Krvava borba za fuc**ng port

• Začetnik teme Začetnik teme sasa6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sasa6

Aktivan član
Poruka
1.707
Oklen poceti pa verovatno from the begining :D

Naime, imao sam ADSL kod Verat neta 11 meseci i bio sam zadovoljan, i prestao sam ga koristiti u maju.
Dalje, zahtev za ADSL kod Beotela saljem 08.07.2010, sutradan mi stize poruka na mob, broj telefona ******** ispunjava mogucnosti za ADSL, ali trenutno nema slobodnih portova...
Znaci i cekao i cekao i cekao, i nista, zovem ja njih posle mesec dana, da nisu mozda zaboravili, kad kazu mi da i dalje nema slobodnih portova...
Sta dalje, ja reko aj sta da se radi ako nema kod njih, da odem ja u Orion telekom da se prijavim, ucinim tako i ista stvar sutradan me zovu na mob i sve je ok, samo nema slobodnih portova...
Aj opet ja reko da cekam, pa ko mi se pre javi od njih, kod toga cu da potpisem ugovor, kad ****, prolaze meseci, niko nista nejavlja, ja naravno s vremena na vreme zovnem da vidim o cemu se radi i stalno dobijam isti odgovor, nema slobodnih portova !
Sve to tako ide svojim tokom dok ja nisam uvideo da moje komsije, drugari, i bukvalno svakakva kurta i murta dobija ADSL oko mene, al kod Telekoma !
I ja malo procesljam po netu i vidim da telekom izdaje hebene portove i da ih izgleda NEDA drugim provajderima, znaci samo ako hocete kod njih OK, ako ne ko vas hebe.
Pukne meni film, prijavim se ja kod telekoma, kaze mi zena dobicete informaciju za 2 dana da li je sve OK. Prodju 2 dana, nista, prodje 5 ja zovem, kaze vas nalog je u procesu ispitivanja tehnickih mogucnosti, prodje 7 ja opet zovnem, opet isti odgovor, prodje 10 zovem, isto... Ja kakav sam (sa kratkim fitiljom) puknem, pa dokle cete majke vam ga da ga ispitivate, imao sam adsl kod drugog provajdera bre znaci da imam mogucnosti, nego recite mi o cemu se radi, i mogu li da saznam da li ima na mojoj centrali slobodnih portova, kaze to nema sanse da saznate, to je kao neka poverljiva informacija koju poseduje samo telekom (a ostali provajderi mi salju da nema slobodnih portova, xexe), i pocnu da seru kao ili cekajte ili nista i ja ko vas ****, ocu da mi odmah stornirate nalog i tako i bude.

E sada mene zanima da li oni mene to ka*aju, jer vide da sam prijavljen kod jos dva provajdera i zna li neko kako ti ostali provajderi dobijaju te portove i sta se desava sa tim, jel to znaci da ja treba da osedim dok taj Beotel ili bilo ko drugi nedobije port od Telekoma ???

Verat je mala pukotina u sistemu PTTelekom monopolizacije još otkad su u vreme dial-upa iznajmili nezavisan kabl iz Mađarske.Bili pod pritiskom ovih ''najboljih provajdera'' pod plaštom vlasti.Kod njih sam i sasvim su ok,ništa fensi,šta ti treba imaš

Moraš da odjaviš priključak kod Verata kolko znam...Monopolista Telekom,usisava novce neverovatno.Ili je čim si ti odjavio neki drugi čekač dobio tvoje mesto.Mahinacije,loša infrastruktura.

Ja nisam odjavio prikljucak kod Verata, nego su mi ga oni oduzeli, naime, ja sam potpisao ugovor na 4 meseca, koristio sam 11 meseci, i tada sam uleteo u neki glupi poslic, ulozio pare u nesto sto nije moglo odmah da se preproda.....itd, i nisam imao para za nista, a kamoli za net, sam sebe sam finansirao po tom pitanju, tako da nisam hteo od nikoga da pozajmljujem, i tako...

A što ponovo ne uplatiš kod Verata?

