ksenija...

iivanabg

Ističe se
Banovan
Poruka
2.497
Ksenija...al ne Pajcin:mrgreen:...nego rijecka pop-rock grupa

Xenia [Rijeka-Zagreb]

Grupu Xenia su osnovali Vesna Vrandečić i Robert Funčić 1981 godine. Prvi album “Kad nedelja prodje” u produkciji Tihomira Varge snimljen je u “Tira Recording Studio” u Torsbiju u Švedskoj i objavaljen je za Jugoton. Pored pesme “Iznenadi me” najveći hit je bila pesma “Moja prijateljica”. Kompletnu postavu Xenie činili su:

Vesna Vrandečić (Vokal)
Robert Funčić (Gitara)
Marinko Radetić (Bas)
Joško Serdarević (Bubnjevi)

Na albumu kao specijalni gosti svirali su Tihomir Varga (synth, gitara, udaraljke) i Goran Nilsson (saksofon).

Drugi album “Tko je to učinio” snimljen je u studiju “JM Sound” u Zagrebu (leto-jesen ’84) u produkciji Vedrana Božića. Sve pesme je napisao Robert Funčić i grupa je bila u istoj postavi kao i na prvom albumu. Na albumu kao specijalni gosti svirali su Vedran Božić (gitara, vocal), Marino Margitić (saksofon), Davor Tolja (klavijature) i Aci Lukač (klavijature). Pored mega hita “Troje” sa albuma bi izdvojio pesme “Svejedno” i “Sasvim slučajno”.

Grupa Xenia je prestala sa radom 1985 godine i sa dva fenomelna albuma zauzela visoko mesto u kalendaru Yu Rocka.

Poklon pesme “Ne (subota uveče)” sa prvog albuma i "Svejedno" sa drugog albuma.

Diskografija

Singlovi:
Moja prijateljica/Povezi me 1982
Troje/Zadnji put 1983

Albumi:
Kad nedelja prodje 1983
Tko je to učinio? 1984


sta mislite o ovoj grupi?koje su vam njihove omiljene pesme...evo teme za sve fanove(ako ih ima ovde)...pa javite se...:mrgreen:
 
Ok su mi,sasvim dobra oba albuma.Nesto su im textovi tanji i to je jedino sto mogu da im zamerim.Nekako me dosta podsecaju na Stijene,ali dobro,to je neka moja licna percepcija :mrgreen: Dobre su im pesme "Iznenadi me" i "Povezi me",ali moj favorit je definitivno:


Kakva pesma i kakvi prelazi :worth: Opasna stvar :ok:
 

Back
Top