaricinom autocenzoru sto je propustio da primeti rec 'govna' :) sad cu sa uzivanjem da cascavam svakog ko mi ide na zivce

а шта ћеш сад са овим новим генерацијама које неће учити ни како се пушка склапа ни зашто је важно да слушају надређеног?....шта ће држава са њима у случају рата,таква *воска* је најопаснија по сопствену државу...

Naravno, Raul jhe pametan i sprovešće reforme, od Kube će da napravi isto što i Kinezi sa Kinom, socijalizam i kapitalizam. Ima da procvetaju sa Turizmom.

Tacno tako, nadajmo se da ce Raul reformisati Kubu i da ce za Kubu uraditi isto sto je i Deng Ksjaoping uradio za Kinu zbog cega je Kina danas postala druga sila sveta a bice i prva u ne-tako-dalekoj buducnosti.

Kakav nedostatak maste . Pa ima li iko ovde ko sanja da Srbija ima uredjenje ko Kuba .??
Za sta ti Srbe ... rodoljube smatras iu opste .

Hebo komunizam , a narocito hebo ovaj komunizam koji furaju sadasnje vlasti i uz njih LDP .

S druge strane , cisto turisticki i u ime opste kulture ... Kubu ima smisla osetiti samo dok je ovako konzervirana . Kad vise ne bude b ila , b ce isto sto i paagva , ili Panama .
Onda ce turisticki obilazak biti besmislen . Jedino sad postoji mogucnost da se vidi nesto drukcije ... razlicito od svih drugih drzava u tom regionu . \
Pogoovo zato sto Kubanci imaju urodje smisao za turizam i gostoprimivi su .

A pa nije ti to bas u redu . Ako izbije rat , treba mi da idemo odma u rat , a ispred nas ovi LDPovci , i ostali hrvati, da pazimo da im se nesto ne dogodi .
A i bas da pitam .... da li ti stvarno mislis da niko ko v oli svoju zemlu nije demokrata.... obzirom da si podelio populaciju na patriote i demokrate ...
Ja na primer mislim da je demokratija i te kako ziva kod ludi koji ne mrze Srbiju ( patriote ) i to mnogo vise nego kod ovih koji mrze Srbiju , Srpski narod ... ma sve sto je srpsko ... kako ti kazes ,,, demokrata . A ja bi tu reko clanova stranaka leve privinijencije sa nekim NVO , i delom opozicije .

Back