Pa verovatno zato sto nece da mi daju prikljucak kao neredovnom platisi, ustvari nije neredovni ja sam uplacivao i po 2 meseca unapred, samo tada kada sam ostao bez cvonjka cvonjavog nisam imao i oni mi oduzmu adsl, moj port se dodeli nekom drugom...
Al nevidim razliku zasto bi njima telekom dao port, a ostalim provajderima ne ?
Mada da poslusam tvoju ideju... Sad cu da se prijavim on line zahtevom i to na Babu :D :lol:, pa nek provale ako mogu :rotf:

Verat je mala pukotina u sistemu PTTelekom monopolizacije još otkad su u vreme dial-upa iznajmili nezavisan kabl iz Mađarske.Bili pod pritiskom ovih ''najboljih provajdera'' pod plaštom vlasti.Kod njih sam i sasvim su ok,ništa fensi,šta ti treba imaš

I ja sam bio prezadovoljan kod njih, za 11 meseci koriscenja samo jedan prekid neta u vremenu od 48 sati, jer je glupi Lelekom radio nesto na mrezi...

Ama nerazumemo se mi najbolje, ja to znam i to je normalno. Nego nije normalno da od kada sam se ja prijavio za beotel ima skoro 6 meseci da nema porta ! A kod telekomovaca uzimaju svi u komsiluku i ima. Mene samo zanima ocu li ja da osedim dok nedobijem taj port, znaci ti ostali provajderi mogu da se slikaju i ja skupa sa njima.

Pa to telekom ne zeli da da nikom drugom portove, jedino ako nesto pretekne, a to se retko desava. Mislim da ces morati da budes uporan i da zoves i zoves i zoves... Dok njima ne dokurcis i onda oni popizde i daju ti slobodan port, kako bi te se oslobodili. :) To za zahteve, mislim da nije nesto znacajno. Ja sam slao svim provajderima zahtev za utvrdjivanje da li imam uslove za ADSL i kada sam ih dobio, otisao sam u Telekom i sve zavrsio za pola sata.

Telekom ima sada neku politiku poslovanja, koja je normalna u svetu ali kod nas nije, da dobije sto vise korisnika, valjda zbog prodaje kompanije, pa je zbog toga moguce da nemaju slobodnih portova i da se dugo ceka na njih.

Pa to telekom ne zeli da da nikom drugom portove, jedino ako nesto pretekne, a to se retko desava. Mislim da ces morati da budes uporan i da zoves i zoves i zoves... Dok njima ne dokurcis i onda oni popizde i daju ti slobodan port, kako bi te se oslobodili. :) To za zahteve, mislim da nije nesto znacajno. Ja sam slao svim provajderima zahtev za utvrdjivanje da li imam uslove za ADSL i kada sam ih dobio, otisao sam u Telekom i sve zavrsio za pola sata.

Telekom ima sada neku politiku poslovanja, koja je normalna u svetu ali kod nas nije, da dobije sto vise korisnika, valjda zbog prodaje kompanije, pa je zbog toga moguce da nemaju slobodnih portova i da se dugo ceka na njih.

Mislim da te nisam najbolje razumeo, znaci ja kome god da posaljem od provajdera zahtev za adsl, svi kazu da su tehnicke mogucnosti ok, al da nema slobodnih portova...
E sada ti si mislio da zovem telekom da mi daju slobodan port kod tog drugog provajdera, da njima dosadjujem ?

Ne, nego da dosadjujes Telekomu, da ti oni daju njihov port. Smisli neku tuznu pricu, pokusaj da pridobijes nekog iz te korisnicke sluzbe, bla, bla,... Tako ja radim kad mi net ne radi. :) ;) I oni mi brzo srede problem.

To ce tesko da ide, neumem ja to bas tako, ja sam ti tip puknem brzo kad nesto nece i oteram u p.m., a pogotovo kada je neko bezobrazan i neljubazan, pre neki dan sam trazio da vidim gazdu u jednoj prodavnici zbog bezobrazne i drske prodavacice.

A ipak sam se opet prijavio u Verat (na drugo ime), cekam sada ponedeljak da vidim sta ce da bude, mada mislim da ce da bude ista situacija kao sa ostalima, najjace je kod njih, ugovor na 4 meseca, posle samo uzmes mik kod i ides gde hoces, a isti port ti ostaje i nista necekas...

Ma... corav posao sa Telekomom. Mozda ih neko natera da rade, sad kad ih privatizuju.

Odusevljen sam sto sam na kablu, a ne adsl-u. Moja 4mbit veza uvek radi dobro. Ona 'save as' brzina stize do 480kbajta, sto je u odnosu na teoretskih 512 sjajno. Istovremeno, veza je vrlo pouzdano, prekidi su sporadicna i kratka pojava.

Ma i jedan i drugi tip konekcije ne rade kako treba, barem u Srbiji. Evo primer SBB, ima stvarno dobre pakete i brze, ali se ljudi zale da u nekim delovima grada im net ne radi kako treba. Ja imam preko 2 godine ADSL kod Telekoma, jedino im zameram sto ne povecaju brzinu, ostalo, sve radi kako treba. Download bude oko 100 kbps skoro uvek, za ovo vreme, mozda mi je 5 puta nestao net, ali su to bila neka redovna odrzavanja ili je bio neki kvar koji je brzo resen. Evo skoro mi je spliter crkao, nazvao ih, utvrdili smo kvar, rekli su da ce covek doci u periodu od 48 sati, covek je dosao, dao mi drugi spliter i sve lepo radi.

Kod mene u komsiluku skoro svi imaju Telekomov ADSL, osim jednog komsije koji ima Beotel-ov 2 mbit ADSL, koji je zivo sranje, on malo brze ucitava stranice od naseg 1 mbit-nog neta, cesto mu se desavaju kvarovi (naravno mozda je tu Telekom umesao prste, a mozda i nije), net ima tacno 30 dana i zakasni li jedan dan odmah se gasi. Kod Telekoma je drugacija prica, tek posle dva meseca oni ugase telefon, pa onda ADSL.

Ma i jedan i drugi tip konekcije ne rade kako treba, barem u Srbiji. Evo primer SBB, ima stvarno dobre pakete i brze, ali se ljudi zale da u nekim delovima grada im net ne radi kako treba. Ja imam preko 2 godine ADSL kod Telekoma, jedino im zameram sto ne povecaju brzinu, ostalo, sve radi kako treba. Download bude oko 100 kbps skoro uvek, za ovo vreme, mozda mi je 5 puta nestao net, ali su to bila neka redovna odrzavanja ili je bio neki kvar koji je brzo resen. Evo skoro mi je spliter crkao, nazvao ih, utvrdili smo kvar, rekli su da ce covek doci u periodu od 48 sati, covek je dosao, dao mi drugi spliter i sve lepo radi.

Kod mene u komsiluku skoro svi imaju Telekomov ADSL, osim jednog komsije koji ima Beotel-ov 2 mbit ADSL, koji je zivo sranje, on malo brze ucitava stranice od naseg 1 mbit-nog neta, cesto mu se desavaju kvarovi (naravno mozda je tu Telekom umesao prste, a mozda i nije), net ima tacno 30 dana i zakasni li jedan dan odmah se gasi. Kod Telekoma je drugacija prica, tek posle dva meseca oni ugase telefon, pa onda ADSL.

Fenomenalno receno :ok:

Sto se tice sbb-a, znam da ima dosta korisnika koji imaju probleme, ali evo ako neko nije video neka pogleda sada...
http://forum.krstarica.com/showthread.php/318853-SBB-poludeo-ili-sta/page2
Da napomenem da mu to i dan danas siba ovako, sta se tu radi ko ce da ga zna, tako da nekome problem, nekome i vise nego sto treba :D, i tako vam je to u Srbiji.

Sad mnogi se i zale na Telekom, zavisi sve sta kome zapadne i kako...
Sto se tice Beotela, drugar iz komsiluka, imao godinu dana, posle toga raskinuo ugovor, radio mu besprekorno, znaci stalno na 100 kbps... Sta da se radi, nemozemo da prosudjujemo ako se nekih par korisnika zali na jedan ili drugi nacin povezivanja na internet, toga ce uvek biti...

Ma boli me uvo i za kablovski i za ADSL, malo morgen da ih placam, kradem :) Ova moja gvozdena skalamerija me sluzi k'o bombona, imam konstantnu brzinu od oko 5 mbit/s iliti oko 520kb/s, ponekad uhvatim signal od 10mbit/s ali verovatno nisam postavio antenu u pravom polozaju pa me cesto zeza. :D Fatam komsije, parkice, faxice i kafice :)

Back